Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Madzenka 18:56, 06 sie 2012

ania_wesola napisał(a)
Ale wszystko urosło pięknie

Dziękuję Aniu Zagladaj częściej
Madzenka 19:04, 06 sie 2012

myszorek napisał(a)
Marzenka, ale masz pięknie. Bardzo mi się podoba. Nareszcie widać to przemieszanie dzikości i uporządkowania. Uwielbiam taką "siłowankę" w ogrodzie. Jest przewspaniale, zmiennie i dynamicznie. Vertigo robi przeogromne wrazenie, muszę się za nią rozejrzeć koniecznie po sklepach, bo nawet jeśli sezonowa ma takie przyrosty, to warto ją kupować co roku.
Co do brzóz, to otwieram oczy ze zdziwienia, moje od wiosny ani drgną, co więcej 3na 5 zbrązowiało i musiałam wymieniać. Nie wiem już jak mam je niańczyć, a tu takie olbrzymy porosły. O grabie nie wspomnę- mój się kisi od dwóch lat i ma 40 cm, aż 2 razy go przyciełam, a on dalej nic-same patyki- a tak mi się marzą grabowe smukłe, piękne stożki w trawach.
Podsumowując masz dar widzenia piękna i w domu i w ogrodzie (chętnie zobaczyłabym jakieś zdjęcia domu). Estetka i detalistka w kazdym calu. Kłaniam się pięknie.

Myszorku czytałam o Twoich brzozach.... moje mialy za zadanie wypijać wodę z podmokłego terenu... Ale te które mają bagno dwie po prawiej słabiej rosną, dwie po lewej gdzie bylo bardziej sucho zdecydowanie szybciej. Kupiłam mikre dlatego, że wszyscy mówią, że lepiej młode rośliny sadzić:
A) to się lepiej przystosują do środowiska,
b) jak zdechną nie będzie dużej straty finansowej.... W taki sposób pożegnalam klona palmowego....

Ale tak naprawdę to ruszyły dopiero w drugim roku czyli teraz. odobnie bylo z grabami, pierwszy rok mikre, drugie zaczęły już rosnąć a w trzecim sezonie szaleją I tak widzę jest z każdą roślina, pIerwszy rok trzeba przeżyć, w drugim roku już się można cieszyć, w trzecim jest najpiękniej a od czwartego martwi się ogrodnik co z tymi roślinami zrobić.... Wtedy sekatorek i piły idą w ruch.... tak było w moim poprzednim malutkim ogrodzie.....
Gdyby mój projekt powstwał po 2011 to bym miala w ogrodzie sky garden ale może w trzecim domu będzie sky....

Dziękuję za pochwaly Nad Twoim ogrodzeniem do tej pory wzdycham z zazdrości
Madzenka 19:05, 06 sie 2012

myszorek napisał(a)
Marzenka tu masz podobne leżaki, choć droższe od moich- jednak listewki mają też grubsze. Wydaje mi się, że bardzo ciekawa opcja
http://allegro.pl/iter-ekskluzywne-meble-ogrodowe-z-akacji-lezak-i2510331728.html

No tak piękne.. Tylko jedynkę z przodu muszę uciąć.....
Madzenka 19:06, 06 sie 2012

Irenko trawka dla Obie będzie !!!
Magda nie ma problemu pojadę i Ci kupię
Madzenka 19:07, 06 sie 2012

Mam 5 traw vertigo. Oszacowałam, że z każdej będą 3 sadzonki. 5 dla mnie a 10 dla innych, zatem osoby które się dzisiaj zgłosiły otrzymają sadzonki ale nie wcześniej niż na początku paździenrika Odezwę sie w odpowiednim czasie
Konstancja30 19:11, 06 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
Mam 5 traw vertigo. Oszacowałam, że z każdej będą 3 sadzonki. 5 dla mnie a 10 dla innych, zatem osoby które się dzisiaj zgłosiły otrzymają sadzonki ale nie wcześniej niż na początku paździenrika Odezwę sie w odpowiednim czasie

no masz ... ja to zawsze dotrę za późno ... rabata z kulami jeszcze piękniejsza ... i jak tu wyjść na osobisty taras ... uffffffffffffff ... nie ma lekko ))
malkul 19:16, 06 sie 2012

MARZENKO zajrzałam tu i nic z zazdrości nie powiem Mowe mi odebrał ten PIĘKNY WYBUJAŁY OGRÓD
Konstancja30 19:26, 06 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)

Czy widać na tym zdjęciu trytomę???

Zatem trytoma... na 20 kupionych zakwitło w tym roku marnie 5 szt... 2 z nich tu z liliami. Oj w przyszłym roku będzie sadzenie dziesiątek lili.

metodą dedukcji doszłam, że trytoma to to żółte ... na pierwszym zdjęciu nie wpadła mi w oko ... za to urok kompozycji wpadł ... a z tym, że wszystko to potrzebowało jeden sezon to mnie optymistycznie wywaliło na orbitę ... "wierzę"
seliza 19:30, 06 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
Iwona u mnie teź tak jest tzn wolę sensjację czytać niż romans a najbardziej nie lubię cienkich książek, bo ani opis postaci, ani zdarzeń nie jest wówczas dla mnie wystarczający...
Podawaj zatem ciekawe tytuły książek chętnie skorzystam

A czytałaś może książki Camilli Lackberg? Czarna seria: Księżniczka z lodu, Kaznodzieja, Kamieniarz, Ofiara losu, Latarnik, Niemiecki bękart i Fabrykantka aniołków

Polecam! Każda ma około 500 stron. To jest saga kryminalna. Każda książka opowiada inną historię, ale w każdej przeplatają się losy "głównych" bohaterów.
Jak czytałam pierwszą to ciężko się było wczytać bo porusza co chwilę inny wątek, ale po pierwszej książce można się już przyzwyczaić. Bardzo wciągające

A w innym temacie - ale Meksyk cudne zdjęcia z wakacji Madżenko
seliza 19:40, 06 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
Kule od Moniki. Monika dziękuję!!!! Muszę teraz granitowy żwirek skombinować....

A teraz proszę o odnalezienie różnicy na obu zdjęciach

Kule cudowne...Też mi się takie marzą. A żwirek granitowy to u Was Na Dolnym Marzenko taniutki.
Od to właśnie do Was jeżdżą - szkoda tylko, że transport taki drogi