Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

monitka 20:17, 04 kwi 2012

No własnie gdzie ta sprawiedliwość? Nie dość że magnolia śliczna to jeszcze na fotce słoneczko widzę. U nas normalnie jesień! Wiosna była ale się zmyła. Szaro i ponuro u nas a w dodatku zimno okropnie.

Fajnie wyglądają te Twoje gabiony (jeszcze niedawno nie miałam zielonego pojęcia że takie cuda to gabiony ) takie oryginalne i mało spotykane u nas. Ciekawa jestem efektu z grabami.
Madzenka 20:23, 04 kwi 2012

monitka napisał(a)
No własnie gdzie ta sprawiedliwość? Nie dość że magnolia śliczna to jeszcze na fotce słoneczko widzę. U nas normalnie jesień! Wiosna była ale się zmyła. Szaro i ponuro u nas a w dodatku zimno okropnie.

Fajnie wyglądają te Twoje gabiony (jeszcze niedawno nie miałam zielonego pojęcia że takie cuda to gabiony ) takie oryginalne i mało spotykane u nas. Ciekawa jestem efektu z grabami.

Monitka dzisiaj zapowidali dwa różne fronty na północy i południu kraju. Tak nas podzieliło .... Ale już wietrzyso zapowiada, ze i unas koniec ciepła.
Na efekt z grabami trochę trzeba będzie poczekać aż zostaną: A) posadzone B) ukorzenią się C) zagęszczą się D) zostaną kilkakrotnie przycięte....
Czyli ogród uczy cieprliwości, mi to jest bradzo potrzebne.
Madzenka 20:27, 04 kwi 2012

Ale się nie pochwaliłam, że dzisiaj pozbyliśmy się wreszcie tych ogromnych worków z kamieniami sprzed ogrodzenia. Posadziłam 9 budlei, 2 hortensje Limelight i jedną HAYES STARBURST oraz 8 perowski... Głowę mi jak zwykle urwało od wiatru
monitka 20:33, 04 kwi 2012

Hmm cierpliwość - ta nauka jest mi też bardzo potrzebna...bo ja to wszystko na juz bym chciała a tak sie nie da. Nie tylko w ogrodzie
Ja to wiem, że do finalnego efektu jeszcze sporo ale obserwując twój ogród to wiem że bedzie cudnie

No to święta zapowidają się zimne. Szkoda.
noemi 20:44, 04 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)
Ale się nie pochwaliłam, że dzisiaj pozbyliśmy się wreszcie tych ogromnych worków z kamieniami sprzed ogrodzenia. Posadziłam 9 budlei, 2 hortensje Limelight i jedną HAYES STARBURST oraz 8 perowski... Głowę mi jak zwykle urwało od wiatru

No to pięknie pracusiu a gdzie kupiłaś Limelight? w zeszłym sezonie tak się ich naszukałam i kupiłam w końcu przez internet, teraz też potrzebuję dokupić ... i byłaś w Wilczycach ???

Sebek 20:51, 04 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)
Kwitnąca magnolia gwiaździsta dla wszystkich spragnionych wiosny Wczoraj rozwinęła pąki

Ojej - przepiękna A moja w ogóle paków nie ma - dziwna jakaś jest od początku
Madzenka 20:58, 04 kwi 2012

noemi napisał(a)

No to pięknie pracusiu a gdzie kupiłaś Limelight? w zeszłym sezonie tak się ich naszukałam i kupiłam w końcu przez internet, teraz też potrzebuję dokupić ... i byłaś w Wilczycach ???

Lime kupiłam w krotonie ale to opowieść na piątek
Byłam w wilczycach i nie mogę zgrać zdjęć z iphona na komputer, tzn zgrywam ale nie konwertują sie... A na ipadzie nie mgę wczytywać zdjęć na ogrodowisko.... Kurcze technika ....
Są fajne ceramiczne, biale. M probuje pomóc....
Madzenka 21:00, 04 kwi 2012

Kto jest zainteresowany donicami proszę o podanie adresu mailowego .... Wyślę mailem
Madzenka 21:23, 04 kwi 2012

No kto by pomyślał, zż wystarczy kopiuj i wklej zdjęcia z iphona zamiast synchronizacji.... Dobrze, że młodzież jest w domu to wyratowała z opresji :0
Zatem obiecana nowa dostawa w Wilczychach. Donice ceramiczne
Ale w cenie ok 80-120 zł w zależności od rozmiaru. Czyli już nie tak tanio

Te po ok 70-80 zł

I taki komplet zamówiłam do postawienia na schodach przed drzwiami, ale cena za 3 donice 250 zł...
Pola 21:29, 04 kwi 2012

Kurcze super te donice