Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z perspektywą na przyszłość

Ogród z perspektywą na przyszłość

baraga1904 12:23, 20 lip 2012

Enya73 napisał(a)

...ja tez jestem sporo stratna finansowo, Gabik,....miałam byc od 10 sierpnia na egzotycznych wakcjach z biurem sky club.. nigdy nie zawiodło..i ups...

Strasznie Wam dziewczyny współczuję.
Ja wprawdzie rzadko jeżdżę z biurem podróży, a w tym roku zaryzykowałam Skandynawię z Novasol. Już mam 100 % zapłacone, prom też i mam nadzieję, że wszystko wypali i nie będzie żadnych przykrych niespodzianek.

...trzymam kciuki...Skandynawia...ciekawa destynacja..ale moi tylko do ciepłych krajów ciągną...
kwiatholandii 12:28, 20 lip 2012

Gabik straszna historia. Jacy ludzie są wredni. Nic juz nie zrobisz. Pocieszanie i tak nie pomoże Ja też przy budowie kilka razy zapłąciłam dużo za dużo, że i kolejne auto by było. Po prostu przestałam o tym myśleć. Trzeba się zmusić.

kwiatholandii 12:37, 20 lip 2012

Aga, z tymi wakacjami to też nieciekawie. Nie znałam tej firmy. Jeździłam zawsze z Triady i Tui. Od kilku lat jednak jeżdżę na własną rękę. Więcej problemu, ale i więcej się zobaczy. Takie nieprzetarte szlaki.
kwiatholandii 12:41, 20 lip 2012

Ja też jadę, ale w tym romu z miesięcznym maluchem tylko nad nasze morze. Czekam na fotki z wypraw.
Enya73 12:47, 20 lip 2012

Monika, udało się, jest mój komentarz na Twoim blogu,a fotki cudowne, jak zwykle!!! Ja też chyba muszę reanimować mojego bloga

Aga! Jak tylko będziesz chciała, to ja się mogę na wiosnę podzielić moimi roślinami, bo na pewno będę je rozmnażać.
GabiK 13:30, 20 lip 2012

Oj, tylko że teraz akurat najgorszy moment, bo i wynajmujący wymówili. Się zawaliło na wszystkich frontach.
A Sky club to Triada - Triada miała kłopoty w zeszły roku, potem ogłosili triumfalnie, że znaleźli inwestora i podpinają się pod Sky Club i teraz padli.

Może dasz znać, jak będziesz planowała własnoręcznie wypad? Wycieczki objazdowe są strasznie drogie, a z kolei nie mamy drygu do tego, żeby samemu trasy obmyślać.
baraga1904 14:29, 20 lip 2012

..my jeżdzimy w systemie"naprzemiennym" tzn. jeden rok w hotelu zdani na łaskę obsługi, drugi rok sami organizujemy i sami się obsługujemy..egzotycznie- wariant nr 1, Europa - wariant nr 2...i wszyscy sa zadowoleni...
..wymyslasz miejce do ktorego chcesz jechac, szukasz tam noclegu, i informacji turystycznych co warto/ należy zwiedzic...albo słodka leżanka plażowa...my lubimy tak pół na pół....warto też polegac na opinii znajomych lub rodziny o danym miejscu...
GabiK 14:34, 20 lip 2012

Baraga, takie to też czasem organizujemy (np.Holandia w tym roku), ale mi chodzi o coś bardziej w typie wyprawy. Nie, że 1 miejsce i wycieczki po okolicy, tylko codziennie nocleg gdzie indziej i porządny objazd.
Takie miejsce + wypad, chyba sami damy radę. Chociaż czasem też lepiej w 4-6 osób jakiś domek wynająć. Tyle, że to nie na ten rok rozważania.
Enya73 16:07, 20 lip 2012

Och, tak GabiK! Najprzyjemniej w ekipie gdzieś pojechać. Niestety my mamy tu w Polsce znajomych, którzy mają zupełnie inne preferencje, jeśli chodzi o kierunek wypoczynku oraz sposób spędzania czasu, no i dzieci w zupełnie innym wieku. Nie dla nas zatłoczone kurorty i leżenie plackiem na plaży czy basenie. My lubimy samodzielnie, aktywnie, spontanicznie. Ktoś, kto mnie dobrze zna wie, że ja na miejscu 5 minut nie ustoję i dzieci mają to samo.
Może w końcu natrafimy na znajomych, którzy lubią też tak spędzać wakacje. W tym roku postawiliśmy na Danię. Będziemy jeździć dużo na rowerach, bo kraj idealnie się do tego nadaje (praktycznie płaski jak stolnica), zwiedzać i podziwiać różne zakątki. No i oczywiście bawić się w parkach rozrywki Legolland w Billund i Tivoli w Kopenhadze A może nawet uda nam się trochę pobaraszkować nad morzem, bo mamy wynajęty domek na wyspie Falster w Marielyst, więc ahoj przygodo
GabiK 16:43, 20 lip 2012

Wspaniałego wypoczynku Anito.
Ja nie cierpię tłoku, nie jeżdżę na wakacje w wakacje, póki szkoła nas nie trzyma. Ja taka bardzo aktywna nie jestem, ale chcę coś zwiedzić tam gdzie jadę.