Agnieszko, róże i hortensje. Wspaniałe. I hortensja, i róże.
Ja tam lubię znać nazwy, bo łatwiej wtedy porównywać swoje rośliny z roślinami innych forumowiczów i dzielić się z nimi uwagami co do uprawy i wymagań.
Wiesz, akurat tak się składa, że dzisiaj oprócz nowych różyczek przyszła do mnie bardzo podobna hortensja piłkowana o nazwie "Blue Deckiel". Może to taka jak twoja? Ta moja kwitnie na tegorocznych pędach, a więc nie ma kłopotu z wymarzaniem pąków wczesną wiosną, jak to zwykle bywa u ogrodówek. Ma kolor lawendowy.
Agnieszko hortensja w donicy wygląda pięknie. Dobrze że masz gdzie ją wstawiać na zimę. I róż u ciebie nie brakuję. Mnie bardzo podobała się różowa róża. Za różowym kolorem nigdy nie przepadałam, ale w ogrodzie podoba mi się bardzo.
Agnieszko,pięknie u ciebie róże kwitną mimo,że nie jest dobra pogoda dla nich.U mnie na tych minimalnych sztukach,jakie zostały po zimie,płatki gniją,szybko opadają.Za duzo deszczu jak dla nich,silne wiatry tez im nie sprzyjaja.
Masz rację Wandziu, dobrze znać nazwy.... kiedyś nie przywiązywałam do tego uwagi, teraz staram się to nadrabiać Zaraz zajrzę do Ciebie, zobaczę co kupiłaś
Mam takie miejsce pod drzewami w którym kwiaty nie bardzo chcą rosnąć... duże donice w takiej sytuacji to dobre rozwiązanie.Można je też wstawiać na zimę do tunelu foliowego Różowy kolor kwiatów polubiłam... ładnie komponuje się z białym i niebieskim
Czasami mimo tego, że nie lubimy jakiegoś koloru, to kwiaty potrafią nas zauroczyć.... ja nie przepadam za kolorem pomarańczowym.... ale trudno np. nie zachwycić się kwiatkami kuklika
Róże masz piękne. Zachwycam sie wraz z innymi. Pozdrówka.
Dziękuję Bożenko za miłe słowa Moje różyczki w większości są jeszcze młode... mam nadzieję, że za jakiś czas zaprezentują się w pełnej okazałościPozdrawiam