Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Sebek 20:35, 27 lut 2012

Prawda - na święcie róż stała za ławką na tyłach
Martek 20:38, 27 lut 2012

Gardenarium napisał(a)

Uwielbiam jaskry .Nie pachną,ale ich uroda nie mniejsza niż róży Zależy której niech będzie
To moje jedne z cebulek,które miałam na pierwszej rabacie.Od lat ich nie uprawiam ,a teraz mi odbiło i kupiłam ciekawe czy mi się uda .Nie są takie łatwe w uprawie można je przelać pędząc w donicy kiedy brakuje cierpliwości do oznak życia rośliny To mówię ja "doświadczona" jaskierka ))))))))))))))))
Joanka 20:44, 27 lut 2012

Sebek napisał(a)

Oto dowód:

Dobra jestem, no nie? Rzeczniku

agniecha973 20:48, 27 lut 2012

Martek napisał(a)

Uwielbiam jaskry .Nie pachną,ale ich uroda nie mniejsza niż róży Zależy której niech będzie
To moje jedne z cebulek,które miałam na pierwszej rabacie.Od lat ich nie uprawiam ,a teraz mi odbiło i kupiłam ciekawe czy mi się uda .Nie są takie łatwe w uprawie można je przelać pędząc w donicy kiedy brakuje cierpliwości do oznak życia rośliny To mówię ja "doświadczona" jaskierka ))))))))))))))))

No właśnie. Jak uprawiacie jaskry? Znalazłam kilka dni temu takie śliczności, ale Sebek mówi, że nie zimują. Marto, jak to robisz?
Loosiuu 21:29, 27 lut 2012

Na Gardenii była wystawa z pnączami i był Bluszcz Irlandzki "/syn. Hedera helix var. hibernica./
- gatunek płożący się. Pochodzi z Irlandii. Liście zielone, cienkie, matowe, zwykle 5 klapowe. Liście dość duże mające do 15 cm długości, a ogonki liściowe do 20 cm długości. Pędy i liście owłosione." , czy to nie będzie ten porastający płot?? Jeśli tak to kolejna "angielska" roślina w Pani ogrodzie.
Loosiuu 21:29, 27 lut 2012

tutaj link do tego bluszczu na all
http://allegro.pl/bluszcz-irlandzki-wielki-lsniace-liscie-kolchicki-i2164426159.html
MilenaP 22:14, 27 lut 2012

przemekg napisał(a)
Teraz już nie przeoczę żadnej strony prezentującej ten niezwykły ogród bo jako użytkownik forum z małym stażem, te kilkuset stronicowe wątki wydawały mi się nie do ogarnięcia, nadal więcej czytam jak piszę, bo nadrabiam zaległości

hahaha ja kiedyś w nocy aż do rana przeczytałam dokładnie 60 stron! Tak byłam zakochana w tym ogrodzie. Nie dało sie oderwać!
Sebek 22:17, 27 lut 2012

Joanka napisał(a)

Oto dowód:

Dobra jestem, no nie? Rzeczniku

Tak tak - ja też mam

Gardenarium 23:36, 27 lut 2012

Łoosiuu napisał(a)

tutaj link do tego bluszczu na all
http://allegro.pl/bluszcz-irlandzki-wielki-lsniace-liscie-kolchicki-i2164426159.html

Masz rację, to może być ten bluszcz bo liście ma ogromne i błyszczące.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 23:38, 27 lut 2012

Marzena2007 napisał(a)
Danusiu kiedy zaczniesz prace w ogrodzie, np nawożenie Rh, regenerację trwnika ? Zacznę dwa tygodnie wcześniej bo u nas szybciej wiosna nadchodzi
Melduję, że żywopłot grabowy podcięłam w sobotę aby się conieco zagęścił do czerwca

A gdzie relacja z cięcia? Będę niepocieszona
Odnośnie trawnika odpowiedziałam Ci u Sebka. Wklejam link, żeby korzystać z wyszukiwarek i korzystać z artykułów.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/169-regeneracja-trawnika-po-zimie

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies