Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miało być inaczej

Miało być inaczej

AgnieszkaBK 23:21, 22 lut 2012

Aniu DS i Aniu ASC, ja w sumie też sadziłam z cebul, ale tak się złożyło, że trochę nasion wysypało się więc pomyślałam że spróbuję......zrobię w takim razie wysiew eksperymentalny, może się uda
Martek 01:07, 23 lut 2012

Warzywa i robale Kiedyś kupiłam włoską kapustę dla jej ogromnych,pięknych liści .Lubię urzywać je za talerze,albo ubieram nimi talerze pod danie .Umyłam je oczywiście bardzo dokładnie .Kiedy już układałam jednego z nich pod palcami zrobiło mi się tak dziwnie miękko .Okazało się ,że na jednym liściu miałam 4 -ry tłuste,duże liszki .Były zielone tak skubane zamaskowały się ,a długie na około 4 cm .Smacznego
Aniu korzenienie pietruszki wkładałaś całe czy kroiłaś ,żeby były krótrze? Zawsze mam z tym problem ,a natkę lubię .Ta na dworze z pewnością po takiej zimie nie nadaje się do spożycia
Pszczelarnia 09:23, 23 lut 2012

Ja pomogę w sprawie czosnku: wysiej w sierpniu, normalnie do ziemi, zapamiętaj miejsce, ziemia ciepła, lekka, kompostowa. Przez 1 rok będzie się tworzyła cebula i nie zakwitnie ale w kolejnym będziesz miała regularną bulwę kwitnącą. Ja siałam. Bo żal mi było tak zostawić.
AgnieszkaBK 14:11, 23 lut 2012

Martek napisał(a)
Warzywa i robale Kiedyś kupiłam włoską kapustę dla jej ogromnych,pięknych liści .Lubię urzywać je za talerze,albo ubieram nimi talerze pod danie .Umyłam je oczywiście bardzo dokładnie .Kiedy już układałam jednego z nich pod palcami zrobiło mi się tak dziwnie miękko .Okazało się ,że na jednym liściu miałam 4 -ry tłuste,duże liszki .Były zielone tak skubane zamaskowały się ,a długie na około 4 cm .Smacznego
Aniu korzenienie pietruszki wkładałaś całe czy kroiłaś ,żeby były krótrze? Zawsze mam z tym problem ,a natkę lubię .Ta na dworze z pewnością po takiej zimie nie nadaje się do spożycia

Marto, pietruszkę sadzę w całości.... ponoć można tylko piętkę, ale mi łatwiej tak
AgnieszkaBK 14:14, 23 lut 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Ja pomogę w sprawie czosnku: wysiej w sierpniu, normalnie do ziemi, zapamiętaj miejsce, ziemia ciepła, lekka, kompostowa. Przez 1 rok będzie się tworzyła cebula i nie zakwitnie ale w kolejnym będziesz miała regularną bulwę kwitnącą. Ja siałam. Bo żal mi było tak zostawić.

Ewo, dziękuje za poradę.... teraz wiem ,że trzeba poczekać , bo chciałam je wysiać teraz na wiosnę
Milka 17:09, 23 lut 2012

a mnie tęskno do takich widoków i zapachów
AgnieszkaBK 18:13, 23 lut 2012

Irenko, mi też tęskno i to jeszcze jak... ale jestem dobrej myśli... w tamtym roku, pierwszą kiełbaskę piekliśmy na ognisku już w kwietniu
Milka 10:34, 24 lut 2012

dziś Agnieszko u nas wieje, że hej, ale zdaje się, że to już takie wiosenne wianie
waska 12:13, 24 lut 2012

Irenko u nas dziś ptaki jakos inaczej śpiewają moze one juz czuje wiosnę

oczu nie mogłam oderwać od tego zdjęcia
Milka 12:19, 24 lut 2012

a wiesz, masz rację faktycznie ptaszki inaczej śpiewają mnie ono też u Agnieszki zachwyca