Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Gardenarium 13:01, 26 kwi 2012

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Danusiu zakupiłam Magiczną siłę do Rh. Kiedy podlewać, czy można już? I jak często podlewać, aby nie przedobrzyć? I melduję posłusznie, że moje bukszpany zostały opryskane florovitem...czy coś jescze im wiosną zapodać do gleby aby były zachwycające? Czy istnieje taki wątek na forum pt. Kalendarz prac ogrodowych? Jeśli nie, to ja postuluję aby powstał. I ładnie szczerzę ząbki

Oprócz opryskania także florovitem podlej.
Kalendarz istnieje

Jest cykl artykułów pod tagiem "Z notatnika ogrodnika" https://www.ogrodowisko.pl/tag/z-notatnika-ogrodnika

i watek na forum https://www.ogrodowisko.pl/watek/1154-kalendarz-ogrodnika-co-robimy-teraz-w-ogrodzie

Instagram Ogrodowiska
karolciab93 13:02, 26 kwi 2012

Danusiu ale piekne zdjecia mozna u Cb podziwiac bez podobnie jak u mnie ma piekne paki! a kulki bukszpanowe sa cudne mam nadzieje ze z moich sadzonek tez kiedys takie powstana !
pomysl z balia jest swietny na pewno bedzie pieknie ! pozdrawiam cieplo szefową
motylla 13:09, 26 kwi 2012

Jak cudownie!!! Ogródek ziołowy to moje marzenie - na razie w sezonie miętę mam, co żadna sztuką nie jest i bazylię - z tą w ogródkowej donicy różnie bywało - czerwonej nie udało mi się utrzymać...
Marzę o skrzyni z ziołami na tarasie.
Zdjęcia Danusiu jak zwykle udane - no ale jak modele i modelki wdzięczne, to sama przyjemność uwieczniać
Przeczytałam Twoją poradę dotyczącą hakone - dziękuję Ile sadzonek na jedną skarpetkę? Bo czekam na wypłatę i trawki u Mariusza Surowińskiego będę zamawiać...

kraania 13:25, 26 kwi 2012

Danusiu czy zajrzałabyś do mnie na chwilkę? Chcę stwrzyć rododendronowy szpaler i potrzebuje Twojej pomocy.
arcobaleno 13:28, 26 kwi 2012

U Danusi jak zwykle PIĘKNIE!
popcorn 13:37, 26 kwi 2012

Danusiu przeczytałam w Magnolii że planujesz ogród wertykalny u siebie - to prawda? W którym miejscu? Kiedy? Jakie rośliny planujesz? Ale fajnie!!!

pozdrawiam!
grupa_trzyma... 16:05, 26 kwi 2012

Dziękuję za pomoc i linki do wątków, które mnie interesują. miłego dnia życzę.
mira 16:46, 26 kwi 2012

Danusiu dziękuję za radę, u Ciebie wszystko piękne i wymuskane nawet cesarz Japonii tak nie ma

balia rewelacyjna - ciekawa jestem koloru tulipanów, jesienią taką sobie sprawię tylko w wielkim garze jaki mam, do ziół głosuję na drzewko laurowe i czekam aż skrzyneczka się przeobrazi w ziołowy ogródek

pozdrawiam w cudowny dzionek
eliza3 17:14, 26 kwi 2012

Danusiu ogród budzi się pięknie a ziołownik jak marzenie aż chciałoby się skubnąć co nie co..
Sebek 18:57, 26 kwi 2012

Danusiu - u Ciebie jak zwykle bosko - ślicznie już wszystko ruszyło Zgodnie z Twoją radą idę teraz do ogrodu podlewać trawnik - i jesli możesz zajrzyj potem do mojego wątku, bo nie wiem jak ratować swój - zwija się jak ten co wymieniałaś w zeszłym roku...