Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

viva 00:49, 20 cze 2015

popcorn napisał(a)
Same cuda pokazujesz! ach i och

Karolino, piszesz cuda, dla mnie to jest cud natury.

Jedna strona Bobbiego Jamesa

I jeszcze w towarzystwie

Mala_Mi 01:10, 20 cze 2015

Bobi to zbój.. rozpycha się Taki grubas

Na dobranoc był Jurajski, a na fest dobranoc Twój ogród.. nawet ten grubas się podoba
agniecha973 09:23, 20 cze 2015

Cudownie! Ale Bobby! Niesamowite! Perłówkę mam i ja, ale musi zmężnieć, bo ją mocno pociachałam wiosną. Za rok powinnam pokazać na rabacie. Nie żałuj zdjęć.
Viola 11:39, 20 cze 2015

viva napisał(a)

O matulu, dostałam Bobby Jamesa w gratisie od szkółki To taki potwór ??? Muszę go w następnym sezonie przesadzić, tylko gdzie??? Na razie jest malutki
Czy u Ciebie rośnie na grodzeniu? czy masz pod nim jakieś stojaczki?
Karol99 11:41, 20 cze 2015

Przepiękny ten Bobby James!
dorotka_z 22:09, 20 cze 2015

Nic nowego nie napiszę. Zdjęcia i ogród jak z bajki Bosko!

Zauważyłam, że na nowej rabacie posadziłaś cisy Elegantissima. Mam tez takie, planuję je mocno ciąć, żeby były obwódką na rabacie. W głęb tej rabaty mam trochę większe elegantissimy, które chcę poprowadzić na kulki. Zastanawiam się czym je obsadzić? Myślałam o delikatnych fioletach, tj o lawendzie i perowski. Ciekawa jestem co Ty planujesz posadzić w ich sąsiedztwie?

Mam też jeszcze jedno pytanie. Mam przy tarasie posadzoną różę, którą kupiłam jako nn, ale wydaje mi się, że to Chopin. Środkowe płatki ma kremowe a białe na zewnątrz, generalnie w ciepłym odcieniu. Chciałam posadzić jej do towarzystwa inne róże, raczej spore, mogą być pnące i mogą nie powtarzać kwitnienia i mam trudny orzech do zgryzienia. Rozważam morelowe/ciepłe pomarańcze, pastelowe koralowo-czerwone lub coś w odcieniu fioletu, ale ciepłego no i mam kłopot. Może mogłabyś mi coś podpowiedzieć? Jakie kolory byś dodała? A może masz/znasz jakieś róże w takich kolorach? Będę wdzięczna za wszystkie podpowiedzi, jeżeli znalazłabyś chwilę

Serdecznie pozdrawiam i pisze się na kolejne zdjęcia z Twojego pięknego ogrodu
Bogdzia 22:21, 20 cze 2015

Zaglądam choc nie pisze. Pozdrówka serdeczne.
Kasya 22:22, 20 cze 2015

viva napisał(a)

Naprawiam swój błąd

Souvenir doc. Jamain

Cornelia

Hippolyte

piekne sa !!!

pierwszą będe miala a pozostale pierwszy raz widzę...cornelia piekny ma kolor
paniprzyroda 22:26, 20 cze 2015

Niesamowite są te okazy różane Tak sobie myślę, ile lat trzeba czekać, by Bobby wyglądał podobnie, albo na 3.5 metrową Lagunę. Posadziłam ją przy tarasie Wiem, że dużo zależy od warunków glebowych, zim i innych okoliczności, pielęgnacji i cięcia... łatwo sadzić małe sadzonki Upraszam w wolnym zimowym czasie o instrukcje prowadzenia większych okazów, bo nasze też kiedyś urosną Pozdrawiam
Dorota123 23:28, 20 cze 2015

Jak ja lubię spacerować po Twoim ogrodzie, wpatruję się w każde zdjęcie jak urzeczona.