Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z perspektywą na przyszłość

Ogród z perspektywą na przyszłość

kwiatholandii 08:19, 11 paź 2012

Betysiu, miło mi, że chciało Ci się czytać tak wiele stron na raz Mam nadzieję, że coś się przyda na przyszłość Niestety nie mam juz tyle czasu co przedtem żeby nadążać nawet z zaprzyjaźnionymi wątkami. Myślałam,że jak Aleks pójdzie do przedszkola to jakoś z czasem czasu mi przybędzie, ale wbrew pozorom jest dokładnie odwrotnie. Fakt, że teraz wyrabiam się lepiej z pracami domowymi no i wreszcie kończę wnętrza......Teraz wchodzę z roślinami do środka Kupiłam nowe rośliny doniczkowe i piękną donicę Jak zrobię jakąś w miarę fotkę telefonem to się pochwalę

Przyjechały moje lampy ogrodowe stojące i te w gruncie niestety tylko częściowo, ale w sobotę przyjeżdża Pan i montuje. Wczoraj wieczorem biegaliśmy z M po ogrodzie z inna lampą taką wbijaną, żeby sprawdzić, czy rzeczywiście wybrane przez nas miejsca będą odpowiednio naświetlone. No i okazało się, że będziemy trochę kopać:0, bo lampy oświetlające drzewa od dołu są z blisko. Warto było zrobić ten test.
kwiatholandii 08:51, 11 paź 2012

Odwiedziłam kuzynkę w Holandii. Zrobiła sobie kilka zmian w ogrodzie i wybudowała piękne oczko. Takie planuję sobie kiedyś zrobic jak chłopcy podrosną.

kwiatholandii 09:04, 11 paź 2012

Wrzucam fotkę nowego nabytku, o którym wspominałam. Niestety okazało się, że aparat, który jakiś czas temu dałam do naprawy padł zupełnie. Nie zrobiłam żadnego zdjęcia nim na poczet Ogrodowiska i pstrykam tym telefonem niestety te marne fotki. Ale w innym razie nie było by ich wcale. Naraie nie dorobię się nowego, więc sorki za jakość

Sonka 09:11, 11 paź 2012

kwiatholandii napisał(a)
No moje też, ale nie wszystko można mieć niestety. Ja mam inny styl domu, ale postanowiliśmy, że wybudujemy sobie taką kuchnie letnią. Wymówiliśmy firmę, która miała nam robić domek w innym stylu i pójdziemy w tą stronę. Zakochałam się również w przepięknych drzwiach zrobionych z metalu. Po prostu cudnie pasuje do takiego domku. Teraz tylko trzeba znaleźć wykonawbę, co nie będzie łatwe.

Moniko, takie drzwi zrobi Ci każdy fachowiec, który robi kute przęsła ogrodzeniowe, też mi się podobają a gdzie to miejsce jest w Belgii, jestem aktualnie w NL , więc nie jest daleko,pozdrawiam
Enya73 09:27, 11 paź 2012

kwiatholandii napisał(a)
Coś dla zakochanych w lampionach ogrodowych

Dziękuję Moniko za te fotki, uwielbiam sklepy z takimi klimatycznymi bibelotami. Sama też szukam lampionów do ogrodu. Piękne rzeczy pokazujesz.
Czekam też na fotki z nowym oświetleniem Twojego ogrodu. I proszę o zdjęcia wnętrz na blogu
Pozdrawiam serdecznie
Pszczelarnia 10:08, 11 paź 2012

Kwiecie Holandii pięknie pokazałaś nastroje jesienne (lampiony, ogród w deszczu kuzynki, znaczy się ogród kuzynki a nie deszcz). Widziałam kiedyś w Belgii taką właśnie agroturystykę zrobioną w tych klimatach, oczywiście z ogrodem, który dawał jeść. Cudne. A lampy to temat na czasie. Ja właśnie chcę jakiś lampion powiesić przy furtce, żeby świecił po zmroku.
kwiatholandii 10:25, 11 paź 2012

Sonka tu masz namiary

www.hoogehuys.be

Anita, no właśnie muszę znaleźć chwilkę i wrzucić kilka fotek. Będę się musiała jednak podpierać kilkoma ze stron miejsc, które widziałam, bo niestety padł mi aparat i mam słabe fotki.

Ewa, lampionów było naprawdę bardzo dużo, od drewnianych po chromowane. Piękne. Ostatnio widziałam naprawdę wiele miejsc z pięknymi lampami. Badam rynek pod przyszły biznes więc oświetlenie naturalnym ciepłym światłem jest trendy. Odchodzi się od Ledowego, które jest sztuczne. Oczywiście we wnętrzach modernistycznych jest wskazane
Evchen 10:27, 11 paź 2012

Zaglądam często Ślad zostawiam, żeby nie było że cichaczem
Bardzo mi się podoba klimat jaki tworzysz Z duszą i duszą
kwiatholandii 10:54, 11 paź 2012

Będąc w Belgii w tym sklepie usłyszałam wykonanie mojego ulubionego kawałka przez IL DIVO Przewodnia muzyka na moim ślubie W kościele brzmi jeszcze piękniej. Bardzo wyciszająca muzyka. No i panowie całkiem całkiem
Wrzucam na początek spokojnego dnia

http://www.youtube.com/watch?v=VzB8xC_CwH8

agata_chrosc... 11:47, 11 paź 2012

Monika, piekne mają te gadżety, co tu dużo mówić.
A tu masz oryginał ode mnie
http://www.youtube.com/watch?v=YrLk4vdY28Q