Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

rozajerycha 15:19, 14 lip 2013

Rench napisał(a)

Przepiękny ogród Po każdym spacerze u Ciebie,wracam chora do swojego zagonka różanego
Chętnie bym wpadła do Ciebie na przeszkolenie

Tak Viva ma też piękny ogród .Piszę też bo nie chcę umniejszać innym,ciekawym ogrodom na forum.
Te ciemne róże mają taki mniej spotykany kolor u Danusi też widziałam taki odcień róż .

Vivo vitam i pozdraviam ciepło
Rench 15:19, 14 lip 2013

Vivi,ta ożanka kwitnie dopiero w drugim roku ?
Posiałam ja na wiosnę, jest jeszcze mała ale sądzilam,że ona rośnie tak jak werbeny szybko.
Hogata 21:13, 14 lip 2013

viva napisał(a)

Witaj. Pierwsza strona i już widzę, że jest to czego szukam: czerwone róże . Idę na spacer po twoim ogrodzie.
Anita1978 23:48, 16 lip 2013

viva napisał(a)

Magdo i ja się cieszę, że wśród tylu wątków trafiłaś do mnie . Ja też uwielbiam spacerować wśród róż o poranku z filiżanką kawy w ręku i schylać nad nimi nos dla jeszcze większej przyjemności.

Ta rozsiewa z daleka zapachy - Comte de Chambord zwana też Madame Boll, moja wymarzona

Nie wiem czy już u Ciebie byłam, jest pięknie!!!
A ta róża jest na mojej liście jesiennych zakupów! Pozdrawiam
renatamama3 08:19, 17 lip 2013

Viva Witam w Twoim ogrodzie ,ślicznie masz,w takim ogrodzie to się chce spacerować,spacerować np.z kubkiem kawy i nigdzie nie wychodzić pozdrawiam idę czytać od początku
Pszczelarnia 08:25, 17 lip 2013

Wielka radosc sprawiasz mi rozanymi zdjeciami. Tak jakbym dostala skrzydel. Pozdrawiam.
grazyna 11:41, 17 lip 2013

Rench napisał(a)

Przepiękny ogród Po każdym spacerze u Ciebie,wracam chora do swojego zagonka różanego
Chętnie bym wpadła do Ciebie na przeszkolenie

Ja też Vivo, ja też na nauki do Ciebie chętnie zapisałabym się

viva 22:22, 18 lip 2013

barbara_krajewska napisał(a)

Ciekawa ta ożanka, ja mam zupełnie inną. Nie ma tak pięknie kwitnących kłosów.
Ratibida - śmieszna nazwa i śmieszna roślina. W kazdym razie interesująca dzięki tej stopniowo zakwitającej kolbie i brązowej 'spódniczce'

Vivo, nie skladam zamówienia na pędy róż, dwie okrywowe obudziły się i mają nowe listki! Na razie malutkie, ale ledwie rozwinięte! Może kolejne też zachowają się podobnie? Oby!

Basiu wiem, że są też inne ożanki a ta ma wyjątkowo piękne kłoski, będę powiększać jej areał .
Będą nasionka
Kwiaty ratibidy są porównywane do kapeluszy meksykańskich.
Cieszę się, że Twoje różyczki budzą się do życia, może rzeczywiście wszystkie ożyją.
viva 22:23, 18 lip 2013

monteverde napisał(a)
jaka śliczna Hella

Aniu, nie mogłam sobie odmówić kupienia jej.....w mojej sytuacji
viva 22:30, 18 lip 2013

Bogdzia napisał(a)
Bardzo mi się ratibida spodobała. Pozdrawiam.

Ratibida kwiaty ma niespotykane, kwitnie już dość długo a widać, że będzie jeszcze kwitła. Czekam aż się dobrze rozrośnie, z trawami będzie wyglądała ciekawie.