Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

viva 21:40, 31 lip 2014

mira napisał(a)
Fakt leniuchuję od ogrodu czasem oglądam inne ogrody w tym Twój
ale, ale była wyprzedaż to kupiłam po 4 zł jeżówki białe hehe i stoją bo sadzić w tym tropiku nie będę !

pozdrawiam równie upalnie

Dlaczego ja nie znajduję takich wyprzedaży Też bym chciała.

W takie upały to tylko leniuchowanie jest możliwe
viva 21:41, 31 lip 2014

monteverde napisał(a)
Ja nie mogę wchodzić i oglądać kolejnych róż bo moje chciejstwo się powiększa aha sprawa załatwiona pozytywnie

Aniu, jakieś malutkie pewnie jeszcze się zmieszczą
viva 21:42, 31 lip 2014

Tusiala napisał(a)
Widoki w Twoim ogrodzie mnie zachwycają. Po kilkunastu dniach przerwy miałam wrażenie, że jestem w innym ogrodzie. Bo u Ciebie ogród zmienia się każdym dniem. Coś przekwita i daje miejsce nowemu kwieciu.
Spacer u Ciebie z rana, koniecznie na boso sprawia mi wielką przejemność

Marto, dziękuję za spacerek po moim ogrodzie. Przy takich temperaturach to tylko w czas porannej rosy
viva 21:48, 31 lip 2014

paniprzyroda napisał(a)
Vivo, dziękuję za poradę Tak się złożyło, że dzień wcześniej zamówiłam m.in. Jasminę
Jest piękna i ważne, że dobrze rośnie. Tylko jeszcze muszę zimą zmobilizować moją latorośl, aby zrobiła mi kolejne podpory. Piszę w liczbie mnogiej, ponieważ będę mieć również polecaną przez Ciebie Lagunę. I nowina, dziś odkryłam, iż cieniutki patyczek purpurowej różyczki puścił pierwszy listek...hurra Buziak

Mariolu, ja jestem obydwu róż zadowolona, myślę że i Ty będziesz się nimi cieszyć. W tym roku tak grzybowym u mnie one są zdrowiutkie.
Gratuluję listeczka
viva 22:01, 31 lip 2014

agatanowa napisał(a)
Vivo, takie mam pytanie: czy wilki na różach (głównie pnace mam na myśli) mogą wyrastać powyżej miejsca szczepienia, czy zawsze poniżej?
Mam róze, które powypuszczały baty z 7-mioma listkami i liście te wyglądają jak mateczne i wyrastają powyżej miejsca szczepienia

edit: na przykłąd rzeczona Jasmina (ale i Super Dorothy, Mme Alfred Cariere) wypusciła u mnie dwa, bardzo silne pędy z 7 listkami (a w Rhapsody in Blue 7-listkowy gruby bat z czasem na szczycie wypuścił 5 listków i cały bukiet pąków, więc dosłownie zbaraniałam).

Agatko, zupełnie niepotrzebnie przejmujesz się tymi wilkami. Ja mam dużo róż i do tej pory zdarzyło się tylko kilka przypadków, że wypuściły pędy z podkładki. To naprawdę nie jest częsta wada. A już zupełnie nie ma mowy aby to miało miejsce powyżej szczepienia. Czyli co, z pędu właściwej zaszczepionej róży?
O tej porze róże mają bardzo silne przyrosty i to jest normalne, że wypuszczają duże pędy. W przypadku róż pnących są dwumetrowe i większe baciki.
Popatrz spokojniejszym okiem na swoje różyczki i szukaj u nich tylko pąków kwiatowych
Bogdzia 22:23, 31 lip 2014

Czytałam u Ani Monte ze Cię dzis z Markiem odwiedzili. Gosci Ci ostatnio nie brakuje a to wszystko przez Twój piękny ogród. Pozdrówka serdeczne dla Was śle.
agatanowa 22:35, 31 lip 2014

viva napisał(a)

Agatko, zupełnie niepotrzebnie przejmujesz się tymi wilkami. Ja mam dużo róż i do tej pory zdarzyło się tylko kilka przypadków, że wypuściły pędy z podkładki. To naprawdę nie jest częsta wada. A już zupełnie nie ma mowy aby to miało miejsce powyżej szczepienia. Czyli co, z pędu właściwej zaszczepionej róży?
O tej porze róże mają bardzo silne przyrosty i to jest normalne, że wypuszczają duże pędy. W przypadku róż pnących są dwumetrowe i większe baciki.
Popatrz spokojniejszym okiem na swoje różyczki i szukaj u nich tylko pąków kwiatowych

Wielkie dziękuję, Vivo. Jestem dużo spokojniejsza Oczywiście to bardzo rozsądna uwaga:" już zupełnie nie ma mowy aby to miało miejsce powyżej szczepienia. Czyli co, z pędu właściwej zaszczepionej róży?". Ale czasem traci się głowę i trzeźwe spojrzenie
viva 22:41, 31 lip 2014

Bogdzia napisał(a)
Czytałam u Ani Monte ze Cię dzis z Markiem odwiedzili. Gosci Ci ostatnio nie brakuje a to wszystko przez Twój piękny ogród. Pozdrówka serdeczne dla Was śle.

Ania z Markiem byli u nas wczoraj po drodze z północy na południe
O tak w tym roku mam wysyp bardzo miłych gości
viva 22:43, 31 lip 2014

agatanowa napisał(a)

Wielkie dziękuję, Vivo. Jestem dużo spokojniejsza Oczywiście to bardzo rozsądna uwaga:" już zupełnie nie ma mowy aby to miało miejsce powyżej szczepienia. Czyli co, z pędu właściwej zaszczepionej róży?". Ale czasem traci się głowę i trzeźwe spojrzenie

Agatko ciśnie mi się na myśl......śpij spokojnie
MarekW 23:46, 31 lip 2014

Droga Vivo w końcu i ja się dobrałem do komputera goście już poszli spać, a ja jeszcze raz serdecznie dziękuję za przemiłe spotkanie w Waszym cudownym ogrodzie. Oglądając takie wspaniałości człowiek nabiera siły i chęci do walki z ugorem i chwastami, bo skoro Wam się udaje to czemu mnie ma się nie udać? Ogród robi niesamowite wrażenie, już sobie go wyobrażam w pełni sezonu, kiedy nie wiadomo na co patrzeć, a zarazem każde spojrzenie to wypielęgnowany i dopieszczony kadr na pocztówkę. Bardzo dziękuję że stworzyliście takie cudo pozdrawiam