Nic nowego nie napiszę. Zdjęcia i ogród jak z bajki

Bosko!
Zauważyłam, że na nowej rabacie posadziłaś cisy Elegantissima. Mam tez takie, planuję je mocno ciąć, żeby były obwódką na rabacie. W głęb tej rabaty mam trochę większe elegantissimy, które chcę poprowadzić na kulki. Zastanawiam się czym je obsadzić? Myślałam o delikatnych fioletach, tj o lawendzie i perowski. Ciekawa jestem co Ty planujesz posadzić w ich sąsiedztwie?
Mam też jeszcze jedno pytanie. Mam przy tarasie posadzoną różę, którą kupiłam jako nn, ale wydaje mi się, że to Chopin. Środkowe płatki ma kremowe a białe na zewnątrz, generalnie w ciepłym odcieniu. Chciałam posadzić jej do towarzystwa inne róże, raczej spore, mogą być pnące i mogą nie powtarzać kwitnienia i mam trudny orzech do zgryzienia. Rozważam morelowe/ciepłe pomarańcze, pastelowe koralowo-czerwone lub coś w odcieniu fioletu, ale ciepłego no i mam kłopot. Może mogłabyś mi coś podpowiedzieć? Jakie kolory byś dodała? A może masz/znasz jakieś róże w takich kolorach? Będę wdzięczna za wszystkie podpowiedzi, jeżeli znalazłabyś chwilę
Serdecznie pozdrawiam i pisze się na kolejne zdjęcia z Twojego pięknego ogrodu