Uwielbiam jaskry .Nie pachną,ale ich uroda nie mniejsza niż róży Zależy której niech będzie
To moje jedne z cebulek,które miałam na pierwszej rabacie.Od lat ich nie uprawiam ,a teraz mi odbiło i kupiłam ciekawe czy mi się uda .Nie są takie łatwe w uprawie można je przelać pędząc w donicy kiedy brakuje cierpliwości do oznak życia rośliny To mówię ja "doświadczona" jaskierka ))))))))))))))))
Na Gardenii była wystawa z pnączami i był Bluszcz Irlandzki "/syn. Hedera helix var. hibernica./
- gatunek płożący się. Pochodzi z Irlandii. Liście zielone, cienkie, matowe, zwykle 5 klapowe. Liście dość duże mające do 15 cm długości, a ogonki liściowe do 20 cm długości. Pędy i liście owłosione." , czy to nie będzie ten porastający płot?? Jeśli tak to kolejna "angielska" roślina w Pani ogrodzie.
Teraz już nie przeoczę żadnej strony prezentującej ten niezwykły ogród bo jako użytkownik forum z małym stażem, te kilkuset stronicowe wątki wydawały mi się nie do ogarnięcia, nadal więcej czytam jak piszę, bo nadrabiam zaległości
hahaha ja kiedyś w nocy aż do rana przeczytałam dokładnie 60 stron! Tak byłam zakochana w tym ogrodzie. Nie dało sie oderwać!
Danusiu kiedy zaczniesz prace w ogrodzie, np nawożenie Rh, regenerację trwnika ? Zacznę dwa tygodnie wcześniej bo u nas szybciej wiosna nadchodzi
Melduję, że żywopłot grabowy podcięłam w sobotę aby się conieco zagęścił do czerwca
A gdzie relacja z cięcia? Będę niepocieszona
Odnośnie trawnika odpowiedziałam Ci u Sebka. Wklejam link, żeby korzystać z wyszukiwarek i korzystać z artykułów.