Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

monteverde 00:38, 28 mar 2014

Widzę Jacqueline du Pre
paniprzyroda 04:18, 28 mar 2014

Z gryzoniami chyba należy rozprawić się definitywnie, szkoda roślin i pracy. Współczuję problemu. Siewki wczesną wiosną cieszą oko i serducho, bo mamy jej namiastkę na wyciągnięcie ręki. Moje poza werbeną i stipą już w namiociku foliowym. A że jest niewysoki, mogę go nakryć jeszcze włókniną w razie przymrozków.
Zdjęcia rabat Pozdrawiam.
iwonaal 06:15, 28 mar 2014

"Parapety" i zakupy super. Pa
Aneczka 09:39, 28 mar 2014

dubelek
Aneczka 09:39, 28 mar 2014

Vivo tle kwiatków wysiałaś, a ja patrząc na swoje pozastawiane parapety nie raz myślałam, że Viva przy takim już pięknym ogrodzie, to nie musi już w sianie się bawić A tu proszę ile tego cuda na twoich parapetach
Na gryzoniach to ja się nie znam, więc się nie wypowiadam.
Dostałam przedwczoraj od sąsiadki trochę bylinek, bo swoje przerzedzała i dzisiaj już wiem po odwiedzinach u ciebie, że ta bylinka z plamiastymi listkami to miodunka Dobrze wiedzieć:

Kupiłam w tym roku jagodę kamczacką i dzisiaj ją będę sadzić i mam nadzieję, że mi ptaki jej nie zjedzą, a jak zobaczę, że się zlatują, to też firanką owinę. Muszę dokupić drugą jagodę, bo wyczytałam, że jak są dwie obok siebie, to jest o wiele więcej owoców. Ile lat ma twoja jagoda Vivo? Ona chyba niezbyt wiele ma owoców prawda? Pozdrawiam serdecznie
laurowisnia 09:49, 28 mar 2014

Może te nowe zasiewy nie zasmakują? Mam ten sam prezent i tą samą różyczkę.
Kondzio 11:48, 28 mar 2014

Ja tz mam problem z nornicami posadziłem multum tulipanów i narcyzów nie ma prawie śladu no cóż takie życie ale najbardziej lubią moje rabaty różane nie wiem dla czego ale zakupiłem brzeczki na Krety i o dziwo pomagają
barbara_kraj... 12:21, 28 mar 2014

Vivo, nie wiem na jakim etapie wzrostu pikować ożankę, pewnie nie będę czekać na listki właściwe, bo wydaje mi się, że stanęła w rozwoju. Za gęsto ma
Twoje zasiewy imponujące!

U mnie buszują nornice, ale ich negatywnych działań coraz mniej. Zeżarły mi największe cebule w kępce tulipanów tak, że tylko jeden zakwitnie. Spiżarnię sobie przy niej założyły - z trudem, ale wytrułam!
U Ciebie tylko karczownik takie spustoszenie może robić. Może i nornice pomagają? Radykalne środki konieczne!

Do patyków jeszcze nie zajrzałam - czekam
AgnieszkaW 13:21, 28 mar 2014

Co to za drzewka ozdobne kupiłaś? Wyglądają mi na jakieś kolumnowe (buk, grusza drobnoowockowa, dąb, grab, jarząb, czy jeszcze coś innego?)
mira 22:37, 28 mar 2014

Ten gryzoń to nieprzyjemna sprawa i szkoda tych rabat tak więc konieczność walki rozumię. Przy trutkach chyba trzeba uważać na kota bo chyba też może się załapać choć tego nie wiem. Mój znajomy palił papierosy i stale zbierał pety do sloika i wsypywał do tuneli ale nie pamiętam na ile to bylo skuteczne.

Wysiewami mi zaimponowałaś, a sadzenie w tych pojemnikach kupuję to jest najlepszy pomysł.
Gratuluję eukomisów i ciekawa jestem jak masz zamiar je zakomponować z czym i jak sadzić.

pozdrawiam