Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

WilczaGora 14:58, 02 paź 2013

Danusiu,
tak jednym zdaniem to tylko: dziękujemy że jesteś

a słowem wyjaśnienia...

dzięki Tobie i Ogrodowisku, 2 lata temu zrozumiałam, że ze mną nie dzieje się nic złego...
...kiedy każdy wolny grosz wydaję w szkółkach....
każdą wolną chwilkę spędzam z paznokietkami zanurzonymi w ziemi....
...ponad wszystkie zajęcia na świecie...uwielbiam latanie po ogrodzie i z łopatą i najlepiej jeszcze z aparatem fotograficznym na szyi...
...wieczorami czytać Twoje artykuły....
....zimą po raz setny oglądać wspaniały fotorelacje a angielskich ogrodów....to w 100% mój świat...
....i koniec końców.. najważniejsze w tym wszystkim ....
...zaraziłam tymi wszystkimi szaleństwami mojego męża...

pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz ...dziękuję że jesteś
Gabisia 15:47, 02 paź 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Ja nie Danusia (chociaż też latam) ale powiem (będzie szybka odpowiedź): mieszaj. Jak przekompostowany to jest (prawie) próchnicą, mięciutki, sypki, z frakcją, trzymający wilgoć i z wszelkimi dobrymi składnikami.

Dzięki Pszczółko kochana
Ja się nie bardzo znam na tym i w ogóle miałam wątpliwości czy ten obornik aby nie jest zbyt ...aromatyczny...
Pan kazał powąchać i brać! No to wzięłam i jak się okazuje dobrze zrobiłam
mynarka 18:28, 02 paź 2013

witaj Danusiu
mam pytanie
szukam i nie moge znalezc" instrukcji " do przycinania kantow chciałabym stworzyc rabatki i jakiekolwieg podpowiedz by mi pomogla
takze z gory wielkie dzieki
pozdrawiam
Gardenarium 20:07, 02 paź 2013

Gabisia napisał(a)
Danusiu latająca, poproszę uprzejmie o radę.
Muszę w tempie ekspresowym zasadzić trzy wiśnie umbry, razem z bukszpanami, trawkami i cebulowymi.
Dziś panowie namówili mnie na dwa worki obornika (5,6 ph), dobrze przekompostowanego.
Czy do tego zestawienia powyżej mogę go domieszać do nowej ziemi?
Czy tylko sypie się na wierzchu?
A może tylko wiosną?

Pozdrawiam!

Możesz domieszać do ziemi do dołka, tylko na ile on spróchniały jest? Ja to widzę jak patrzę na taki "okaz" obornika

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 20:10, 02 paź 2013

mynarka napisał(a)
witaj Danusiu
mam pytanie
szukam i nie moge znalezc" instrukcji " do przycinania kantow chciałabym stworzyc rabatki i jakiekolwieg podpowiedz by mi pomogla
takze z gory wielkie dzieki
pozdrawiam

Masz wyszukiwarkę, wpisujesz brzegi trawnika i masz to na stronie głownej

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/49-brzegi-trawnika-czyli-jak-uproscic-pielegnacje

A z kolei na forum są wątki, czytaj po kolei a znajdziesz

https://www.ogrodowisko.pl/watek/615-przycinanie-brzegow-trawnika

https://www.ogrodowisko.pl/watek/60-narzedzia-do-pielegnacji-trawnika?page=1#post_1

Instagram Ogrodowiska
Gabisia 20:25, 02 paź 2013

Gardenarium napisał(a)

Możesz domieszać do ziemi do dołka, tylko na ile on spróchniały jest? Ja to widzę jak patrzę na taki "okaz" obornika

Dzięki Danusiu
Podobno był dwa lata na pryzmie.
Tosia 20:52, 02 paź 2013

Danusiu w różowych kaloszach Czy mogę Cię prosić byś w wolnej chwili (masz taką??) zajrzała do mnie i pomogła mi ze szkieletem mojego ogródeczka? Ciężki temat..ale mam nadzieję, że jak wkroczysz w swoich kaloszkach to i przyszłość mojego chwastowiska będzie bardziej różowa

Pozdrawiam
Katkak 21:43, 02 paź 2013

Danusiu kochana, proszę, nie daj na siebie długo czekać
Nulka 11:06, 03 paź 2013

dzięki Tobie Danusiu wzięłam się za renowacje moich nasadzeń - przesadziłam wielkie azalie do tymczasowej przechowalni, zakupiłam i zamówiłam wiele roślinek i sadzę - ciekawe jak mi to wyjdzie
bardzo dziękuję za wspaniałe inspiracje
katarzynkak 15:34, 03 paź 2013

Witaj Danusiu,
Wiem, że masz mnóstwo pracy i jesteś zabiegana, ale czy znalazłabyś choć minutkę dla mnie i mojego kawałka ziemi? Barrrdzo proszę...

Opieliłam całą rabatę z trawska i chciałabym jeszcze w tym roku wsadzić bukszpany, buka i hortensje( jak mi kochana poleciłaś) ale potrzebuje Twojej wskazówki odnośnie miejsca.

Szczegóły w moim wątku.