Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Ewa 06:11, 05 lis 2012

Nadrabiam zaległości i pozdrawiam
anipla 09:04, 05 lis 2012

Zostawiam ślad żebyś szybciej do 1000 dobiła...Pozdrawiam i miłego dnia życzę.
magnolia 09:25, 05 lis 2012

Śliczna jesień u Ciebie Marzenko. Tak tylko delikatnie jesienna, w ciepłych odcieniach, ale wciąż dużo życia w ogrodzie. czytałam że ścinałaś lawendę ze świadomością że może jej to zaszkodzić. Tak jest, może ją uszkodzić mróz. Tylko dla innych chcę to podkreślić- teraz lepiej już dać spokój lawendzie i wszelkim gatunkom gorzej zimującym, egzotycznym.
Pszczelarnia 14:17, 05 lis 2012

Madżeno, kipią u Ciebie kolory. A ogród jest taki wielki i tak ciekawy ................. .
Brzozy lubimy.
Nie życzę nikomu liści i takich ogonków jesionowych. Ale też mają zaletę - lecą od razu na komendę.
Evchen 14:47, 05 lis 2012

Marzena2007 napisał(a)

o matko ty to wszystko w jeden dzień zrobiłaś??? od samego czytania poczułam się zmęczona a ty coś pisałaś, że ci się nie chce

właśnie myślałam, czy ciachać lawendę, bo u mnie dość wyrosła, ale chyba zostawię na wiosnę

Kasia też miałam nie ciąć lawendy bo za późno, ale pokładała się bo ją wiosną za słabo przycięłam. Jak nie przeżyje tego kupię nową

aż się wróciłam o stronę.. lawendę ciachać????.. ja mojej w ogóle nie ciachałam...ciachnąć ją jeszcze?
Evchen 14:55, 05 lis 2012

Marzena2007 napisał(a)
I tył, który dopiero latem został zagospodarowany.
Już się nie mogę doczekać strzyżenia grabów w stozki. Niestey winobluszcz zgubił wszystkie liście i ponownie odsłonił płot, który nie jest największej urody....

Madżenka, to bordowe drzewko to pissardi?
Syla 15:01, 05 lis 2012

Marzena2007 napisał(a)
Agatko pokatuję jeszcze
Sylwia a ja uwielbiam Twój Machniom

to do machniom ..... Zastanawiam się nad podwiązaniem traw , podpatrzyłam u Ciebie , ale , jak to chwyciłam w ręce to strasznie sztywne i się rozmyśliłam .... Może podwiążę "wstążką" z juty ???
kasik778 17:42, 05 lis 2012

przeczytałam o planowanej pergoli przy kuchni, masz już jakiś pomysł jak będzie wyglądać?
pozdrawiam
Madzenka 20:28, 05 lis 2012

Enya - nie mogę się doczekać kiedy drzewa podrosną...

Aga - brzózki moje ukochane

Anula Wn - przyjedź podeptać karmnik

Sebku. - u nas niemal zimy nie było, 1 dzień....

Dorka - masz rację ciągłe przesadzanie jest męczące, zwlaszcza jeśli po raz kolejny stwerdzisz, że znów nie tak... Dlategomdoradzam zamowienie projektu.

Monitko - dziękuję za odwiedziny, z powodu deszczu i wiatru pewnie moje brzozy za chwilę wyłysieją

Irenko. - moim ADHD nigdy statniego słowa w ogrodzie nie powiem

Madziu dobrze, że wróciłaś, tęsknie

Ginger tak tez można trawki wiązać, pewnie moje jeszcze będę poprawiać. Ale czubków nie wiązałam bo chiałam takie lekkie poczuchrańce z nich zrobić

Ania Art - ciiii bo sąsiad mnie przegoni pozyjemy zobaczymy, jedną zimę przeżyły, może kolejną dadzą rade

Anipla - jakże miły ślad zostawiasz

Ewa - widzialam skąd te zaległości

Magnolio - lewenda strasznie brzydko wyglądała a jeszcze w ubiegłym tygodniu kwitła...dopiero mróz i śnieg jej urodę odebrał Ja bym tego widoku przez całą zimę nie zdzierżyła.... Dlatego niedługo moją lawendę najpierw podsypię wysoko korą a potem okryję świerkiem a jak nie przeżyje posadzę nową

Ewo - ogród u mnie niewielki ale pracochłonny a liście u mnie za chwilę wszstkie polecą, buuuu

Evchen - nie ciąć lawendy, nie, moja była bardzo duża i się zaczęła po sniegu kłaść na bukszpanach.... Tak bordowe drzewko to pissardi

Sylla - to machniom wiosną, altana i ściana wodna moje sztuwne trway, sztywne ale mi wiatry już zaczęły wyrywać pióra z miskantów a teraz tacy strażnicy ogrodu stoją. Tasmy jutowe kupi a mam jeszcze czerwony sznurek

Madzenka 20:33, 05 lis 2012

kasik778 napisał(a)
przeczytałam o planowanej pergoli przy kuchni, masz już jakiś pomysł jak będzie wyglądać?
pozdrawiam

Kasik mam ale nie pamiętam źródła ... Produkt firmy corradi. U mnie planuję mniejszy spadek i oczywiście belki malowane na szaro. Takie same sobie kupię na obrzeża warzywnika
Aha i koniecznie taka roletka nad głową

http://www.corradi.eu/pages/standard.aspx?id=69
http://www.corradi.eu/pages/standard.aspx?id=232