Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

viva 10:25, 15 cze 2015

Ależ jesteście wszyscy kochani Po takich komentarzach to mnie odejmuje mowę, serce ściska wzruszenie, dusza niezmiernie się raduje a ręce rwą do pracy
Nie mogę sie odnosić do porównania z ogrodami angielskimi, bo tak jak już nie raz pisałam nigdy ich nie widziałam ale jest to ogromnie miłe i bardzo, bardzo dziękuję Ogrody angielskie to od zawsze moja miłość

Kondzio napisał(a)
Zatkało mnie totalnie i nie wiem co mam powiedzieć ech jak ja bym tak chciał mieć

Kondzio, chyba nie masz zamiaru narzekać na swój ogród
Masz troszkę inny i piękny

Zielona napisał(a)
O mamusiu, jaki raj! Ogród musi teraz cudownie pachnieć!

Marto, tak Siedem dużych piwonii i kilkanaście róż rosnacych w pobliżu jest prawdziwą perfumerią

laurowisnia napisał(a)
Chciałoby się wskoczyć na chwilkę w te Twoje rabaty i pobuszowąć w nich trochę.
Bodziszka kupiłam na wiosnę na wystawie, nie wiem czy to nie był bylinowy raj, choć tam na ich stronie go nie ma, jak się będzie faktycznie ładnie rozrastał to do jesieni może będzie co dzielić, muszę mu zrobić fotkę.

Agatko, bedę "śledzić" Twojego bodziszka Ciekawe czy rzeczywiście będzie miał szybki przyrost.

AgnieszkaW napisał(a)
Vivo, masz cudownie teraz w ogrodzie

Agnieszko, dziękuję za miłe słwa. Bardzo mnie cieszy Twoja wizyta

Ewik napisał(a)
Same piękności u Ciebie.martwicie mnie z brotherem,przyjechała do mnie w maju od razu z gratisem ze szkółki z mączniakiem i się nadal męczy z nim,choć podrosła trochę.

Brotherem nie martw się, może zwalczy chorobę. To, że w jednym ogrodzie choruje nie znaczy, że w innym będzie tak samo. Róże często reagują różnie na siedliska. Życzę Ci aby u Ciebie był zdrowy

Krys napisał(a)
Raj nad raje dech zapiera jak sie spaceruje po Twoim ogrodzie,niesamowite piekno oj słow brak

Krysiu, dzięki, dzięki

viva 10:31, 15 cze 2015

Kasya napisał(a)

poprosze o nazwy

widoczki bajeczne

Naprawiam swój błąd

Souvenir doc. Jamain

Cornelia

Hippolyte

viva 10:52, 15 cze 2015

olaw napisał(a)
A ja bym tylko chodziła z nosem przy każdej róży, pięknie i pachnąco ... i ja też tak chcę

Olu, chodzę i wącham Róże są kuszące

Joku napisał(a)
Przepiękny, kolorowy busz.

Jolu, dziękuję U Ciebie też już jest niezły busz

mira napisał(a)

Dosłownie oniemiałam i kilka razy oglądam, cudowna kompozycja i świetne zdjęcie.
To jest ogród który marzy mi się zobaczyć w realu bo w tv zobaczę.
Masz wyjątkowy ogród nie dość ,że skomponowany pięknie to nie da się nie zauważyć kancików i świetnej kondycji roślin.

Vivo jakie róże na tej rabacie rosną - pewnie jakiś okrywowe.

Też dziś wycięłam kocimiętkę i mi ulżyło ale zrobiło się trochę pustawo choć inne łapią oddech - mam cynie do wsadzenia w te dziury na chwilkę wolne dziury.

pozdrawiam

Miro,
Z tego miejsca jestem już prawie zadowlona
Tak jak myślisz n tej rabacie są tylko róże okrywowe, dopiero niektóre zaczęły pokazywać kolor. Przedstawię je rozkwitną.
Kanciki u mnie są i znikają, na piasku nie trzymają się zbyt długo :
Kocimiętkę zwykłą też muszę poprzycinać ale odmianowe dopiero są w pełni rozkwitu.

Miro, chyba nie ma poważniejszych przeszkód by zobaczyć na żywo

paniprzyroda napisał(a)
Vivo, słów brakuje, jak patrzę na taki ogród, to niepotrzebna mi Anglia Topnieję z zachwytu, czuję zapach, lato i wakacje

Trzymam kciuki, jest bajkowo, będzie pełna gala różana

Mariolu tak, jest zapach, lato i wkrótce wakacje
Z galą nie wiem czy trafiłam

agatanowa napisał(a)
wspaniale, gratuluje

Agatko, chyba dobrze pamiętam nasze rozważania na temat możliwości Laguny.
Dla Ciebie zdjęcie trzy i pół metra

viva 11:30, 15 cze 2015

Pszczelarnia napisał(a)

Zacytuję, bo myślę tak samo. I dodam jeszcze: podwieczorek na tarasie oraz kubek w dłoni i poranny spacer w rosie. Najmilsze wspomnienia.

Ewo, w tym roku dorzucam jeszcze taki zapach do tego miejsca

Magda_ napisał(a)
witaj trafiłam do Ciebie od Agaty

nie wiem jak to się stało, że wcześniej nie znalazłam Twojego ogrodu - jest taki klimatyczny i ma dużo energii.

Chciałbym Cię zapytać, jako eksperta od róż (i nie tylko), o różę Eden rose. Szukam pnącej róży o pięknych kwiatach i to właśnie ta róża wpadła mi w oko. Mogłabyś mi coś o nie powiedzieć? Czy są z nią jakieś problemy?

A przy okazji czy mogłabyś mi doradzić jakąś różę, która jest pnąca, albo może pełnić taką rolę w intensywnie różowym, fuksjowym kolorze

Witaj Magdo
Nie czuję się żadnym ekspertem Mogę się dzielic tylko swoimi doświadczeniami
Eden jest piękną różą, u mnie w miarę zdrową (pod koniec lata łapała plamistość, długo trzyma kwiaty. Wiem, że potrafi urosnąć na duży krzew jednak u mnie nie rośnie silnie i słabo sie krzewi. W przyszłym roku przytne ja nisko i to może pobudzi ja silniejszego wzrostu.

Różę o fuksjowym kolorze każdy kto czyta mój wątek wie, że będzie to Laguna. Ja jestem niazachwycona niezmiennie od samego począku. Jedynym jej minusem jest to, że kwiaty po przekwitnięciu brzydko zacychają i trzeba poświęcić troche czasu na czyszczenie.

Bogdzia napisał(a)
zaglądam stale choc nie piszę bo cóż pisac , stare wytarte juz slogany? Oczywiscie ze jest cudnie. I podobno goscie sie zapowiedzieli . Juz byli czy bedą?Pozdrówka serdeczne.

Bogdziu

Zapowiedziani gości za tydzień Mam nadzieję, że trafiłam

Viola napisał(a)
Vivo, nie będę do Ciebie przychodzić , bo każda wizyta podnosi mi cisnienie do 100 (bo zwykle mam 86 )- to groźne! Sama już nie wiem co u Ciebie najbardziej mi się podoba - wszystko jest bajeczne, nie tylko bujność roślin, ale te murki, atmosfera. Anglia -to sie może schować Idę do swojego ogrodu popatrzeć na moje 7 krzaczków różanych i kilka rozwijających się pączków Red Leonardo Będę sobie wyobrażać, że mam tak jak Ty Pozdrawiam

Violu marzenia się spełniają Ja też zaczynałam od kilku krzaczków rabatowych takich jakie wtedy udało mi zdobyć u przygodnego, na szczęście uczciwego i prawdziwego hodowcy. Z pierwszego zakupu jeszcze mam Flammentanz i choć nie pasuje do miejsca trzymam ją z sentymentu

Aneta1309 napisał(a)
Zaglądam tu często ale prawie nic nie piszę bo po prostu brakuje mi słów

Anetko, dziękuję Mam nadzieję, że wkrótce prawdziwie zajrzysz

Mala_Mi napisał(a)
Kamasja Semiplena -fajna

A tak wogle to kocham Twój ogród... tak skomponowane rabaty, że nie potrzebuję angielskich ogrodów by wzdychać.

Aniu, kamasja jest śliczna i kwitnie dłużej niż niebieska. Przydałby się prawdziwy łan
Do mojego ogrodu wzdychanie bliższe

Kondzio napisał(a)
Dziękujemy za możliwość zobaczenia absolutnie pięknego i kompletnego ogrodu angielskiego, którego wielkość, wysmakowanie, zapach i różnorodność roślin zachwycają, a ciepło gospodarzy, pasja i pracowitość zasługują na uznanie.Chapeau Bas! Konrad i Andrzej

Kondzio, ślicznie napisałeś
Dziękujemy, było bardzo miło

KasiaW76 napisał(a)
Zakochałam się w Twoim ogrodzie... jest piękny, tajemniczy. Róże zachwycają swoją rozmaitościa i urodą... ehhh powzdycham troszkę u Ciebie....

Witaj Kasiu Zapraszam

viva 12:23, 15 cze 2015

Teraz jeszcze kilka obrazków i czas do ogrodu. Odwiedziny wieczorem. Wreszcie solidnie popadało, ogród odżyje i ja też

Najpiękniejszy krzew austinki jaki mam. Jak ja lubię takie olbrzymki
Nie spodziewałam się, że ona może taka być. Przerosła posadzoną za nią Crown P. Margaretę, która miała być wyższą.

Teasing Georgia

Miłe zaskoczenie, kwiaty Mme Planteir, w początkowej fazie niemal jak u najlepszej angielki

Taki gość ostatnio wskoczył mi do bagażnika J.W. Goethe, jak nie przygarnąć

mira 22:51, 15 cze 2015

No nie teraz mnie zaskoczyłaś Cornelią - od 2 lat chodzi mi po głowie i jest na mojej liście zakupowej - główny powód pokrój i wobodny charakter czyli odmienna niż Goethe którego mam. Masz Cornelkę nową czy już chwilkę i jak ja oceniasz. Na kwitnie nie Doctorka czekam pierwszy raz.
W tym roku masz sporo gości z kamerami a moje drogi stale wiodą na zachód ale chcę jechać do Bolestraszyc więc może 2 kwitnienie róż uda się u Ciebie złapać

pozdrawiam
Rench 10:09, 17 cze 2015

viva napisał(a)
Teraz jeszcze kilka obrazków i czas do ogrodu. Odwiedziny wieczorem. Wreszcie solidnie popadało, ogród odżyje i ja też

Piękności wszystkie !
Ale to zdjęcie jest prześliczne i moje ulubione czosnki nigrum

Jaka to trawka ?

Zastanawiałam się nad obwódką bodziszkową,ale już doczytałam u Ciebie,że to dobre rozwiązanie,więc lecę je przesadzać
Buźka i do zobaczeni
popcorn 10:33, 17 cze 2015

Same cuda pokazujesz! ach i och
viva 00:41, 20 cze 2015

mira napisał(a)
No nie teraz mnie zaskoczyłaś Cornelią - od 2 lat chodzi mi po głowie i jest na mojej liście zakupowej - główny powód pokrój i wobodny charakter czyli odmienna niż Goethe którego mam. Masz Cornelkę nową czy już chwilkę i jak ja oceniasz. Na kwitnie nie Doctorka czekam pierwszy raz.
W tym roku masz sporo gości z kamerami a moje drogi stale wiodą na zachód ale chcę jechać do Bolestraszyc więc może 2 kwitnienie róż uda się u Ciebie złapać

pozdrawiam

Cornelię mam od ubiegłej wiosny, więc praktycznie pierwszy sezon. Jeszcze nie wiem czy mi się podoba Kwiaty są raczej mało trwałe ale jak się rozrośnie duża to może nie będzie dużą wadą. Dopiero ma dwa dłuższe pędy. Goethe to rzeczywiście bardzo inna róża niz Cornelia
Może Twoje drogi skręcą też trochę na wschód
viva 00:44, 20 cze 2015

Rench napisał(a)

Piękności wszystkie !
Ale to zdjęcie jest prześliczne i moje ulubione czosnki nigrum

Jaka to trawka ?

Zastanawiałam się nad obwódką bodziszkową,ale już doczytałam u Ciebie,że to dobre rozwiązanie,więc lecę je przesadzać
Buźka i do zobaczeni

Renia trawaka to Melica ciliata. Czy Twoje czosnki nigrum stoją? Moje w tym roku kręci, niew podoba mi się to.
Przesadzone bodziszki teraz deszczyk Ci podleje