Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

abiko 10:57, 26 kwi 2012

O Danusiu, właśnie dostałam taką skrzyneczkę i zastanawiałam się co tam posadzić, no i już wiem..zioła.. czekam na wskazówki, może znowu jakiś pokaz?
Wieloszka 10:59, 26 kwi 2012

Gardenarium napisał(a)
I widoczek

BOOOSKI widoczek!!!!!!!!!!!!!
Wieloszka 11:02, 26 kwi 2012

Gardenarium napisał(a)

I wszystkie razem

Jako drzewko powinnam w skrzynce posadzić małego laura na pniu lub lawendę, a może malutką pienną różę?? Co o tym myślicie?

Ależ będzie teraz aromatycznie i smacznie na Twoim stole !!!
Gdzie tam mi doradzać Szefowej, ale drzewko laurowe pięknie by tu wyglądało ze swoimi dużymi, błyszczącymi liśćmi
monitka 11:03, 26 kwi 2012

Gardenarium napisał(a)
Odpowiedziałam w Twoim wątku, a nad platanem można zapanować bo to drzewo idealne do ciągłego cięcia i ogałacania. Dobrze to znosi.

Czytałam Danusiu, dziękuję ci bardzo
Gardenarium 11:13, 26 kwi 2012

Trzy drzewka laurowe co były w przechowaniu w szklarni, niestety zmarzły na 95 %.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 11:14, 26 kwi 2012

Wczoraj poczyściłam 4 stożki co w zeszłym roku kupiłam późną jesienią z przeceny. Zimowały w gruncie i przyłapało je z jednej strony, były brązowe. Poprzycinałam, pousuwałam, poskubałam i teraz Florovit albo inny nawóz w płynie i będzie super. Już odbijają

Instagram Ogrodowiska
Eve 11:26, 26 kwi 2012

Gardenarium napisał(a)
Trzy drzewka laurowe co były w przechowaniu w szklarni, niestety zmarzły na 95 %.

Szkoda tych drzewek bardzo Musiało być tam bardzo zimno, bo u mnie w garażu przechowało się super.

Dzięki Tobie moje bukszpany szaleją, nigdy nie pryskałam ich florovitem dolistnie, w tym roku zz Twoją poradą ( podsłuchaną gdzieś na forum) dostały dawkę i mają takiego powera, że trzeba je będzie znowu szybko ciąć.
kasiula79 11:29, 26 kwi 2012

Danusiu, w wielu wątkach przeczytałam Twoje rady odnośnie odpowiednio dobranej kolorystyki. Zastanawiam sie nad moimi kolorkami i mam trzy typy:
1 - biały, żółty, niebieski
2 - biały, żółty, czerwony
3 - biały, żółty, pomarańczowy
Czy mogłabyś mi doradzić w tej kwestii? Bardzo proszę
a to link do mojego wątku: https://www.ogrodowisko.pl/watek/1711-marzenie-o?page=16
Milka 11:44, 26 kwi 2012

Gardenarium napisał(a)

Wielka szkoda; człowiek się stara, chucha, dmucha i potem tak żal, jak coś wypada z ogrodu
Gardenarium 11:45, 26 kwi 2012

No właśnie w dodatku stały w szklarni, to już lepiej być nie mogło, ale podobno spadłą temp. do minus 7

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies