Agawita, faktycznie jest to piękny zamiennik. bukszpan w moich regionach jest trudno dostępny ( chyba, ze jeszcze nieodkryty )
a dokładnie co to znaczy dość szybko rośnie? że szybciej od danusiowych kulek ( taka powinna być nazwa bukszpanu) to na pewno, ale w rzeczywistości?
mocno myślimy o takim wykończeniu naszego nieszczęsnego dachu ... którego ścianę mamy nomen omen jako zakończenie tarasu ... rozmowy nabrały charakteru burzliwego gdy zapragnęłam pod lustra ... od święta róż tym dachem i tym lustrem jestem opętana ...
u siebie też widzę dwa piętra ... w drugim o wystawie południowo - zachodniej cały dzień patelnia widzę lawendę ... w dolnym nie mam pojęcia ... ...
Dana cały ogród nie tylko bukszpanowy to festiwal piękna ... perfekcja kształtu i przenikającego się w harmonii i kontraście koloru ... maestria wykorzystania przestrzeni ... wszystko to czyni dzieło tak wymuskanym i idealnym, że nas onieśmiela i choć jesteś Ty i ogród (nie tylko bukszpanowy zresztą bo jak wiemy jest ich wiele więcej a autorka jedna ) ... najpierwszą i najgłówniejszą inspiracją jakoś rzec tego niezdarnie kopiując nie śmiemy ...
siem ośmieliłam ... i juz błagam w życiu mi tego niech nikt na forum nie śmie porównywać bo w depresję wpadnę )))) ...
z całego ogrodu to dla mnie ulubiona perełka ... bo miejsce, które w wielu ... wielu analogicznych kątach ogrodowych mogłoby być zapomnianym kątkiem stało się uroczym zakątkiem ... perfekcyjnie dopracowanym w detalach i o czym świadczy mój obłęd od tamtego czerwcowego dnia miejscem zapadającym w pamięć ...