Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

kasik778 21:45, 21 paź 2012

Danusiu czy mogę cię prosić o radę w sprawie mojej problematycznej irgi?

U Domi napisałaś, że często stosujesz irgi, czy możesz polecić mi którąś szczególnie?

na razie kupiłam na próbę irgę poziomą, ładnie się wybarwia, ale nie ma zupełnie owoców, nie wiem może za młoda jeszcze jest?
pozdrawiam
Gardenarium 21:48, 21 paź 2012

Irga pozioma jest najgorsza, bo za wielka rośnie, ładnie się przebarwia ale nie jest zimozielona.
Polecam Major - niska, Mooncreeper - średnia i Ursynów.

Instagram Ogrodowiska
kasik778 21:49, 21 paź 2012

Gardenarium napisał(a)
Spieszę ze skrótem wieści z aktualnej Magnolii. gdzie jest wspomniana wcześniej sesja, jak zrobić ładnego chochoła ze słomy.

Danusiu gratuluję artykułu w Magnoli (i dla M też)

chochoły ze słomy podobają mi się szalenie, tylko skąd wziąść słomę? w zeszłym roku prosiliśmy kilku rolników o słomę i wszyscy nam powiedzieli, że nie mają żadnej nadwyżki słomy?
Gardenarium 21:50, 21 paź 2012

Kupujesz matę słomianą, są w sklepach ogrodniczych, tylko wybieraj taką ładną, nie poczochraną A najlepiej kupić połówki, w zeszłym roku widziałam

Instagram Ogrodowiska
kasik778 21:51, 21 paź 2012

Gardenarium napisał(a)
Irga pozioma jest najgorsza, bo za wielka rośnie, ładnie się przebarwia ale nie jest zimozielona.
Polecam Major - niska, Mooncreeper - średnia i Ursynów.

no tak wiedziałam, że oczywiście wybiorę najgorzej jak to tylko możliwe
dziękuję za radę, chyba zdecyduję się na Ursynów
Gardenarium 21:53, 21 paź 2012

Tak Ursynów potem można ładnie cięć i zrobi się fajna bryła

Instagram Ogrodowiska
Loosiuu 21:58, 21 paź 2012

A jeśli pozioma u mnie przemarzła to Major też przemarznie??
BEATA_S 10:32, 22 paź 2012

Dzień dobry Danusiu Gratuluję Tobie artykułu i Grzesiowi występu w Magnolii Jak zawsze można się od Was czegoś ciekawego i praktycznego dowiedzieć.
Życzę miłego dnia
Ewa 06:48, 23 paź 2012

Danusiu ;
serdecznie pozdrawiam i mam nadzieję na jeszcze jeden wypad do stolicy w tym roku z obowiązkowym punktem czyli odwiedzinami u Was
Kukam jak tylko dopadam internet poza domem , bo w domu mam z nim problemy , mojego dostawce ciągle gnębią jakieś awarie. A bez Ogrodowiska tak trudno żyć
elzbieta_b 09:02, 23 paź 2012

Danusiu, będę robić sadzonki z pelargonii. Przeczytałam Twój artykuł na ten temat. Dlaczego mogę wykorzystać tylko wierzchołki? Co będzie jeśli zrobię sadzonki z dalszych części? Pozdrawiam