Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Madzenka 23:19, 22 maj 2012

Kaisia napisał(a)
Marzenko wiem o czym piszesz z tymi uschniętymi liśćmi bambusa, kiepsko wyglądają i szpecą, dlatego ja ściełam swoje wszystkie podmarznięte, nie mogłam znieść widoku uschniętych badyli, nie czekałam na małe listeczki. Widzę że pięknie puszczają z gleby one mają bardzo duży przyrost dobowy ok 10 cm wiec szybko rosną.
Kto wie czy za rok lub dwa będziesz się opierała tylko na nowych przyrostach, zobaczymy jak przezimuje tej zimy część nadziemna, bo część podziemną na zimę musisz mocno podsypać korą, będzie miała wtedy duże szansę na przezimowanie, ja co roku tak robię.

Kasiu dzisiaj spod każdego bambusa po dwie wielkie donice kory wygrzebałam i wysypałam w inne miejsce Sypałam po worku kory na bambusa po posadzeniu w kweitniu ...
Moje bambusy w ogrodzie zmiowym wybujał, ze hoho, jutro zrobię zdjęcie
Konstancja30 23:23, 22 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)

A obok rośnie sobie klonik, którego też mróż zniszczył i jednego badyla mu musiałam ciachnąć. W ubiegłym roku o tej porze miał 20 cm a teraz 1,2 m

rok ... było 20 cm jest 120 cm ... nawet ja obliczyłam że to metr na rok ... i takie kawałki czytam najchętniej ... Marzena gratulacje ... widać włożoną pracę ... wiesz to niesamowite jak te roślinki uczą pokory ... dziesiąt runianek znika w małym prostokącie ... a człowiek ma po kołnierzyk endorfin bo już wie jak piękne będą za rok ...

edit: za to małż czyta i to głośno skandując wszystkie wasze "wkopałam ... zasadziłam ... zrobiłam" i podkreśla rodzaj żeński ... używany przy określeniu wykonawcy ...

i pierwszy raz w życiu czytamy oboje to samo forum ... ogrodowisko łączy rodziny
ocia79 23:23, 22 maj 2012

Marzena kurcze blaszka ale Twoje trawy sie wziely.Moje niby juz dawno wypuscily ale jakos stanely w miejscu i czekaja nie wiem na co
Madzenka 23:27, 22 maj 2012

Uchowała się przed mrozem biała azalia, rośnie w donicy i czeka na decyzję gdzie ma zamieszkać!

Takie malutkie lime kupowłam po 10,99 zł.....

Jutro pokażę za 4,5 zł
Dla osób które są masochistami wymrożone i przypalone laury..... odbijają

I osmathus który oberwał mrozem w wielkanoc tak samo wygladał 1,5 miesiąca temu jak teraz, na szczęście jest twardy i wypuszcza wciąż nowe liście.

Madzenka 23:28, 22 maj 2012

Konstancja30 napisał(a)

A obok rośnie sobie klonik, którego też mróż zniszczył i jednego badyla mu musiałam ciachnąć. W ubiegłym roku o tej porze miał 20 cm a teraz 1,2 m

rok ... było 20 cm jest 120 cm ... nawet ja obliczyłam że to metr na rok ... i takie kawałki czytam najchętniej ... Marzena gratulacje ... widać włożoną pracę ... wiesz to niesamowite jak te roślinki uczą pokory ... dziesiąt runianek znika w małym prostokącie ... a człowiek ma po kołnierzyk endorfin bo już wie jak piękne będą za rok ...

edit: za to małż czyta i to głośno skandując wszystkie wasze "wkopałam ... zasadziłam ... zrobiłam" i podkreśla rodzaj żeński ... używany przy określeniu wykonawcy ...

i pierwszy raz w życiu czytamy oboje to samo forum ... ogrodowisko łączy rodziny

Pozdrowienia dla Małża!!!
Aż strach się bać jaki ten klon będzie za rok Pod warunkiem, ze go nie wymrozi....
Madzenka 23:30, 22 maj 2012

ocia79 napisał(a)
Marzena kurcze blaszka ale Twoje trawy sie wziely.Moje niby juz dawno wypuscily ale jakos stanely w miejscu i czekaja nie wiem na co

Ocia bo ja moje rośliny leję teraz strasznie wodą. Skoro Bogdzi ogród w 10 lat od lania wodą wyglada na 30 letni to moze mój po roku bedzie wyglądał na 3 -letni
Wszystkim rosło i rosło a u mnie nie. Jak się wkurzyłam to leję codziennie lub co drugi dzień do zmroku...
ocia79 23:40, 22 maj 2012

Marzena ty mnie nie denerwuj po wstane z tego lozka i pojde podlewac
Madzenka 23:48, 22 maj 2012

ocia79 napisał(a)

Marzena ty mnie nie denerwuj po wstane z tego lozka i pojde podlewac

Wstan. 4:00 bo to najlepsza pora na lanie
Lena 07:25, 23 maj 2012

No,ja też leję ale wieczorem - skoro mówicie że to "pomnaża" wiek ogrodu
Ewa 07:30, 23 maj 2012

Muszę zobaczyć Twój ogród Marzenko na własne oczy, więc będę na zlocie , żeby nie wiem co
Ja szukam laurów, jedna sadzonke bedę miała od zaprzyjaźnionego ogrodnika ale dopiero jesienią