Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

agata_chrosc... 20:30, 22 mar 2012

Te piwonie mnie zaintrygowały. Ja też je bardzo lubię. Wsadziłam na jesieni takie kłącze czy co one tam mają i jakoś do tej pory śladu życia nie widzę w tym miejscu. Czy to znaczy, że zdechła czy jeszcze jest szansa, że wyjdzie? A jeśli zdechła to dlaczego i co zrobić, żeby udało się jej posadzenie? A swoją drogą trochę mnie tymi piwoniami zaskoczyłaś - myślałam, że Twój nowoczesny ogród nie toleruje takiego rozpasania barw i kształtów.
Madzenka 20:41, 22 mar 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Te piwonie mnie zaintrygowały. Ja też je bardzo lubię. Wsadziłam na jesieni takie kłącze czy co one tam mają i jakoś do tej pory śladu życia nie widzę w tym miejscu. Czy to znaczy, że zdechła czy jeszcze jest szansa, że wyjdzie? A jeśli zdechła to dlaczego i co zrobić, żeby udało się jej posadzenie? A swoją drogą trochę mnie tymi piwoniami zaskoczyłaś - myślałam, że Twój nowoczesny ogród nie toleruje takiego rozpasania barw i kształtów.

Agata pewnie dopiero wyjdzie lub ją za głeboko posadziłaś? Już u Ciebie powinny czerowne czubeczki wybijać.
Mój ogród nie jest nowoczesny : ) podstawowe założenie dużo bylin i krzewów kwitnących ograniczonych bukszpanami i trawami oraz formowanymi grabami
A specjalnie dla Bogdzi nowa dekoracja w donicy podświtlanej. Bukszpan włąsnoręcznie przez mnie hodowany od 5 cm kuli. Co ciekawe nóżka rośnie z nim W sobotę czeka go strzyżenie.
Bogdzia 20:52, 22 mar 2012

Dzieki Marzenko za to zdjecie . Piękny bukszpan wyhodowałas i piekna donicę dostał ale mu sie należała jak tak pieknie Ci wyrósł.Podziwiam Twoje zdolności, mało kto może sie pochwalic tak piękną rośliną samodzielnie wyhodowana .Baw się dobrze w stolicy i wracaj szybko.
Syla 21:27, 22 mar 2012

Marzena2007 napisał(a)
Obiecana dla Agnieszki i Sebka maszynka do zamiatania dłuuugiego podjazdu Zamiast miotłą jeżdżę z czymś takim jak wózkiem dziecięcym i zbieram piach i śmieci do żółtego pojemnika.

Czy ta maszynka podoła liściom, nasionom , patyczkom ....??? Mam posadzone przy posesji lipy 80-letnie i wiecznie coś się z nich sypie . Najgorszy jest żółty pyłek .....
Madzenka 22:27, 22 mar 2012

Liściom i patyczkom podoła, pyłkom nie wiem bo nie mam u siebie, ale skoro zbiera suchy piasek to może i pyłek
Syla 22:28, 22 mar 2012

Marzena2007 napisał(a)
Liściom i patyczkom podoła, pyłkom nie wiem bo nie mam u siebie, ale skoro zbiera suchy piasek to może i pyłek

A zapytam jeszcze , gdzie takowy można nabyć ???
Madzenka 23:12, 22 mar 2012

Syla napisał(a)

A zapytam jeszcze , gdzie takowy można nabyć ???

Sylwia w necie, wpisz karcher s650
kwiatholandii 05:32, 23 mar 2012

Marzena, jak zawsze w akcji Praca, dom, ogród na tip top. Pozazdrościć. ps. Karcher chyba u mnie będzie też potrzebny, bo będę miała jasną kostkę, a droga u nas.......straszna.
Milka 08:50, 23 mar 2012

Marzena2007 napisał(a)

Agata pewnie dopiero wyjdzie lub ją za głeboko posadziłaś? Już u Ciebie powinny czerowne czubeczki wybijać.
Mój ogród nie jest nowoczesny : ) podstawowe założenie dużo bylin i krzewów kwitnących ograniczonych bukszpanami i trawami oraz formowanymi grabami
A specjalnie dla Bogdzi nowa dekoracja w donicy podświtlanej. Bukszpan włąsnoręcznie przez mnie hodowany od 5 cm kuli. Co ciekawe nóżka rośnie z nim W sobotę czeka go strzyżenie.

bardzo dorodny okaz i pięknie całość się prezentuje ja mojej jeszcze nie podłączyłąm, chociaż w domu już sprawdzałam jak świeci

super Marzenko!!
noemi 09:26, 23 mar 2012

Samemu wyhodować takie cudo to jest coś ! Gratuluję ... w doniczce się prezentuję super ...dla mnie prawdopodobnie zabrakło, dzwonili ze sklepu , że szukają jej w magazynie .