Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Kindzia 22:26, 30 wrz 2012

Irenko tylko na chwilkę...padam dzisiaj. Wykopana, nawet nie myślałam, że jest taka duża. Korzenie ma jakieś takie mikre, nie wiem, może budleja tak ma? Były poplątane z limkami, staraliśmy się delikatnie ją targać, mam nadzieję, że jakimś cudem się przyjmie. Nie mogłam tych gałęziorów ciachnąć, bo nawet jakby stał się cud i się przyjęła, to kwiatów na pewno by nie było w przyszłym roku Jutro wysyłam. Trzymam kciuki, Ty też trzymaj.
Martek 00:18, 01 paź 2012

Ściskam mocno
monteverde 02:11, 01 paź 2012

a ja mocniej
betysia 06:17, 01 paź 2012

Irenko...macham z daleka po weekendzie i zycze cudownego tygodnia.....
p.s
kulki chryzantemki cudniaste !!!!!!!
Eve 11:00, 01 paź 2012

Byłam, widziałam na własne oczy, jest ślicznie Ogrodniczka Irenka własnoręcznie wkopała ponad 1000 cebulek! zrobiła ranciki i wyplewiła wszystko!!!! Taki wielki ogród wyplewić to jest to !

W nagrodę za ciężką pracę uzyskała świetną figurę Tak więc informuję wszystkich zmainy w Miłkowie na wszystkich frontach bardzo korzystne Ogród dojrzał i wypiękniał, właścicielka odmłodniała, wyszczuplała i jest jeszcze piękniejsza, jeśli jest to możliwe

Przy okazji pozwolę sobie na prywatę, bo tutaj wszyscy zaglądają

Pozdrawiam Was serdecznie ( tych co mnie jeszce troszkę pamiętają, pozostałych oczywiście również ), nie porzuciłam Was, ale mam strasznie dużooooooooooo pracy! Wrócę późniejszą jesienią i mam nadzieję na dalsze sympatyczne wirtualne spotkania z Wami

Irenko sorki za prywatę
Milka 11:06, 01 paź 2012

Ewa, cudna prywata!!! i tyle komplementów...pięknie tydzień się zaczął, mimo deszczu i zimna
ściskam cieplutko i cieszę się, że była okazja się widzieć
Eve 11:23, 01 paź 2012

UFF myślałam, że mi głowę urwiesz

Sama prawda te komplementy!
Wieloszka 11:43, 01 paź 2012

Ależ się u Ciebie działo ostatnio Dłuuuuugo czytałam, żeby nadrobic zaległości Piękne nowe kompozycje i cebulowych tyle sadzisz i cały ogród taaaaki bujny!!! Aż sama nie wiem, co chwalić, tyle tego dobra A Twoje jesienne fotki w sam raz na dzisiejszą szarugę - takie wesołe i kolorowe, że od razu buzia się cieszy Buziol!
Tess 11:48, 01 paź 2012

O matko!!! Irenko, gdzie litość, gdzie miłosierdzie???

Jak można nas tak katować w dwójnasób:

raz, że tyle czytania i oglądania,

dwa - poprzeczkę w konkurencji "urządzamy ogród" tak wysoko ustawić???????????

Takiej ilości wykonanej pracy, tyle zmian, metamorfoz, nasadzeń, dosadzeń....

Pytania mam dwa, podziel się wiedzą:

po pierwdze o pełną nazwę tawuły, co ją posadziłaś przy runiance (napisałaś, że Gold)
i nazwę tego ligustra oraz informację, czy on jest karłowy jakiś, czy normalny i będziesz go mocno ciąć?

I czy tam, gdzie posadziłaś tawułę masz słońce, czy półcień? Bo chciałam w półcieniu dać, ale piszą, że może zielenieć.

Fajnie to rozjaśniłaś tymi żółciami
Tess 11:50, 01 paź 2012

Dubelek popełniłam, więc napiszę, jeszcze, że Twoja energia mnie powala

Buziolek