Agnieszko, dzięki niestety musiałam dać tę fotkę, bo jak pisałam na którejś stronie potraciłam zdjęcia; akurat tam gdzie chcę coś pokazać, niepotrzebni modele, ja i mój M.
Faliste możesz robić ale nie za bardzo, bo trudno będzie kosić. Na mur dałabym bluszcze, będzie wyglądał jak koło jakiegoś pałacu Oczywiście w miejscach gdzie jest więcej słońca jakieś kwitnące pnącza, może być też hortensja pnąca, wiciokrzew ale pachnący! Będzie zapach pięknie odbijał od muru.
Tam gdzie najwięcej słońca możesz dać róże pnące, mur jest długi monotonnie będzie jak będą tylko bluszcze.
A rośliny pod? Zdecydowanie rh, będą dłużej kwitły niż w pełnym słońcu, azalie nie wiem, one lubią słoneczko, ale może od 14tej im wystarczy,no i hortensje oczywiście Sprawdź docelowe wysokości roślin bo u Ciebie rośnie jak na drożdżach, żebyś nie musiała przesadzać
Wszystko musi być piętrowo, najniżej to co najniższe nie zawsze będą to hosty,bo niektóre potrafią być wielkie, widziałam takie okazy u Ciebie. No i co mogłabym doradzić to nie za dużo gatunków roślin bo zrobi się bałagan
Czekam na projekt
Ewa, jesteś boska że ja nie pomyślałam o różach pnących i faktycznie, tylko wiciokrzew pachnący, bo sam bluszcz smutny, a mur u mnie dłuuuugi
rozrysuję sobie w domku wieczorkiem i pokażę; dziś w pracy trochę zajęć