Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje spełnione marzenie Małgocha 1960

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960

majkel0326 19:19, 13 mar 2012

U nas też bardzo wiało,mało przyjemna pogoda ogólnie. A z daliami zrobię tak samo,co będzie to będzie.Tak jak piszesz,będę uszczykiwać końcówki.Nawet nie wiedziałam,że tak można,zawsze po połowie maja go gruntu sadziłam.
malgocha1960 19:23, 13 mar 2012

Maju , widziałam na forum ogrodniczym u Ewy w pełni sezonu taka uszczykiwana dalię z małego kłącza kupionego.Moje nawet duże karpy wsadzone do ziemi nie były takie gęste jak jej.Jak są 4 liście kazała wtedy uszczykiwać,żeby została jedna para listków.Moje dalie siedzą juz około tygodnia w doniczkach,w garderobie nie mam jak się poruszac,ale na razie cisza tam.
bociek 19:30, 13 mar 2012

Malgosiu, tez myslalam, ze cos zadzialam po pracy, ale taki przenikliwy wiatr wieje, ze ucieklam do domu. Ale od piatku pelna para
majkel0326 19:45, 13 mar 2012

Jutro wsadzę moje do doniczek,rzeczywiście może na dobre im to wyjdzie
an_tre 19:48, 13 mar 2012

bociek napisał(a)
Malgosiu, tez myslalam, ze cos zadzialam po pracy, ale taki przenikliwy wiatr wieje, ze ucieklam do domu. Ale od piatku pelna para
Jak wróciłam z pracy to tez już nosa nie wytknęłam, tak zimno, ale M się uparł i robił porządki wokół ogrodzenia
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
bociek 20:16, 13 mar 2012

an_tre napisał(a)

Jak wróciłam z pracy to tez już nosa nie wytknęłam, tak zimno, ale M się uparł i robił porządki wokół ogrodzenia

Ludzki Pan (cytat z Nigdy w zyciu)
an_tre 20:18, 13 mar 2012

bociek napisał(a)

Ludzki Pan (cytat z Nigdy w zyciu)
a jakże
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
siaaska 20:25, 13 mar 2012

malgocha1960 napisał(a)
Jolu,spróbuj przechować begonie,są warte tego.

Asiu,miałam wsadzone jednocześnie z pięknymi kannami z ubiegłego roku,myślałam,że je przelałam i zgniły.Dzisiaj dobrze pogrzebałam w dwóch doniczkach i żyją na szczęście.
Nie wiedziałam,że mozna siać kanny,nasiona kupuje się normalnie w ogrodniczym i czy to są jakieś odmianowe?Ciekawe czy one zakwitną w tym samym roku?

Maju,dalie też sadziłam co roku w maju do gruntu,ale poradzono mi wsadzić właśnie teraz i uszczykiwać końcówki do ładnego zakrzewienia i lepszego kwitnienia.Zobaczymy co z tego będzie,nie zginą przecież jak je wysadzę po majowych przymrozkach.

Dzisiaj obcięłam wierzby,modrzewia,trochę krzewów,ale nie dało się dłużej siedzieć na działce,bo jest okropny wiatr.

Nasionka canny kupiłam w najzwyklejszym sklepie ogrodniczym. Na opakowaniu jest tylko nazwa canna imdyjska. Nasionka to takie malutkie kuleczki. Z tego co mi wiadomo zakwitną dopiero w przyszłym roku, ale zobaczymy... Może jak je będę dobrze dokarmiać to jeszcze w tym zakwitną Z pewnością dam znać
Jak nie to liście też są piękną ozdobą
ircia 21:15, 13 mar 2012

Małgoś, jak też po poradę Chwaliłaś się, że aksamitki wysiewasz prosto do gruntu. Czy zakwitają dużo później? kiedy można liczyć na kwiaty wysiane tym sposobem?

Missm26 16:39, 15 mar 2012

Małgosiu pozdrawiam serdecznie