Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Milka 15:24, 14 cze 2012

To dobry pomysł, będzie może jakaś chwilka, chociaż 15 minut
boguslaw_r_ 15:33, 14 cze 2012

Praktyczna porada: stara beczka i jaki efekt, kolorystyka do woli a w ogrodzie nie szpeci ,no może nie aż tak. pozdrawiam.

boguslaw_r_ 15:44, 14 cze 2012

ocia79 napisał(a)
A mi właśnie z lakierobejcy kolor idealnie pasuje.Teraz mam bejca pomalowane i kolor wyszedł taki bleeeee, bo nie było odpowiedniego pod złoty dąb (okna mam w tym kolorze)

Jeśli mogę? wszystkie lakiery się z biegiem lat łuszczą, pękają i w efekcie bardzo brzydko wyglądają , kiedyś nie było impregnatów tylko lakiery, co widać na starych leżakach i meblach ogrodowych, dobry impregnat wystarcza na wiele lat ale trzeba go odnawiać co klika lat w zależności od nasłonecznienia, a wiem z doświadczenia, mam drewniany dom i tylko impregnat daje dobre efekty, na płocie drewnianym wypróbowywałem różniste preparaty co widać, u mnie sadolin sprawdził się najlepiej pozdrawki
Milka 15:57, 14 cze 2012

boguslaw_r_ napisał(a)
Praktyczna porada: stara beczka i jaki efekt, kolorystyka do woli a w ogrodzie nie szpeci ,no może nie aż tak. pozdrawiam.

Boguś, to hit!!!
ocia79 16:24, 14 cze 2012

boguslaw_r_ napisał(a)

A mi właśnie z lakierobejcy kolor idealnie pasuje.Teraz mam bejca pomalowane i kolor wyszedł taki bleeeee, bo nie było odpowiedniego pod złoty dąb (okna mam w tym kolorze)

Jeśli mogę? wszystkie lakiery się z biegiem lat łuszczą, pękają i w efekcie bardzo brzydko wyglądają , kiedyś nie było impregnatów tylko lakiery, co widać na starych leżakach i meblach ogrodowych, dobry impregnat wystarcza na wiele lat ale trzeba go odnawiać co klika lat w zależności od nasłonecznienia, a wiem z doświadczenia, mam drewniany dom i tylko impregnat daje dobre efekty, na płocie drewnianym wypróbowywałem różniste preparaty co widać, u mnie sadolin sprawdził się najlepiej pozdrawki

dzieki Bogus za wypowiedz
mira 16:39, 14 cze 2012

Danusiu śledzę od wczoraj wszystkie wpisy i mi mowę odebrało

ale jak dziś zobaczyłam Prezesa to mi przywróciło - pozdrawiam

i też czekam na odcinek Mai - a nie przegapię bo wszystkie namiętnie oglądam
KasiaWB 17:16, 14 cze 2012

Danusiu to się dopiero u Ciebie i w okolicy działo wyglądasz pięknie TEN odcinek Mai będzie wydarzeniem ze swojej strony mam nadzieję, że "rzecznicy" wstydu nie przyniosą bo zostaliśmy puszczeni na żywioł, bez przygotowanego wystąpienia i nikt z nas pewnie nie sądził, że wystąpi w programie ) a ja to w ogóle przyjechałam później, gdy podobno kamera już sobie pojechała )
justi 18:53, 14 cze 2012

Szkoda tylko, że odcinki Mai takie króciutkie. Kasiu dobrze Wam poszło , pierwsze koty za płoty

Dodam jeszcze dwa słowa do zdjęcia Bogusia. Beczka ... beczką, ale zwróćcie uwagę jak pięknie i elegancko poukładane jest drewno

I jeszcze mam pytanko. Danusiu, czy wiesz może, co to za roslinka z cebuli i nazwa potoczna to "smoczy ogon"? Mało informacji o niej jest.
AniaDS 19:25, 14 cze 2012

Gardenarium napisał(a)
Etykietka gdzieś wcięło, zamieściłam w wątku Ani, może podpowie

Danusiu, założyłam ten wątek dla nas wszystkich, żeby zaznaczyc, oddzielic nowy sezon, nie chciałabym sama do niego wrzucac zdjęc .
Może źle zatytuowałam??

Jeśli ta róża z zielonym środkiem to również ta:

to będzie to Mme Hardy, ona ma takie oczko .

Szkoda Twojej William and Catherine, liczyłam na to, że ją u Ciebie lada dzień zobaczę w rozkwicie.
Moja róża od Ciebie właśnie rozkwita :*
grapaka 20:58, 14 cze 2012

Szefowo!!! mam pytanko odnośnie mojej rabaty z bukszpanami rośnie tam wierzba,która będzie wymieniona na nigre i czy 1,30 od elewacji jej starczy? ma być szczepiona na 1,40. Jak znajdziesz chwilkę to zerknij proszę.