Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Milka 19:32, 04 lis 2012

mozna powtórzyc oblewanie, dla odczarowania oczywiście
Madzenka 19:36, 04 lis 2012

Dorka napisał(a)
Cześć Marzenko,
jestem pod wrażeniem tego, ile u Ciebie w życiu się dzieje i jak jeszcze ogarniasz pogród !!! Tylko brać przykład Czy Ty sama wymyślasz co, gdzie wsadzać w ogrodzie, czy masz jakiś gotowy projekt ? cały czas ogarnia mnie pozytywna ale jednak zazdrość przy oglądaniu tych zdjęć Pozdrawiam ciepło

Dorko dziękuje za uznanie. peany nie należą się mi gdyż mialam projekt. Przez 7 lat popełniałam błędy w poprzednim miniogródku. Po okresie bęldów i wypaczeń powiedziałam basta! Zaraz po projekcie domu powstał projekt ogrodu wówczas koszt projektu to nie był nawet promil wartości inwestycji w dom. Każdemu polecam zamówienie projektu u profesjonalisty. Nasadzenia wykonuję sama, bo relizacja projektu to już nawet 10% wartości domu a może być i więcej....
Ale teraz projekt delikatnie w niektorych miejscach zmieniam, dosadzam cebule i mam satysfakcję, że własnymi"rencami" to robię i nie ukrywam, że baaaardoz lubię
Enya73 19:39, 04 lis 2012

Jak człowiek sam własnymi łapkami coś robi w ogrodzie, to ma z tego ogromną satysfakcję i radość Ja też nie pozwoliłabym sobie na ogrodnika za żadne skarby świata. Uwielbiam grzebać w ziemi i patrzeć jak roślinki rosną
Madzenka 19:41, 04 lis 2012

Enya73 napisał(a)
Marzeno, jak oglądam dzisiejsze zdjęcia, to wcale nie odnoszę wrażenia, że Twój ogród jest dużo mniejszy od mojego. Też masz tam mnóstwo pracy, tak więc musisz także nieźle tam się nagimnastykować, żeby Twój ogród wyglądał tak doskonale.
Masz tam sporo miejsca i bardzo dużo roślin, przez co ogród wydaje się przede wszystkim znacznie starszy, niż jest w rzeczywistości. Cóż ja Ci będę mówić, bardzo dobry projekt, ciekawe roślinki i fajny efekt końcowy. Cofam, nie końcowy, bo przecież jeszcze nie powiedziałaś ostatniego słowa
Donicami też jestem zachwycona. Dzięki za tego linka.

No tak roślin jest dużo. Nie moge się jednak doczekać kiedy drzewa i graby na froncie podrosną i chociaż troszkę przesłonią sąsiednie domy. Tak mi sie marzy nie zasłaniać okien i spoglądać na podświetlony ogród. A tak to kazdy przechodzień do mnie zagląda. Dlatego lubię tylko włączyć oswitlenie podłogowe w ogrodzie zimowym i siedzieć przed kominkiem gdy inni mnie nie widzą a ja mogę spoglądać na ogród. Jeszcze 2-3 lata i nie będę musiała zasłaniać okien

A ostatniego słowa rzeczywiście nie powiedzialam, bo żaden ogród nie jest skończony. Poza tym fajnie jest odmładzać ogród, wykopać to co zmarźnie, zachoruje i dosadzać nowe rośliny.
Marzy mi się lekka modyfikacja ściany wodnej kolorem i granitem i pergola przy kuchni To plany na przyszly rok
JulkAd 19:41, 04 lis 2012

Marzena2007 napisał(a)

Marzenko odpoczęłam przy Twoich zdjęciach...piękne brzozy, naprawdę super...cały ogród masz taki poukładany... potrafi zachwycić

Julka u Ciebie się miejsce na brzozy też zrobiło ale kontrast byłby na tle tuj

Myślisz Irenko, że się dałoby upchnąć? Ja bardziej skłaniam się ku śliwie Wiśniowej...przynajmniej na razie...brzóz musiałbym mieć ze trzy co najmniej
Madzenka 19:42, 04 lis 2012

Bogdzia napisał(a)

Czy ktoś ma jakiś sposob na odczarowanie tej wody??

Przystojny hydraulik jak ten z plakatu.

Boźenko co by na to M powiedział
A ten dzisiejszy nie był...... Więc trzeba wódkę pić jak nakazuje Irenka
Madzenka 19:43, 04 lis 2012

irena_milek napisał(a)
Marzenko, jaki porządek, nie mogę sie napatrzeć! możesz juz spokojnie się relaksować, wszystko pięknie do zimy przygotowane
i co dalej z ta pompą i zaworem?

Zawór wymieniony, wszystko dziala, 200 zł utopione
Madzenka 19:44, 04 lis 2012

Enya73 napisał(a)
Jak człowiek sam własnymi łapkami coś robi w ogrodzie, to ma z tego ogromną satysfakcję i radość Ja też nie pozwoliłabym sobie na ogrodnika za żadne skarby świata. Uwielbiam grzebać w ziemi i patrzeć jak roślinki rosną

A ja bym sobie pozowliła chociaż na posadzenie drzew.... Ale kasiorki nie było trzeba było wnętrza urządzać
Madzenka 19:45, 04 lis 2012

JulkAd napisał(a)

Marzenko odpoczęłam przy Twoich zdjęciach...piękne brzozy, naprawdę super...cały ogród masz taki poukładany... potrafi zachwycić

Julka u Ciebie się miejsce na brzozy też zrobiło ale kontrast byłby na tle tuj

Myślisz Irenko, że się dałoby upchnąć? Ja bardziej skłaniam się ku śliwie Wiśniowej...przynajmniej na razie...brzóz musiałbym mieć ze trzy co najmniej

Śliwa pissardi też może być ale wieeeelka na szerokość urosnie a brzoza do góóóry
Enya73 19:47, 04 lis 2012

Och tak, jak drzewa urosną, to będziesz miała kameralnie. Szkoda tak pięknego widoku zasłaniać.

Cudownie mieć cały czas kontakt z ogrodem. Ja mam rolety rzymskie i w zasadzie cały czas mam je podciągnięte do góry. Jak tuje, brzozy i klon jawor podrosną, to nie będzie nas już wcale widać I będę mogła czuć się w pełni komfortowo Też nie mogę się tego momentu doczekać