Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Wieloszka 08:59, 12 lis 2012

Ależ się u Ciebie dzieje!!! Akcja z bambusami sprawna i szybka - też się zastanawiałam, jak w godzinę daliście im radę?! Faktycznie w tych donicach prezentują się bosko, tylko za rok chyba zaś będziesz musiała je przesadzać - do większych donic . Ogród zimowy widziałam na własne oczy, więc już się nie będę rozpływać w zachwytach, bo moje rozpłynięte szczątki od czerwca tam gdzieś pewnie leżą
Pomysł na sadzonkowanie bergenii baaaaardzo mi się podoba, zwłaszcza, że moje rosną już.... u Ciebie Tak się tylko przypominam, że mam obiecane na wiosnę .
Koniecznie musisz wrzucić fotki Twoich świątecznych wnętrz - bardzo jestem ciekawa wszystkiego czerwonego, z krasnalami siedzącymi na komodzie włącznie No i fotki iluminacji zewnętrznych także! A pochwalisz się jakie światełka kupiłaś na alle? Myślę nad zmianą dekoracji świątecznych u siebie (tych wewnętrznych) ale czerwień u mnie nie ten teges... Może coś podpowiesz? Już chyba zacznę robić listę tematów na niedzielę
Buziam i życzę miłego tygodnia!
kwiatholandii 09:30, 12 lis 2012

Marzenko, jak juz u siebie pisałam, nadal jest coś nie tak u mnie z komputerem. Chłopcy byli chorzy przez 3 tygodnie i nie miałam innego dostępu do internetu a świat zatrzymał się u mnie koło 19 października na wszystkich blogach itp. Niewytłumaczalne. Trzeba kompa wymienić bo maluszek został w tyle

Ale nadrabiam dzisiaj nadrabiam na innym komputerze i jestem zachwycona Twoim kominkiem!!!!!!!! Bomba. Już czuję ten klimat gdy za oknem sroga zima, a ty wokól masz ściany szkła i piękne płomienie. Rozmarzyłam się Bambusy też muszę przenieśc do domu. Muszę wymyślić gdzie i w czym. Może nawet te moje donice wielkie przetransportuję

ok, lecę nadrabiać
Urszulla 09:45, 12 lis 2012

Ale zaległości, czekałam na bambusy aż w końcu musiałam ich szukać na wstecznym biegu Super się prezentują we wnętrzu, ale skoro twierdzisz że mogą nie przeżyć zimy .....to na wiosnę będziesz miała puste donice.....do nowych obsadzeń.
A wnętrza masz jak z nowoczesnych katalogów......piękne. Nie wiem czemu nowy dom chcesz budować?
I ta czerwona przeróbka też mi się podoba. Będzie świątecznie.......jak jeszcze lampki powiesisz
Mala_Mi 10:57, 12 lis 2012

Ja też chciałam kupić sanie z Mikołajem lub reniferami i wrzucić je na dach.... ale by był świąteczny zajefajny kicz....
Donice mi każde fruwają...... rozumiem Anię.... dlatego kończę z donicami na tarasie... za duży mam wygwizdów

Acha pokaż jakie lampki zakupiłaś bo ja ciągle jestem niekumata z tym na G... już nie mam czasu cofać się do nazwy
malkul 11:56, 12 lis 2012

Oj Marzena, takie cudności że dzis to ja ostatnie 20 stron przejrzała u ciebie Ogród zimowy cudny.Wyobrażam sobie śnieg na zew. i siedzenie przy komineczku na ukochanych desingerskich fotelach , hmmmmm rozmarzyłam się.
Ja też u siebie mam kilka chińskich (hihihi)desingerskich produktó i mam to akurat w nosie że nie oryginal. Kwestia podejścia i portfela. Lubię Twoje wenątrza.
U mnie w tym roku też święta na czerwono, biało i trochę czarnego. Już dumam nad wystrojem, a to piersze nasze święta w nowym domku więc cieszę sie jak dziecko.
W tym tyg. wybieram się na Tyską giełdę kwiatową (jak mi tylko brzusio pozwoli)
Muszę stanowczo częśćciej to zaglądać.
A jeszcze mi się przypomniało, ta twoja doniczka ażurowa (która skórę zmieniła) to też DEROMA Cage? Kurcze bo próbowłąm kiedys sobie podonej wyszukać i tylko na tamtę drogą się napatoczyłam. A że będzie piknie na święta u ciebie kochana w to ja absolutnie nie wątpię
Całuseczki zostawiam
Tess 12:33, 12 lis 2012

Madżenka, no bambi w donicach pięknie wyglądają!!!
Donice kupiłaś białe, czy je przemalowałas?(bo coś mi tak dzwoni, i nie wiem, czy w tym kościele)

Ogród zimowy zaparł mi dech w piersiach (ta barcelona i ten kominek)! A z bambusami w donicach - wygląda jeszcze piękniej.

Twój ogród uwielbiam, to wiadomo!
Ładnie przebarwia Ci się bergenia (moja jakaś stara odmiana jest, i wcale sie nie przebarwia). Jaką masz odmianę, wiesz może?

Buziam
anipla 13:36, 12 lis 2012

Marzenko, ktoś tu wcześniej napisał że powinnaś zmienić z "Kiedyś będzie tu pięknie ..." na "Już jest pięknie" - jestem za - przynajmniej coś w podobie - na 1000 stron oczywiście
Pozdrawiam
bea_ta 14:00, 12 lis 2012

To mus dużo pisać i podziwiać coby stron naprodukować
Bo Marzenko u Ciebie jest ślicznie i na zewnątrz i w domciu... cud..miód
Ogród zimowy,kominek ,ciepły ogień ,dobra książka i ciepła czekolada...oj rozmarzyłam się
Pozdrawiam cieplutko...bo za oknem szaro-buro...
Pszczelarnia 15:17, 12 lis 2012

Madżeno, wszystko wszystkim ale kreatywność Twoja w cenie.
Sebek 16:40, 12 lis 2012

Wieloszka napisał(a)

Koniecznie musisz wrzucić fotki Twoich świątecznych wnętrz - bardzo jestem ciekawa wszystkiego czerwonego, z krasnalami siedzącymi na komodzie włącznie No i fotki iluminacji zewnętrznych także! A pochwalisz się jakie światełka kupiłaś na alle? Myślę nad zmianą dekoracji świątecznych u siebie (tych wewnętrznych) ale czerwień u mnie nie ten teges... Może coś podpowiesz? Już chyba zacznę robić listę tematów na niedzielę
Buziam i życzę miłego tygodnia!

To ja też serdecznie poproszę o zdjęcia świątecznego domku - może masz zdjęcia np. z zeszłego roku? Bo masz świetne wyczucie co do czego dobrać - z chęcią bym popatrzył na Twoje dekoracje - i na pewno nie tylko ja