Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Gardenarium 09:24, 25 lis 2013

Kasik, pięknie się rozpisałaś, nie przepraszaj, nie ma za co. Dziękuję za te słowa, bo to najprawdziwsza prawda.

Pamiętam ogród poprzedni, został gdzieś daleko, a ja na tym swoim półmetrowym balkonie, tęskniłam bardzo za ogrodem, za jego spokojną atmosferą, uciekałam co kilka dni i do późnej nocy spełniałam jego potrzeby. Potem nocą, wracając do Warszawy, myślałam o nim, w tygodniu kupowałam rośliny, potem znów jechałam, sadziłam, zmywałam chodniki, i siedziałam w nocy nad wodą słuchając świerszczy.

Wtedy było jakoś inaczej, ogród mnie wyciszał, a ten obecny napędza do działania, jest taki dynamiczny.

Stąd moje stwierdzenie, że ogród ma charakter Nie tylko bukszpanowy ma nawet "charakterek". Z powodu jego ciasnej zabudowy nie da mi posiedzieć w miejscu. Ale czasem sama o to się domagam i odpoczywam. Są to piękne chwile przy ciurkającej wodzie w blasku świec.

Codzienna kawa na ławce we wnęce jest niemal rytuałem

Instagram Ogrodowiska
Tusiala 09:40, 25 lis 2013

Danusiu czy mogłabym Cię prosić, żebyś doradziła mi w sprawie dwóch rabatek przy domu? Zasugerowała co by tam pasowało?

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3903-w-przyszlosci-domek-zatopiony-w-zieleni?page=17

Kasik 09:51, 25 lis 2013

Bo Ty Danusiu "wrażliwa dusza jesteś" - wiem co mnie tu ściągnęło- właśnie Tacy ludzie.

a ta kaweczka na tarasie to i mój rytuał.

My jak wyprowadziliśmy się na wieś spowolniliśmy tempo życia. Dostrzegliśmy na nowo ile warte są zwykłe chwile- Jak wiatr pięknie szumi, jak ptaki śpiewają, a i nawet kury u sąsiada przypominają błogie czasy pobytu u dziadków.

Mój tato przyjechał do nas któregoś poranka i długo stał przed furtką. Wychodzę, patrzę, a On mówi:
słyszysz tego słowika jak pięknie śpiewa?

I wtedy pomyślałam, że przecież co rano on dla nas tak śpiewa. Uzmysłowiłam sobie jaka szczęściara ze mnie.

Kończę, bo zamoczę całą klawiaturę.
Miłego dnia życzę.
Gardenarium 10:59, 25 lis 2013

Przymiarka lustra, wiem pewnie zapytacie dlaczego nie jest tak szerokie jak trawnik, dlatego że byłoby widać w nim bramę i musiałabym przesadzać tę kulkę, albo całkiem ją wywalić Wiec jest węższe i tak zaakceptowałam. Nie da się pogodzić wszystkiego. Obrośnie, zarośnie, będzie ok.

Poza tym nie chciałam tam aż tak wielkiej tafli.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 11:00, 25 lis 2013

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 11:01, 25 lis 2013

U nas dzisiaj bardzo mocne słońce, aż razi w oczy

Instagram Ogrodowiska
Kondzio 11:24, 25 lis 2013

Ale ślicznie jak skrzynce z biżuteria hi hi hi po prostu bajka
elzbieta_g 12:03, 25 lis 2013

Gardenarium napisał(a)
U nas dzisiaj bardzo mocne słońce, aż razi w oczy

słońce? jak to możliwe, u mnie przed chwilą była 5 minutowa śnieżyca
ale ja się nie dziwię pogodzie... nad dobrymi ludzmi zawsze świeci słońce
boguslaw_r_ 12:04, 25 lis 2013

Kiedy będzie przecięcie wstęgi,
co do przewracania ogrodów to bardzo Ci tego życzę,
program byłby cudny w Twoim wykonaniu,
może zaatakujmy tvp, w kupie siła.
pozdrawki
GabiK 12:15, 25 lis 2013

Aż nie wierzę Waszym doniesieniom o śniegu. W Warszawie od rana piękne słońce, błękitne niebo i suchutko.