Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

viva 01:35, 13 lip 2013

barbara_krajewska napisał(a)
A ja za kanciki zabieram się od maja i zabrać się nie mogę

Basiu, ja bardzo lubię odświeżać kanciki a ulewy tegoroczne wręcz do tego zmuszają
viva 02:02, 13 lip 2013

Na dobranoc zwiewna Hella

-
monteverde 02:10, 13 lip 2013

jaka śliczna Hella
Bogdzia 11:08, 13 lip 2013

Bardzo mi się ratibida spodobała. Pozdrawiam.
Elfik 17:46, 13 lip 2013

Viva, ja przydreptałam z wyrzutami sumienia, bo rzadko odwiedzam, moje akumulatory bardzo rozładowane, więc u Ciebie od razu lepiej działają! Ale od razu mnie z nóg zwaliło, nie wiedziałam, że dopadł Cię taki kataklizm pogodowy i klęska ogrodowa! A ja w jakimś trójkącie bermudzkim chyba jestem, bo wokół mnie też ulewy, gradobicia, a moje pola omija, choć strachu napędza co niemiara. Strasznie Wam współczuję tego ogromu pracy, i roślinek też szkoda. Tymczasem ogród wygląda przecudownie, jakby wcale nie ucierpiał.
Chciałam dziś nadrobić u wszystkich przyjaciół, tymczasem łażę u Ciebie już od ponad godziny i nie mogę latać tylko po obrazkach, bo tak cudownie wszystko opisujesz i wyjaśniasz, że czytam też. Trafiłam akurat na prezentację obwódek bukszpanowych i chciwie podglądam, bo w głowie mi się coś kluje, ręce swędzą, ale moje sadzoneczki o połowę mniejsze, bo hodowli własnej, więc nie pozwolę im jeszcze udawać obwódek. Nareszcie popadłam w stan podglądactwa rozważnego, już nie na zasadzie "ooo, jakie śliczne, ja to chcę!", tylko uprawiam podglądactwo kompozycyjne. U Ciebie naprawdę jest mnóstwo takich inspiracyjnych zdjęć. A wiesz, to zakole u mnie, przy którym się tak ciężko napracowałaś , muszę poważnie zmodernizować, niestety, nie przewidziałam brzydkiego starzenia się Skyrocketów i chcę je zamienić na żywotniki Maloyniana. Niestety, ciężko je u nas dostać, są tylko Columna.
Moje ekstremalne problemy nornicowo-krecie jakoś w tym roku podejrzanie ustąpiły, choć różne dziury są, i to nie takie malutkie, za duże jak na nornice. To jest dziwne, bo przecież gdyby był karczownik, to by mi coś zeżarł, a nie widzę... Wkładam trutki, ale pewnie gość wybredny jest.
O rety... już, już wychodzę, resztę w milczeniu pooglądam.
Pozdrawiam serdecznie Oboje!!!
Gabriela 18:00, 13 lip 2013

viva napisał(a)

Ewo, obwódki bukszpanowe sadziłam już w ubiegłym roku, wiosną dosadziłam jeszcze jedną, bukszpaniki mizerotki, na efekty muszę trochę poczekać.
To te najmniejsze.

Ależ piękna ścieżka, pokażesz co jest po prawej stronie?
Celina 20:10, 13 lip 2013

Vivo,ależ cudna kompozycja!!
Ale mi żal ,że ja tak nie potrafię

Pozdrawiam serdecznie
Mala_Mi 20:20, 13 lip 2013

Polytanolu już nie kupisz...wycofany z handlu, ale jest Quic coś tam.... my tym karczownika sie pozbyliśmy, ale niestety trzeba znaleźć wloty korytarzy.... a ten drań potraf iść bardzo głęboko...
Elfik 20:51, 13 lip 2013

A ja przed chwilą poczytałam o tym Plolytanolu i się przeraziłam. Bałabym się go użyć
Rench 15:12, 14 lip 2013

viva napisał(a)
Teraz już muszę uciekać, mam nadzieję, że wieczorem dam radę dłużej pobyć na forum.

Sezon różany rozpoczęty na dobre

Przepiękny ogród Po każdym spacerze u Ciebie,wracam chora do swojego zagonka różanego
Chętnie bym wpadła do Ciebie na przeszkolenie