Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

kasia 11:39, 07 paź 2015

Borbetka napisał(a)
Będę wklejać w miarę możliwości.
Mam pomysł na rabatę z pomarańczowo-czerwonym berberysem w rzędzie (rosnącym strzeliście w górę, będę cięła jak wszystko ). Około 15 sadzonek, a przed nim rozplenice. Myślicie, że pasują do siebie?

super pomysł, a jak będziesz cięła tego berberysa? W kulki czy na kanciasto?
violinek 12:46, 07 paź 2015

Kule , kulki , kuleczki ...Piekna wizytowka
Mysza 13:22, 07 paź 2015

Moniko gratuluję przepięknej wizytówki.
Przy tak zadbanym ogrodzie nie mogło być inaczejSuper.
Magda70 13:59, 07 paź 2015

Super wizytówka...pięknie kule poprzycinane jak żylety

Borbetko z tego co wiem to w wizytówce nie muszą być 4 zdjęcia w jednym poście. Możesz ich tam więcej wrzucić...bo tak to Ci się stron natworzy a zdjęc pewnie masz jeszcze masę
Borbetka 14:12, 07 paź 2015

Oj, dziękuję Magda. Nie wiedziałam i tak jak przykazano po 4 wrzucałam .
Dziękuję za pochwały. Tak mnie naszło z tą wizytówką, to zrobiłam.
A berberys będzie cięty w żywopłot i będzie stanowił tło dla rozplenicy w rzędzie przed nim. Tak sobie wymyśliłam, bo wywaliłam jaśminowce i forsycje i jest pustka. Posadziłam z tyłu miskanty i buka Tricolor. Tak bym chciała, żeby już był wielki. Za małego kupiłam. Nigdzie nie mieli fajnego okazu.
Ze dwa czy trzy sezony trzymałam się zasady, że idę w biały, ale jednak tęsknię za bordowym lub czerwonym. Kolorów mi brakuje w ogrodzie. Tak mi się stało jak Imperatę posadziłam.
katarzyna_kubik 15:49, 07 paź 2015

wow..pięknie....zapisuję...zajrzysz i pomożesz w pierwszej rabacie??? dzięki
Basilikum 15:54, 07 paź 2015

wow sliczne nowe fotki w wizytowce
Gosiniak 15:57, 07 paź 2015

Widziałam wizytówkę- cudowna jest!
Aż pozwoliłam sobie po wątku poskakać, oczywiście pamiętam Twój ogród, ale można bez końca oglądać, rabaty z szałwią i trawami nieziemsko wyglądają.
Mathildis 19:05, 07 paź 2015

Ależ cuda powrzucałaś do wizytówki, nie ma to tamto boski jest Twój ogród
MirellaB 19:29, 07 paź 2015

Moniko, berberysy Rocket Orange posadziłam dwa miesiące temu między rozplenice. Myślę, że będą się ładnie wybarwiały, bo to południowa strona

Dzisiaj dokupiłam dwa Admiration i posadziłam tam gdzie mam The Beatles.

Fajnego mieli berberysa Orange Dream, ale tylko jedną sztukę po 24,00 złote. Wcześniej nie widziałam takiego

Pamiętasz kupioną wiosną moją wierzbę Hakuro cztery długie gałązki? Radziłaś ją ciąć i tak robiłam cały czas. Fajna gęsta kula mi z niej wyszła. Bardzo jestem zadowolona z tego efektu Myślę, że w przyszłym roku śliczna będzie tzn.gęsta i kolorowa
Zastanawiam się czy jeszcze dwóch nie dokupić, by chyba fajnie wyglądały w rzędzie posadzone obok siebie

Szkoda, że nie będzie Ciebie na spotkaniu
Może jeszcze w grudniu będziemy się spotykały, a jak nie to dopiero w przyszłym roku Mam nadzieję, że jednak dołączysz do naszej ogrodowiskowej piątki spotkaniowej