Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miało być inaczej

Miało być inaczej

AgnieszkaBK 14:11, 17 lip 2012

irena_milek napisał(a)
Napisz do Hani i zapytaj, ona ma wiedzę; coś czytałam, że można przez okłady, docisnąć gałązkę do ziemi i się ukorzeni fajnie byłoby taki młodziak od ciebie dostać

Irenko, spróbuję zrobić.... jak się uda to na pewno Ci dam
wanda7 19:10, 18 lip 2012

Agnieszko, róże i hortensje. Wspaniałe. I hortensja, i róże.
Ja tam lubię znać nazwy, bo łatwiej wtedy porównywać swoje rośliny z roślinami innych forumowiczów i dzielić się z nimi uwagami co do uprawy i wymagań.
Wiesz, akurat tak się składa, że dzisiaj oprócz nowych różyczek przyszła do mnie bardzo podobna hortensja piłkowana o nazwie "Blue Deckiel". Może to taka jak twoja? Ta moja kwitnie na tegorocznych pędach, a więc nie ma kłopotu z wymarzaniem pąków wczesną wiosną, jak to zwykle bywa u ogrodówek. Ma kolor lawendowy.
EPODLAS 19:43, 18 lip 2012

Agnieszko hortensja w donicy wygląda pięknie. Dobrze że masz gdzie ją wstawiać na zimę. I róż u ciebie nie brakuję. Mnie bardzo podobała się różowa róża. Za różowym kolorem nigdy nie przepadałam, ale w ogrodzie podoba mi się bardzo.
Celina 21:43, 18 lip 2012

EPODLAS napisał(a)
Agnieszko hortensja w donicy wygląda pięknie. Dobrze że masz gdzie ją wstawiać na zimę. I róż u ciebie nie brakuję. Mnie bardzo podobała się różowa róża. Za różowym kolorem nigdy nie przepadałam, ale w ogrodzie podoba mi się bardzo.

Podczepię się pod Bozenkę! Bo tak samo chcę powiedzieć .Róż nie koniecznie był dla mnie! ale od czasu ogrodu -polubiłam!
Pozdrawiam
Bogdzia 21:53, 18 lip 2012

Róże masz piękne. Zachwycam sie wraz z innymi. Pozdrówka.
malgocha1960 21:56, 18 lip 2012

Agnieszko,pięknie u ciebie róże kwitną mimo,że nie jest dobra pogoda dla nich.U mnie na tych minimalnych sztukach,jakie zostały po zimie,płatki gniją,szybko opadają.Za duzo deszczu jak dla nich,silne wiatry tez im nie sprzyjaja.
AgnieszkaBK 12:04, 19 lip 2012

wanda7 napisał(a)
Agnieszko, róże i hortensje. Wspaniałe. I hortensja, i róże.
Ja tam lubię znać nazwy, bo łatwiej wtedy porównywać swoje rośliny z roślinami innych forumowiczów i dzielić się z nimi uwagami co do uprawy i wymagań.
Wiesz, akurat tak się składa, że dzisiaj oprócz nowych różyczek przyszła do mnie bardzo podobna hortensja piłkowana o nazwie "Blue Deckiel". Może to taka jak twoja? Ta moja kwitnie na tegorocznych pędach, a więc nie ma kłopotu z wymarzaniem pąków wczesną wiosną, jak to zwykle bywa u ogrodówek. Ma kolor lawendowy.

Masz rację Wandziu, dobrze znać nazwy.... kiedyś nie przywiązywałam do tego uwagi, teraz staram się to nadrabiać Zaraz zajrzę do Ciebie, zobaczę co kupiłaś
AgnieszkaBK 12:09, 19 lip 2012

EPODLAS napisał(a)

Mam takie miejsce pod drzewami w którym kwiaty nie bardzo chcą rosnąć... duże donice w takiej sytuacji to dobre rozwiązanie.Można je też wstawiać na zimę do tunelu foliowego Różowy kolor kwiatów polubiłam... ładnie komponuje się z białym i niebieskim
AgnieszkaBK 12:12, 19 lip 2012

Celina napisał(a)

Podczepię się pod Bozenkę! Bo tak samo chcę powiedzieć .Róż nie koniecznie był dla mnie! ale od czasu ogrodu -polubiłam!
Pozdrawiam

Czasami mimo tego, że nie lubimy jakiegoś koloru, to kwiaty potrafią nas zauroczyć.... ja nie przepadam za kolorem pomarańczowym.... ale trudno np. nie zachwycić się kwiatkami kuklika
AgnieszkaBK 12:14, 19 lip 2012

Bogdzia napisał(a)
Róże masz piękne. Zachwycam sie wraz z innymi. Pozdrówka.

Dziękuję Bożenko za miłe słowa Moje różyczki w większości są jeszcze młode... mam nadzieję, że za jakiś czas zaprezentują się w pełnej okazałościPozdrawiam