Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miało być inaczej

Miało być inaczej

Bogdzia 09:20, 22 lut 2012

Aga , dzieki za miły początek dnia . Tobie też zyczę duzo usmiechów dzisiaj.

AgnieszkaBK 09:30, 22 lut 2012

Nie pokazałam jeszcze hiacynta , którego kupiłam trzy tygodnie temu......wtedy wyglądał tak

teraz wygląda tak

a to mój zimowy warzywnik

Życzę wszystkim miłego dnia.......biegnę do pracy
Mala_Mi 09:43, 22 lut 2012

Nie pomyl szczypiorku z hiacyntem
malgocha1960 10:10, 22 lut 2012

Agnieszko,pedzisz jak szalona,nadrabiam zaległości.Powiedz mi w jakim towarzystwie rosną twoje orliki,bo podoba mi się to zestawienie,a nie moge rozpoznac co to jest?
Twoja kępa red baron jest imponująca.Moja ma 2 sezony,ale słabo sie rozrasta,może w tym roku pokaże swoje piękno.Kupowałam w zasadzie mikrusa u nas na agrze,więc może potrzebuje czasu.

Agnieszko,masz może zdjęcie arum,co kupiłam?
wanda7 12:14, 22 lut 2012

Agnieszko, w tym roku nie zrobiłam sobie takiego warzywnika na parapecie, bo nie miałam miejsca, ale po pierwsze wygląda to super, a po drugie, taka zieleninka do jajecznicy to i smaczne, i zdrowe. Ach!
Jeszcze wrócę do traw. Uwielbiam je i mam już kilka miskantów oraz innych traw ozdobnych, a na wiosnę chcę jeszcze więcej dokupić.Szczególnie jesienią wyglądają cudownie. Miskanty chińskie trzymają się kępy i wcale nie są ekspansywne.
waska 13:21, 22 lut 2012

Jej ale smaka mam na taka jajecznice
Jeszcze dziś władze cebulę

Co do traw mam drugi rok więc w tym będzie już jakiś efekt?
A kiedy zakwitnie?
AniaDS 13:36, 22 lut 2012

Ja kupiłam kilka dni temu szczypiorek, bardzo lubię taki świeży na kanapki czy do ziemniaków. Jakże wielkie było moje zdziwienie wczoraj... gdy nagle, jakby w kilka chwil cały szczypiorek oblazły mszyce.
Fuj!
I skąd to paskudztwo się wzięło?? .
Nawet w zimie mnie prześladują.
Gardenarium 13:37, 22 lut 2012

To straszne

Instagram Ogrodowiska
AgnieszkaBK 15:42, 22 lut 2012

Aniu ASC...... no tak, muszę uważać...... bo szkoda byłoby hiacynta

Wandziu, orliki rosną przed tawułką Zdjęć arum niestety nie mam..... bo tak jak pisałam, nigdy mi jeszcze nie zakwitły.... pojawiają się tylko liście....

Wandziu, ja też nie bardzo mam miejsce, bo jeszcze mieszkam w bloku, ale szczypiorek zawsze staram się gdzieś wsadzić......niedługo wysieję pomidory i wtedy dopiero zrobi się ciasno

Wasko, pewnie że wsadzaj cebulkę .....najlepiej taką, która już zaczęła rosnąć, efekt jest wtedy dużo szybszy Myślę, że po dwóch latach Twoje trawy dobrze się ukorzeniły i będą rosły coraz szybciej.... powinny też zacząć kwitnąć

Aniu DS.... tak jest z kupowanymi warzywami.... kiedyś kupiliśmy kapustę pekińską i pod listkami miała mnóstwo czarnych mikroskopijnych owadów...... od tamtej pory bardzo uważnie oglądamy warzywa.... ale i tak czasem w sklepie wszystkiego się nie zauważy
Milka 16:33, 22 lut 2012

śliczne te hiacynty;0 mnie też udało się kupić białe; teraz biegam czy cena zeszła do 1zł, to wykupię wszystkie warzywnik apetyczny, zdolna ogrodniczka