Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z perspektywą na przyszłość

Ogród z perspektywą na przyszłość

Evchen 09:52, 18 wrz 2012

kwiatholandii napisał(a)
Julito, właśnie dziś zaczęłam przesadzać. Nie wiem czy to do końca to, ale jest lepiej niż było.

/quote]
Śliczna skarpeta
Wieloszka 10:13, 18 wrz 2012

kwiatholandii napisał(a)
Aga, fajnie, że się Tobie podoba. Właśnie jak zaglądam do Ciebie zawszę idę w dobrą stronę i nie robię za dużego buszu

No co Ty????????? A ja zawsze jak zaglądam do innych, to mi się wydaje, że u mnie za skromnie...
Wieloszka 10:19, 18 wrz 2012

Domi napisał(a)
Tak Dziewczyny, róbcie kwadraty i proste linie, bo one wyglądają bosko. Jak ja żałuję, że mam fale Dunaju, a nie tak geometrycznie jak Wy! Moniko, "skarpeta" pod brzozą super. Przygotuj się jednak na lecące na wrzosy liście, które trzeba będzie ręcznie lub odkurzaczem usuwać, bo grabiami się nie uda.

Domi, no błagam Cię!!! A ja raptem wczoraj oglądałam projekt mojego ogrodu i zastanawiałam się, jak by tu wyoblić kształty moich rabat!!! Że życie ogrodowe byłoby znacznie prostsze, gdybym miała mniej linii prostych! Doszłam do wniosku, że teraz to już musztarda po obiedzie Nie na mój kręgosłup i stan finansów Tchnęłaś we mnie nową nadzieję No bo skoro takie guru mówi, że geometria nie jest bee...
Evchen 10:24, 18 wrz 2012

Wieloszka napisał(a)

Tak Dziewczyny, róbcie kwadraty i proste linie, bo one wyglądają bosko. Jak ja żałuję, że mam fale Dunaju, a nie tak geometrycznie jak Wy! Moniko, "skarpeta" pod brzozą super. Przygotuj się jednak na lecące na wrzosy liście, które trzeba będzie ręcznie lub odkurzaczem usuwać, bo grabiami się nie uda.

Domi, no błagam Cię!!! A ja raptem wczoraj oglądałam projekt mojego ogrodu i zastanawiałam się, jak by tu wyoblić kształty moich rabat!!! Że życie ogrodowe byłoby znacznie prostsze, gdybym miała mniej linii prostych! Doszłam do wniosku, że teraz to już musztarda po obiedzie Nie na mój kręgosłup i stan finansów Tchnęłaś we mnie nową nadzieję No bo skoro takie guru mówi, że geometria nie jest bee...

To dla mnie tylko pociecha została, że takie guru ma też fale... albo inaczej - że ja też mam fale - jak guru
Wieloszka 10:30, 18 wrz 2012

Eva, ciesz się ciesz, bo takich pofalowanych wzorów do naśladowania/kopiowania jest znacznie więcej
Evchen 10:35, 18 wrz 2012

Wieloszka napisał(a)
Eva, ciesz się ciesz, bo takich pofalowanych wzorów do naśladowania/kopiowania jest znacznie więcej

Aaa.. to prawda ... ale geometria jest bardziej przejrzysta... Mam koła, w razie czego.. to też geometria
kwiatholandii 10:51, 18 wrz 2012

Geometryczne, proste linie wbrew pozorom są bardzo ciężkie do skomponowania. Oczywiście, jeżeli robimy całe pola z jednej rośliny to nie ma problemy, ale przy łączeniu nie jest łatwo....wg mnie oczywiście
kwiatholandii 10:55, 18 wrz 2012

Jeszcze nie wspominałam M, ale chyba na wiosnę zrobię małą rewolucję. Wybiorę tylko kilkanaście roślin i będę się tego tzrymała. Zaczął być u mnie bałagan, a zupełnie zamiar był inny. Tyle jest pięknych roślin, że rzeczywiście ciężko jest wybrać. Będę jednak sie nimi bardziej obsadzać w donicach a resztę "wyprostuję"
Wieloszka 10:56, 18 wrz 2012

Moniko, właśnie z tymi "łączeniami" mam zawsze największy problem... Każda rabata z osobna wydaje się super, ale jak je skleić razem - buuu Bo powinno się projektować całościowo, a nie po kawałku... To teoria, a w praktyce... hmmm.... bywa u mnie różnie
kwiatholandii 10:57, 18 wrz 2012

Mój wyjścowy pomysł spalił na panewce, bo za dużo chciałam. Aga widzę u Ciebie te kwadraty