Myszorku czytałam o Twoich brzozach.... moje mialy za zadanie wypijać wodę z podmokłego terenu... Ale te które mają bagno dwie po prawiej słabiej rosną, dwie po lewej gdzie bylo bardziej sucho zdecydowanie szybciej. Kupiłam mikre dlatego, że wszyscy mówią, że lepiej młode rośliny sadzić:
A) to się lepiej przystosują do środowiska,
b) jak zdechną nie będzie dużej straty finansowej.... W taki sposób pożegnalam klona palmowego....
Ale tak naprawdę to ruszyły dopiero w drugim roku czyli teraz. odobnie bylo z grabami, pierwszy rok mikre, drugie zaczęły już rosnąć a w trzecim sezonie szaleją I tak widzę jest z każdą roślina, pIerwszy rok trzeba przeżyć, w drugim roku już się można cieszyć, w trzecim jest najpiękniej a od czwartego martwi się ogrodnik co z tymi roślinami zrobić.... Wtedy sekatorek i piły idą w ruch.... tak było w moim poprzednim malutkim ogrodzie.....
Gdyby mój projekt powstwał po 2011 to bym miala w ogrodzie sky garden ale może w trzecim domu będzie sky....
Dziękuję za pochwaly Nad Twoim ogrodzeniem do tej pory wzdycham z zazdrości
Mam 5 traw vertigo. Oszacowałam, że z każdej będą 3 sadzonki. 5 dla mnie a 10 dla innych, zatem osoby które się dzisiaj zgłosiły otrzymają sadzonki ale nie wcześniej niż na początku paździenrika Odezwę sie w odpowiednim czasie
no masz ... ja to zawsze dotrę za późno ... rabata z kulami jeszcze piękniejsza ... i jak tu wyjść na osobisty taras ... uffffffffffffff ... nie ma lekko ))
metodą dedukcji doszłam, że trytoma to to żółte ... na pierwszym zdjęciu nie wpadła mi w oko ... za to urok kompozycji wpadł ... a z tym, że wszystko to potrzebowało jeden sezon to mnie optymistycznie wywaliło na orbitę ... "wierzę"
A czytałaś może książki Camilli Lackberg? Czarna seria: Księżniczka z lodu, Kaznodzieja, Kamieniarz, Ofiara losu, Latarnik, Niemiecki bękart i Fabrykantka aniołków
Polecam! Każda ma około 500 stron. To jest saga kryminalna. Każda książka opowiada inną historię, ale w każdej przeplatają się losy "głównych" bohaterów.
Jak czytałam pierwszą to ciężko się było wczytać bo porusza co chwilę inny wątek, ale po pierwszej książce można się już przyzwyczaić. Bardzo wciągające
A w innym temacie - ale Meksyk cudne zdjęcia z wakacji Madżenko
Kule cudowne...Też mi się takie marzą. A żwirek granitowy to u Was Na Dolnym Marzenko taniutki.
Od to właśnie do Was jeżdżą - szkoda tylko, że transport taki drogi