Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

agata_chrosc... 12:01, 02 sie 2012

irena_milek napisał(a)

Uf! Irenko, przebrnięcie przez Twój wątek zdrowego może powalić, a co dopiero taką sierotę pogiętą jak ja. Chopin piękny! Pozdrawiam

oj pochorowałąś się, ale mam nadzieję, ze ciut lepiej! posadź Chopin jak nie masz, pasuje do twojego ogrodu zdrowiej

a skąd ja go wezmę? Musiałabym z Polski przywieźć.
Milka 12:01, 02 sie 2012

Wieloszka napisał(a)
Irenko, jak przygotowania do wyjazdu na spotkanie w Rzeszowie? Zdążysz wypić mrożoną kawkę u małej ogrodniczki ?

Na razie tylko cosik dla Ani i Roberta, jeszcze hosty dla Gabi3003, nsiona już są, a reszta na łąpu capu! oczywiście, jestem, nie darowałabym sobie, ze nie będę mogła podziwiać waszą opaleniznę
Milka 12:03, 02 sie 2012

agata_chroscicka napisał(a)

Uf! Irenko, przebrnięcie przez Twój wątek zdrowego może powalić, a co dopiero taką sierotę pogiętą jak ja. Chopin piękny! Pozdrawiam

oj pochorowałąś się, ale mam nadzieję, ze ciut lepiej! posadź Chopin jak nie masz, pasuje do twojego ogrodu zdrowiej

a skąd ja go wezmę? Musiałabym z Polski przywieźć.

tak się obawiałam, że u siebie nie dostaniesz; coś się po drodze wymyśli' jak mój znajomy będzie jechał do Holandii, dowiem się kiedy, kupię Chopin i on weźmie, a ty gdzieś tam odbierzesz, wcześniej dam jego telefon; coś wymyślę najważniejsze, żeby kręgosłup odpuścił; u mojego M. trawło to 5 tygdoni!!
Wieloszka 12:05, 02 sie 2012

irena_milek napisał(a)

Irenko, jak przygotowania do wyjazdu na spotkanie w Rzeszowie? Zdążysz wypić mrożoną kawkę u małej ogrodniczki ?

Na razie tylko cosik dla Ani i Roberta, jeszcze hosty dla Gabi3003, nsiona już są, a reszta na łąpu capu! oczywiście, jestem, nie darowałabym sobie, ze nie będę mogła podziwiać waszą opaleniznę

Chyba Marzenki opaleniznę, bo ja byłam w nadbałtyckich tropikach I miałam 3 dni ładnej pogody... Cieszę się, że będziesz! Do zobaczenia o 19
Milka 12:08, 02 sie 2012

Wieloszka napisał(a)

Chyba Marzenki opaleniznę, bo ja byłam w nadbałtyckich tropikach I miałam 3 dni ładnej pogody... Cieszę się, że będziesz! Do zobaczenia o 19

AŻ! i jak tu nie jechać w ciepłe kraje; raz nad Bałtykiem, miałam całe 3 tygodnie upału i siedziałam do 23 w morzu! woda jak kompot była
do zobaczenia
GabiK 12:15, 02 sie 2012

Irenko, Agata będzie w Polsce, tylko czy da radę się zabrać z Chopinem? Bo możnaby jej do września skombinować tę różę.
JulkAd 12:16, 02 sie 2012

irena_milek napisał(a)

Wróciłam z pielenia ogrodu, bo tam ukrop już o tej porze. Jestem na bieżąco dzisiaj u Ciebie Irenko, (jeszcze będzie tak, że zanim napiszesz ja juz przeczytam)

dziś bardzo gorąco, na pewno ciężko plewić, chyba dobrze, jak małe przerwy zrobisz
cieszę, się, ze na bieżąco, a od jutra ani stronka nie przybędzie, bo już jadę

Irenko z innej beczki taraz. Radziłaś mi, żeby ciąć jałowce od dołu, a później w kulkę . Widziałam gdzieś u Ciebie w tle takie iglaki. Do jakiej wysokości ciąć od dołu pod Limki - jak myślisz?

ja myślę, że na wysokość conajmniej 80 cm, potem na bieżąco będziesz docinać; jałowce lubią cięcie, łądnie się zagęszczają, a ty przy okazji cięcia zrobisz sobie super aromaterapię w ich olejkach, ach jak pachnie

A przy okazji jak się pokłuję

Zatem udanego wyjazdu i szczęśliwego powrotu

Milka 12:17, 02 sie 2012

GabiK napisał(a)
Irenko, Agata będzie w Polsce, tylko czy da radę się zabrać z Chopinem? Bo możnaby jej do września skombinować tę różę.

to koniecznie trzeba wykombinować coś; leci samolotem, wsadzi w bagaż główny i dowiezie mamy jeszcze czas, tyle mądrych głów, coś wymyśli
GabiK 12:19, 02 sie 2012

Możemy pogadać o tym u Ani. Do zobaczenia.
Milka 12:19, 02 sie 2012

JulkAd napisał(a)

Wróciłam z pielenia ogrodu, bo tam ukrop już o tej porze. Jestem na bieżąco dzisiaj u Ciebie Irenko, (jeszcze będzie tak, że zanim napiszesz ja juz przeczytam)

dziś bardzo gorąco, na pewno ciężko plewić, chyba dobrze, jak małe przerwy zrobisz
cieszę, się, ze na bieżąco, a od jutra ani stronka nie przybędzie, bo już jadę

Irenko z innej beczki taraz. Radziłaś mi, żeby ciąć jałowce od dołu, a później w kulkę . Widziałam gdzieś u Ciebie w tle takie iglaki. Do jakiej wysokości ciąć od dołu pod Limki - jak myślisz?

ja myślę, że na wysokość conajmniej 80 cm, potem na bieżąco będziesz docinać; jałowce lubią cięcie, łądnie się zagęszczają, a ty przy okazji cięcia zrobisz sobie super aromaterapię w ich olejkach, ach jak pachnie

A przy okazji jak się pokłuję

Zatem udanego wyjazdu i szczęśliwego powrotu

ale to kłucie zdrowe; moje pieski codziennie czochrają się o jałowce i bez szczotkowania maja piękną sierść; nadrobię w podróży zaległości w lekturze, już sobie naszykowałam
relacja będzie pewnie prawie na bieżąco u Ani
dzięki Julita