Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

aga_k 20:44, 05 lis 2012

pergola super, też mi się taka marzy, bo mam dość duży taras do południa i nie bardzo da się wysiedzieć w lecie
marzena 20:49, 05 lis 2012

Marzena, świetnie sobie dobrałaś pomysł tej pergoli z tą roletą do swojego domu, tarasu i ogrodu ...
naprawdę juz sobie wyobrażam tę wspólną kompozycję wszystkich elementów, które wymieniłam... super będzie !
Madzenka 20:51, 05 lis 2012

Aga ja południowego nie osłonię bo bym "zbrzydziła" bryłę budynku ale zachodni, na ktorym słońce jest od 13:00 mogę sobie fajnie "skameralizować" Parasol słoneczny się nie sprawdza bo jak dmuchnie to nam max obciążony parasol wywraca.... 12 ha pola obok robi swoje...
Nie chcę robić trwałego zadaszenia bo ja starsznie słońcoluba jestem szczególnie jesienią i zimą i muszę mięć baaardzo jasno
Madzenka 20:53, 05 lis 2012

marzena napisał(a)
Marzena, świetnie sobie dobrałaś pomysł tej pergoli z tą roletą do swojego domu, tarasu i ogrodu ...
naprawdę juz sobie wyobrażam tę wspólną kompozycję wszystkich elementów, które wymieniłam... super będzie !

Marzenko dodam tylko, że będzie konweniowała z wiatą na samochód na równoległej ścianie domu Dziękuję za komplimenta
aga_k 20:59, 05 lis 2012

Marzena2007 napisał(a)
Aga ja południowego nie osłonię bo bym "zbrzydziła" bryłę budynku ale zachodni, na ktorym słońce jest od 13:00 mogę sobie fajnie "skameralizować" Parasol słoneczny się nie sprawdza bo jak dmuchnie to nam max obciążony parasol wywraca.... 12 ha pola obok robi swoje...
Nie chcę robić trwałego zadaszenia bo ja starsznie słońcoluba jestem szczególnie jesienią i zimą i muszę mięć baaardzo jasno

U mnie "zbrzydzić się nie da parasol też przerabiałam ale częściej był złożony niż rozłożony właśnie z powodu wiatru i z obawy że jak poleci to okna w domu stracę, słoneczko też bardzo lubię ale mam go wręcz nadmiar i bez żadnej osłony tarasu ciężko z niego korzystać
marzena 21:05, 05 lis 2012

Marzena, to nie komplement...naprawdę tak pomyślałam
Tess 21:06, 05 lis 2012

Madżenka, ale ucztę dla moich oczu i duszy zaserwowałaś
Katuj mnie tak nieustannie
Uwielbiam Twój ogród.

Wracam obejrzeć jeszcze raz i doczytać wszystko, coście tu naprodukowali
Pszczelarnia 21:09, 05 lis 2012

Wysłałam info w sprawie nart na PW.
Szkieletu nie ma, ta nagość przyrody wokół - wydawałoby się - sprzyja rozmyślaniom bylinowym ale .... . Wołał warzywnik i sad i kupa obornika oraz liści. I tak wszystko inne zeszło na dalszy plan.

Strasznie się cieszę, że Twój M. będzie miał swój warzywnik obrzeżony szarymi dechami - fantastycznie!
ana_art 21:13, 05 lis 2012

O takiej pergoli przy tarasie mówił mój M, bo u mnie strasznie upalnie na tarasie... posiedzieć się nie da... jest jedno małe ale mój dom jest taki 'wsiowy' i musiałabym chyba zrobić wizualizację czy ta pergola nie będzie wyglądała jak kwiatek przy kożuchu
Slawko 21:22, 05 lis 2012

ana_art napisał(a)
O takiej pergoli przy tarasie mówił mój M, bo u mnie strasznie upalnie na tarasie... posiedzieć się nie da... jest jedno małe ale mój dom jest taki 'wsiowy' i musiałabym chyba zrobić wizualizację czy ta pergola nie będzie wyglądała jak kwiatek przy kożuchu

Nowoczesna architektura czy akcesoria mają w sobie taki coś, że pasuje do wszystkiego...nawet do "wsiowych" domków