Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

vita 14:46, 07 gru 2012

Gardenarium napisał(a)
Te moje cyklameny - eksperymentuję z nadzieją, że mróz odpuści i zobaczę co jest

Trzymam kciuki za powodzenie eksperymentu. Ziemia w doniczkach też nie powinna zamarznąć, dociepliłaś je jakoś? Oglądając zdjęcia, coraz bardziej przekonuję się do tego, że warto mieć, choćby kawałek takiego całorocznego ogródka przy domu. Twój zachwyca nieodmiennie, ciągle żyje
Bogdzia 15:27, 07 gru 2012

Danusiu czy widziałaś wywiad Mai z Johnem Brookesem?

http://majawogrodzie.tvn.pl/40,Wywiad-Mai-ze-znanym-projektantem-Johnem-Brookesem,maja-poleca.html
Ewa 15:49, 07 gru 2012

Danusiu, a kulki z mirtu masz jeszcze ?
Tak mi się u Ciebie podobały, że nabyłam, ale nie potrafię ich utrzymać, uschły mi 2 razy.
Milka 15:57, 07 gru 2012

,, ogród to jedno z niewielu dzieł sztuki, które zmieniają się z czasem"

wspaniałe! Bożenko, dzięki za link
Gardenarium 16:38, 07 gru 2012

Ewa napisał(a)
Danusiu, a kulki z mirtu masz jeszcze ?
Tak mi się u Ciebie podobały, że nabyłam, ale nie potrafię ich utrzymać, uschły mi 2 razy.

Nie mam, już śladu po nich nie ma

Instagram Ogrodowiska
anna_studio 16:47, 07 gru 2012

O...to jesteśmy trzy...którym się nie udało....
mnie też uschła kulka z mirtu...
Gardenarium 17:22, 07 gru 2012

Aniu - Ja je po prostu komuś oddałam zaraz jak zmieniałam aranżacje, nie mam po prostu miejsca na rosnącą stale kolekcję roślin "podoniczkowych". Nawet hortensje oddaję, a ostatnie wsadziłam na ulicy (Phantom) i te niebieskie.

Te wszystkie roślinki, które kupujemy sezonowo - nie ma co liczyć na długowieczność i tak należy do tego podchodzić i nie żałować, to nie są duże kwoty, a jaką radość daje nam w końcu możliwość ciągłej zmiany

Bogdziu
- poczytałam i przyznaję, że działam podobnie, ogród nie musi być drogi, czasem robię same trawy i trochę bukszpanu, czasem sporo bylin a czasem nawet jedno drzewo i trawnik.

Kieruję się funduszem, jaki mam na ogród, a staram się aby klient miał świadomość że jednak rośliny przy małym budżecie nie będą duże. Wbrew pozorom robię różne inne skromne rzeczy, nie sposób wszystkiego pokazać.

Instagram Ogrodowiska
Pszczelarnia 17:40, 07 gru 2012

Danuś, do twarzy Twojemu ogrodowi z czerwienią. Taka masa zieleni potrzebuje takiego błysku czerwieni.
Bogdzia 17:42, 07 gru 2012

Gardenarium napisał(a)

Bogdziu
- poczytałam i przyznaję, że działam podobnie, ogród nie musi być drogi, czasem robię same trawy i trochę bukszpanu, czasem sporo bylin a czasem nawet jedno drzewo i trawnik.

Kieruję się funduszem, jaki mam na ogród, a staram się aby klient miał świadomość że jednak rośliny przy małym budżecie nie będą duże. Wbrew pozorom robię różne inne skromne rzeczy, nie sposób wszystkiego pokazać.

To wszystko o czym on mówił jak najbardziej zgadza sie z Twoimi poglądami, nawet lubi białe kwiaty . W żadnym miejscu nie było sprzeczności z Twoimi poglądami . Co mnie zdziwiło to to ze sam bez pytania Mai zaczał mówic o kosztach ale to przecież wiadomo że koszty byc muszą i sa takie na jakie mogą sobie pozwolic właściciele, to logiczne kogo stac to kupuje drogi dom, drogi samochód i funduje sobie drogi ogród a kogo nie stac to i musi chodzic pieszo, mieszkac w małym mieszkaniu a ewentualny ogród zakłada sam kwiatkami które dostał od sąsiadki i drzewami wykopanymi w lesie czy na polu i jeśli ma gust tez może miec ładny ogród choc bez przepychu. Sam wywiad bardzo mi sie podobał ciekawe tylko dlaczego Polacy kojarza mu się z kolorem czerwonym???Pewnie jesteśmy spontaniczni a to też bym z czerwonym kojarzyła. Pozdrawiam.
Gardenarium 17:45, 07 gru 2012

Ja zawsze mówię, że nie da się zrobić ogrodu z niczego. Po prostu coś trzeba wydać.
Ważne żeby wydać mądrze i jak najbardziej optymalnie.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies