Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Bogdzia 17:55, 07 gru 2012

Gardenarium napisał(a)
Ja zawsze mówię, że nie da się zrobić ogrodu z niczego. Po prostu coś trzeba wydać.

Tak samo jak obiadu z niczego też sie nie zrobi , jedno i drugie ma swoją cenę a czy większa czy mniejszą to zależy od włascicieli. Nikt z nas nie zrobił ogrodu bez nakładów nawet jeśli wszystko własnymi rękami wykonywał to jeszcze narzędzia , rosliny , nawozy , wode itd trzeba zapłacic.
Mnie się najbardziej podoba ten fragment wywiadu gdzie on mówi o wymiarach ogrodu, że poza długościa , szerokościa i wysokością wymiarem ogrodu jest jeszcze czas , zmiennośc w czasie , niby to oczywiste ale nie mówimy o tym na ogół a to bardzo ważny wymiar, bo ogród szczególnie w naszym kraju bardzo się zmienia z porami roku -On to zauważył że u nas jest wieksza zmiennosc niż w Anglii.
zbigniew_gazda 18:43, 07 gru 2012

Też dziękuję Bożenko za wstawiony wywiad. Spodobało mi się też to , aby się nie spieszyć po zamieszkaniu nowego domu a zobaczyć na warunki pogodowo-klimatyczne.
Sebek 18:50, 07 gru 2012

U mnie teraz -12 - ale śniegu mam więcej Jednak nie skończyłem nagarniać go na wszystkie rośliny, bo to jednak najlepsza okrywa Pozdrawiam cieplutko
Martek 19:26, 07 gru 2012

Danusiu ty jak co roku stroisz dom świątecznie,a tu za chwilę myk i ciepłe kraje ))))))))

Ja nie mówiłam,że twoja kuchnia w salonie,ja napisałam,że do mnie jak ktoś w chodzi to nie siada na fotel w salonie chociaż jest na przeciwko wejścia bez drzwiowy tylko od razu skręca do kuchni i tam już siedzi )))))
Więc tego gościnnego pokoju mogłoby nie być ))))

Czerwień kojarzyć się może z Polakami z Polską z przelaną krwią ,kolorem we fladze cudzoziemcom i z czerwonymi tulipanami bo rzadko kiedy inny kolor królował na naszych klombach ...?
Gardenarium 20:18, 07 gru 2012

U mnie nawet nie wiem ile na minusie, bo nie mam dostępu do termometru... wylewka jest świeżo zrobiona, ale fajnie. Jak w ogrodzie zasypało, to w domu coś się dzieje.

Martek, aaaha to o to chodziło, tak ja też bym tak chciała ale moja kuchenka za mała na pogaduszki, chyba ze da się wykroić mały kącik. Witek coś wspominał o tym. Zobaczymy jak się z tym pomieścimy.

Ciepłe kraje z powodu kuchni mi nie grożą jednak..najwyżej wystawa gdzieś w Niemczech A potem już wiosna.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 20:20, 07 gru 2012

Sebek dobrze robisz z tym śniegiem, ja też zimą nagarniałam, ale tak było mało, że nic to nie dało. Ja w końcu na nizinie mieszkam, a Ty w górach

Cały czas pada, aż zebranie z Roninem odwołałam

Instagram Ogrodowiska
Madzenka 20:36, 07 gru 2012

Z bialego Dolnego Śląska pozdrawiam nareszcie śnieg.
Danusiu czerwień w Twoim ogrodzie mnie zachywca!!! A nowej kuchni doczekać się z Tobą nie mogę
Bea 20:41, 07 gru 2012

A czy schowana rzecz z różami znajdzie się w nowej kuchni?
Gardenarium 20:45, 07 gru 2012

Nie znajdzie się Ale kiedyś się znajdzie w moich przyszłych planach, na wszystkie style będzie wtedy miejsce

Instagram Ogrodowiska
Bea 20:49, 07 gru 2012

Gardenarium napisał(a)
Nie znajdzie się Ale kiedyś się znajdzie w moich przyszłych planach, na wszystkie style będzie wtedy miejsce

To w takim razie będę czekać - bo jest to bardzo piękne i oryginalne