Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miało być inaczej

Miało być inaczej

Milka 15:30, 21 lut 2012

Też mam Red baron i sama się wybarwia, tam gdzie miała gorsze warunki
AgnieszkaBK 15:37, 21 lut 2012

irena_milek napisał(a)
Też mam Red baron i sama się wybarwia, tam gdzie miała gorsze warunki

To była jedna z pierwszych traw jakie mi się spodobały .... i podoba mi się w dalszym ciągu. Tak jak wspominałam zrezygnowałam z wysokich traw na kwietnikach..... niestety......pozostawiam tylko niskie
Milka 15:41, 21 lut 2012

przygodę z trawami zaczęłam w ubiegłym roku, gdzieś widziałam ogród trawowy
mam wspomniany Red Baron, Miskant Africa, Miskant cukrowy, Miskant Zebrinus, kostrzewa sina, i chyba wietlica? taka fajna kępa sie robi z niej, a i trawa pampasowa różowa; a teraz kupuję wysokie i w innych tonacjach
AgnieszkaBK 15:55, 21 lut 2012

No to masz niemałą kolekcję Ja z tych dużych zrezygnowałam z kilku powodów.... wiem już też, że nie wszystkie rosną w kępy i to może być problemem, szczególnie przy tych dużych..... ale to też zależy od rodzaju rabat, jak taka typowa z trawami to co innego
Bogdzia 18:36, 21 lut 2012

Ja tak jak Agnieszka miałam te wysokie miskanty i juz kilka lat temu wywaliłam bo się przestraszyłam jak sie rozrastały .Red Baron nie zdązy się u mnie rozrosnąc bo stale ktos chce a w tym roku przesadzałam na jesieni a nie było w zimie śniegu to pewnie sie z nim pożegnam.
AniaDS 18:43, 21 lut 2012

Nie wiedziałam, że Red Baron tak się rozłazi, pierwszy raz jak go kupiłam, wypadł mi po zimie, rok później kupiłam dwie sadzonki i tak licho rosną, że szkoda gadać.
Mogłyby się wziąć w garść.
Elfik 18:49, 21 lut 2012

No, no, toście mnie wystraszyły, bo ja jesienią przesadzałam piękną kępkę Red Baron, ale nie okryłam jej... Jedyna nadzieja, że zasłonił ją trochę jałowiec płożący.
Mala_Mi 18:50, 21 lut 2012

Agnieszko, też spróbuję swoje trawy Red baroan podlewać ..... jedno miejsce będzie podlewane,a drugie nie ....taki eksperyment. U mnie Red baron rośnie i przez 3 zimy nie wymarzł..teraz ma śnieg, wiec powinien przezyć. Taki ekspansywny wcale nie jest.... rozrasta się ale nie rozłazi

Bogdzia 19:15, 21 lut 2012

Tak Ania ma rację aż tak bardzo ekspansywny nie jest. U mnie był kilka lat i nie wymarzał ale w tym roku akurat zły zbieg okolicznosci przesadzanie i bezśnieżna zima i moze nie przeżyc, na szczęście nie jest drogi i łatwo go kupic.
AgnieszkaBK 09:14, 22 lut 2012

Bogdziu, może jednak przezimują.......rośliny Ciebie kochają o czym świadczy Twój ogród

Aniu DS jeżeli nawet kłącza się rozrastają, to łatwo je usunąć..... u mnie lepiej rośnie na skalniaku, na rabacie rósł gorzej..... może nie lubi mokrych miejsc?

Elfiku, ja nigdy nie okrywam tej trawy na zimę, a u Ciebie jest cieplej, więc mają szansę

Aniu ASC
też w tym roku spróbuję tak podlewać

Pokażę Wam jeszcze jak szybko rosły mi te duże trawy....po dwóch latach, posadzone z małych sadzonek, składających się z kilku listków...... nie twierdzę, że są brzydkie, ale niekoniecznie na rabatę z kwiatami..