Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miało być inaczej

Miało być inaczej

hanka_andrus 23:54, 25 lut 2012

Agnes,ty jesteś zawsze na posterunku!Szczególnie w moim wątku,za co Tobie serdecznie dziękuję.
Ja już pogubiłam się z ogrodami,i jak mam czas,to czytam po kolei wszystkie plusy,a jak nie,to z doskoku niektóre...
Wizyta w ogrodzie...... jakże owocna w wyniki...... jabłonka się odwdzięczy latem.A ognisko .....super sprawa o tej porze!
AgnieszkaBK 10:58, 26 lut 2012

Haniu, ja też nie nadążam z oglądaniem wszystkich ogrodów, mimo tego, że bardzo bym chciała Twój wątek znam od wielu miesięcy...... jest jednym z pierwszych jakie poznałam na ogrodowisku.......przez długi czas byłam tu tylko "podglądaczem"
AgnieszkaBK 11:31, 26 lut 2012

Pokaże swoje nieduże zakupy nasionek. Może ktoś z Was uprawiał te słoneczniki w donicach?
Ciekawa jestem, czy te szarłaty rosną wysoko?

i jaszcze trochę warzyw..... marchew, pietruszkę i buraki od paru lat kupuje na taśmach, żeby nie trzeba było przerywać No i jaszcze mam pomidorki .... w większości będą to u mnie nowe odmiany, ale są w foliowych woreczkach, to nie robiłam zdjęcia

aldonaz 14:02, 26 lut 2012

Ale zakupy! A ja dzisiaj mimo niedzieli wsiałam nasionka. Wczoraj przygotowałam doniczki z ziemią, a dzisiaj tylko wrzuciłam nasionka. Może lepiej urosną. Pozdrawiam
AgnieszkaBK 18:29, 26 lut 2012

aldonaz napisał(a)
Ale zakupy! A ja dzisiaj mimo niedzieli wsiałam nasionka. Wczoraj przygotowałam doniczki z ziemią, a dzisiaj tylko wrzuciłam nasionka. Może lepiej urosną. Pozdrawiam

A co Aldonko posiałaś
ircia 18:35, 26 lut 2012

Aguś, super zakupy Widzę, że biało-niebieskie barwy będą dominować tego lata u Ciebie
Ciekawa jestem tego wilca, bo jeszcze nie spotkałam takiej odmiany.
Słoneczniki można z powodzeniem uprawiać w doniczkach, oczywiście te niskie odmiany
AgnieszkaBK 18:57, 26 lut 2012

Irciu, postanowiłam w tym roku zwiększyć ilość niebieskich kwiatów.... zawsze podobał mi się ten kolor, ale jakoś nie miałam ich zbyt wiele...... biały pasuje do wszystkiego więc przyda się Ten wilec mnie też zastanowił..... zobaczymy co z niego wyrośnie
andziulka 19:50, 26 lut 2012

Super Agnieszko zakupy. U nas nie było w sklepie aksamitek w takim kolorze. Nasiona warzyw kupię w marcu. Najpierw mój M zrobi mi tunel foliowy Pomidorki koktajlowe i inne, paprykę, ogórki szklarniowe, kupuję w formie gotowych sadzonek, bo nie mam w domu miejsca na wysiewanie. Wysiewam wszystkiego po trochu, tak na letnie smakowanie
andziulka 19:51, 26 lut 2012

AgnieszkaBK 19:57, 26 lut 2012

andziulka napisał(a)
Super Agnieszko zakupy. U nas nie było w sklepie aksamitek w takim kolorze. Nasiona warzyw kupię w marcu. Najpierw mój M zrobi mi tunel foliowy Pomidorki koktajlowe i inne, paprykę, ogórki szklarniowe, kupuję w formie gotowych sadzonek, bo nie mam w domu miejsca na wysiewanie. Wysiewam wszystkiego po trochu, tak na letnie smakowanie

Tez chciałabym mieć tunel, ale dokąd tam nie mieszkam, to nie wchodzi w rachubę. Pomidory sieję sama, ale po parę krzaczków każdej odmiany..... zamówiłam z internetu.... świetne odmianyTeż w domu nie mam miejsca.... ale mój M uwielbia pomidory, więc mu nie przeszkadza to "pole uprawne" w domu