Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Wieloszka 11:46, 26 kwi 2012

Danusiu, jeśli znajdziesz wolną chwilkę, prooooszę zerknij na moją problematyczną rabatę... Dla Ciebie na pewno nie będzie problematyczna, a Twoje wskazówki na wagę złota
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1097-duzy-ogrod-malej-ogrodniczki-1?page=179
stychaz 11:49, 26 kwi 2012

Gardenarium napisał(a)
Bez chyba zakwitnie w ten majowy weekend

Cisy ruszają

Danusiu piękna wiosna u Ciebie

Dziękuję szczególnie za zdjęcie cisa puszczającego pąki, ja niedoświadczona patrząc na swoje obawiałam się, że zaczynają kwitnąć
Gardenarium 12:01, 26 kwi 2012

Obiecane zdjęcia magnolii zamieściłam w wątku MAGNOLIE

Oraz album na naszej stronie na Facebooku - kliknijcie "Lubię to"

Instagram Ogrodowiska
grupa_trzyma... 12:23, 26 kwi 2012

Gardenarium napisał(a)

Jako drzewko powinnam w skrzynce posadzić małego laura na pniu lub lawendę, a może malutką pienną różę?? Co o tym myślicie?

Głosuję za małym laurem na pniu! Będzie pięknie a jak aromatycznie...uwielbiam zioła! A u Ciebie Danusiu to wszystko wygląda 100 razy piękniej! Widziałam kiedyś we Włoszech żywopłot laurowy oraz inny - rozmarynowy...Włosi to mają raj, co? Nie mogę się napatrzeć na te cudowności! CZARODZIEJKA! Pędzę do pracy!
Gardenarium 12:29, 26 kwi 2012

Dzięki za czarodziejkę Duże cmoki

Instagram Ogrodowiska
Milka 12:40, 26 kwi 2012

Gardenarium napisał(a)
No właśnie w dodatku stały w szklarni, to już lepiej być nie mogło, ale podobno spadłą temp. do minus 7

To się tak zastanawiam czy sens mysleć o szklarni, chyba sobie daruję, a pomyślę o domku letnim, jako o miejscu przechowywania roślin, górne okna w szczycie dachu dodatkowo doświetlą i ocieplą

Moja lagestroemia, jeszcze nie pokazała czy żyje, na razie tam gdzie pączki ma takie zgrubienia, poczekam
Gardenarium 12:41, 26 kwi 2012

Myślałam że w takiej szklarni centrum ogr. będzie na plusie

Instagram Ogrodowiska
grupa_trzyma... 12:54, 26 kwi 2012

Danusiu zakupiłam Magiczną siłę do Rh. Kiedy podlewać, czy można już? I jak często podlewać, aby nie przedobrzyć? I melduję posłusznie, że moje bukszpany zostały opryskane florovitem...czy coś jescze im wiosną zapodać do gleby aby były zachwycające? Czy istnieje taki wątek na forum pt. Kalendarz prac ogrodowych? Jeśli nie, to ja postuluję aby powstał. I ładnie szczerzę ząbki
nika 12:55, 26 kwi 2012

Danusiu, ja też głosuję za drzewkiem laurowym.
A na widok Twoich zakupów i zdjęć zawsze mi się buzia śmieje
Milka 12:59, 26 kwi 2012

Gardenarium napisał(a)
Myślałam że w takiej szklarni centrum ogr. będzie na plusie

Powinno być ale widzisz róznie bywa, Marzenka2007 mówiłą, że u Kulasa koło Wrocławia pełno podmarznietych roślin, czyli oni tez maja porażki, tak jak my