Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

KasiaWB 23:34, 28 lip 2014

po tych zdjęciach wciągnęłam Jasminę na listę chciejstw nie wiedziałam, że jest aż tak piękna wspaniale
chyba zaczynam docieniać tą moją glinę, którą latem trzeba łomem rąbać, no ale jak się rozluźni piaskiem i ziemią, to można coś działać może i dlatego też te moje roślinki tak rosną
Zabieram zdjęcia Jasminy pod powiekami i do inspiracji
Pozdrawiam
kosolka 23:42, 28 lip 2014

Oj tak, jasmina - cudo! Też sobie chcę!
mira 00:10, 29 lip 2014

Fakt leniuchuję od ogrodu czasem oglądam inne ogrody w tym Twój
ale, ale była wyprzedaż to kupiłam po 4 zł jeżówki białe hehe i stoją bo sadzić w tym tropiku nie będę !

pozdrawiam równie upalnie
monteverde 01:09, 29 lip 2014

Ja nie mogę wchodzić i oglądać kolejnych róż bo moje chciejstwo się powiększa aha sprawa załatwiona pozytywnie
Tusiala 08:36, 29 lip 2014

Widoki w Twoim ogrodzie mnie zachwycają. Po kilkunastu dniach przerwy miałam wrażenie, że jestem w innym ogrodzie. Bo u Ciebie ogród zmienia się każdym dniem. Coś przekwita i daje miejsce nowemu kwieciu.
Spacer u Ciebie z rana, koniecznie na boso sprawia mi wielką przejemność
paniprzyroda 23:10, 29 lip 2014

Vivo, dziękuję za poradę Tak się złożyło, że dzień wcześniej zamówiłam m.in. Jasminę
Jest piękna i ważne, że dobrze rośnie. Tylko jeszcze muszę zimą zmobilizować moją latorośl, aby zrobiła mi kolejne podpory. Piszę w liczbie mnogiej, ponieważ będę mieć również polecaną przez Ciebie Lagunę. I nowina, dziś odkryłam, iż cieniutki patyczek purpurowej różyczki puścił pierwszy listek...hurra Buziak
agatanowa 16:44, 30 lip 2014

Vivo, takie mam pytanie: czy wilki na różach (głównie pnace mam na myśli) mogą wyrastać powyżej miejsca szczepienia, czy zawsze poniżej?
Mam róze, które powypuszczały baty z 7-mioma listkami i liście te wyglądają jak mateczne i wyrastają powyżej miejsca szczepienia

edit: na przykłąd rzeczona Jasmina (ale i Super Dorothy, Mme Alfred Cariere) wypusciła u mnie dwa, bardzo silne pędy z 7 listkami (a w Rhapsody in Blue 7-listkowy gruby bat z czasem na szczycie wypuścił 5 listków i cały bukiet pąków, więc dosłownie zbaraniałam).
viva 21:29, 31 lip 2014

Wczoraj mieliśmy wspaniałych gości Odwiedziła nas Ania Monte ze swoją koleżanką Elą i Marek z Ogrodu średniowiecznego
Z powodów technicznych nie mam zdjęć
Aniu, Marku bardzo dziękujemy za wizytę. Miło nam, że zechcieliście znaleźć przystanek w naszym ogrodzie
Spędziliśmy bardzo miłe popołudnie, pogoda i humory dopisywały
Dziękujemy
viva 21:37, 31 lip 2014

KasiaWB napisał(a)
po tych zdjęciach wciągnęłam Jasminę na listę chciejstw nie wiedziałam, że jest aż tak piękna wspaniale
chyba zaczynam docieniać tą moją glinę, którą latem trzeba łomem rąbać, no ale jak się rozluźni piaskiem i ziemią, to można coś działać może i dlatego też te moje roślinki tak rosną
Zabieram zdjęcia Jasminy pod powiekami i do inspiracji
Pozdrawiam

Kasiu, nie nazywaj swojej gleby gliną. To są urodzajne lessy Lubelszczyzny
Sama zauważyłaś jak wszystko pięknie rośnie. W Twoim przypadku po budowlanym trzeba troszkę pracy włożyć i będzie rosło jak na drożdżach.
Jasmina ma jeszcze tę zaletą, że jest bardzo zdrowa. W tej chwili niektóre róże dołem ogołociły się a ona cała zieloniutka i puszcza nowe baciki
viva 21:37, 31 lip 2014

kosolka napisał(a)
Oj tak, jasmina - cudo! Też sobie chcę!

Olu, wszystko przed Tobą