Dziękuję wszystkim za pochwały. Tu zawsze miło jest

. W moim ogrodzie są bryły, które go zdobią nawet zimą, ale w sezonie brakuje mi kolorów. Pracuję nad tym i rabata ze stipą, szałwią, rozchodnikiem, hortensją i miskantem mnie zachwyciła i chciałabym więcej, ale nie mogę w starych rabatach nic zrobić. Wczoraj próbowałam cebule wkopać pod cyprysikiem bonsai. Upociłam się i są chyba za płytko, bo dalej się ukopać nie dało. Sprawdza się jedynie zmniejszanie trawnika, a ja chciałabym kolorować ogród. Na biel się nastawiałam i przeszło mi. Podobają mi się zawilce i jarzmianki. Napatrzeć się tu na forum na nie nie mogę. Zima długa, to będę się inspirować. Wyhamowuję w tym roku. Już nic nie sadzę. Chciałam jeszcze berberysa kupić, ten Orange Rocket mnie kusi, ale drogi jest. Może łysy na wiosnę będzie tańszy. Przeważnie tak jest, że w stanie bezlistym sprzedają taniej. Zobaczymy.
Irenko, Danica była cięta we wrześniu, dlatego taka brzytwa. Reszty tuj nie zdążyłam. Powinnam jeszcze stożki przy podjeździe wyrównać i dwie żółte pod płotem. Nie dałam rady. Pójdą pod nóż wiosną. Zmieniłam trochę zasady cięcia, bo wiosną za dużo się dzieje i przełożyłam to na później. Lubię kule oglądać takie równe zimą, a nie poczochrane. Tak mam, to tnę z końcem lata

.
Zimowe fotki wrzucę do wizytówki, jak zima nastanie. Może się uda oszroniony ogród zrobić. Taki najładniejszy Asiu

.
Mirelko, Hakuro zdobi ogród bardzo. Tnij, to będzie gęsta.