Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Madzenka 06:32, 10 wrz 2012

iwonaz napisał(a)
Nie no ja realistka jestem...zakładam, że Danusia z ekipą w niedzielę nie pracuje...jak zaczną w poniedziałek to najszybciej największa porcja wieści będzie w środę...tak obstawiam...a do tego czasu...zwariuję!

Zatem czekamy
Mala_Mi 06:33, 10 wrz 2012

Ja też Cię pozdrawiam... będzie dziś letnio... dobrze, że wczoraj podlałąm moje chabaziowisko... szkoda, że tylko kawałek...... zaraz lecę wrzucić kolejny fragment.. póki nie dogrzeje...
Madzenka 06:33, 10 wrz 2012

JulkAd napisał(a)
Marzenko dzięki za namiary na cebule...ale czy Kobietko nie możesz zwolnić?, ja nie nadążam dzisiaj. Pismo obrazkowe obejrzałam i zachwycona jestem i różyczkami i karmnikiem, kulkami zwłaszcza, a nawadniania zazdraszczam Miłego wieczoru

Zwolnię w tygodniu zdjęć nie będzie
Madzenka 06:35, 10 wrz 2012

Konstancja30 napisał(a)
dwa podrośnięte miskanty ... kontra murek z cisa ... no fiesz jakby co to je przygarnę z litości oczywiście tylko ... ale nie mam złudzeń takie dwa miskanty się zmieszczą na pewno

Na razie daję szansę miskantom, ale jeśli w przyszłym roku będzie marnie to sadzę cisy Ja tak pochopnie decyzji juz nie podejmuję, poza tym M tłuczkiem by mnie utłukł.... Najpierw bambusy....
Madzenka 06:35, 10 wrz 2012

agniecha973 napisał(a)
A tu znowu się coś dzieje, 30 min. nie zaglądałam i widzę 29 wpisów!!! Idę czytać.

Nic się nie dzieje, niedzielne wieczorne pogaduchy
Madzenka 06:36, 10 wrz 2012

iwonaz napisał(a)
Moje młode miskanty co próbują przeżyć i się zadomowić w gruncie bez przerwy są podżerane przez moje bydlę...coby kłaczki z flaków przeczyścić...jakby mało trawy pospolitszej było...a że bydle rasowe to pewnie szlachetniejszą trawę wybiera...rasowe nie rasowe ...na łańcuch pójdzie jak przeciągnie strunę.

To może je jakimś środkiem popryskaj coby bydle zniechęcić
Madzenka 06:38, 10 wrz 2012

Evchen napisał(a)
Doczytałam o cebulach.. ponad 300...? no ymponująco
i nawadnianie już hula ... i strony też hulają... jeden (j e d e n ) dzień mnie nie było.. a tu jak na Marszałkowskiej

I te 300 cebul zniknie w mig i będzie wyglądać jakbym 30 posadziła... W ubiegłym roku też tyle posadziłam i mało było.....
Madzenka 06:42, 10 wrz 2012

ana_art napisał(a)
Marzenko a jak miałaś prowadzone rury o zraszaczy? bo na trawniku żadnych śladów nie ma , a mnie właśnie czeka kopanie pod zraszacze....

Rury generalnie były prowadzone wszędzie tam gdzie można przy murze domu, pod tarasami, w kilku miejscach bokiem rabat kwiatowych i pod trawnikiem. Ale ściągana były długie pasy trawnika, takie 1,5-2 metrowe i praktycznie nic nie widać Wczoraj mocno podlalam, nasypalam nawóz jesienny i się regeneruje.
Madzenka 06:43, 10 wrz 2012

asc napisał(a)
Ja też Cię pozdrawiam... będzie dziś letnio... dobrze, że wczoraj podlałąm moje chabaziowisko... szkoda, że tylko kawałek...... zaraz lecę wrzucić kolejny fragment.. póki nie dogrzeje...

Leć leć, pogoda dzisiaj sprzyja
A ja lecę do pracy Linia kroplująca teraz dziala, nawadnia mi rabaty
ell 07:42, 10 wrz 2012

Marzenko na weekend więłam Twój wątek do czytania, ale nie sadziłam, że tego aż tyle.
od 400 stronki przeleciałam tylko pismo obrazkowe.
Powiem tak :
ogromne zmiany w stosunku do poprzedniego roku. Niesamowity ogród stworzyłaś. Bambusy ślicznie wyglądają wzdłuż podjazdu - mam nadzieję, że się ich nie pozbędziesz, bo one bardzo wyróżniają Twój ogródek wśród wielu innych. Troszkę mi żal złotokapu, ale buk też piękny - choć wydaje mi się, że u Ciebie wspaniale wyglądają jasne barwy do Twojego nowoczesnego stylu.
Pozdrawiam serdecznie zauroczona .