Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje poletko

Moje poletko

zbigniew_gazda 12:51, 13 kwi 2012

Tak tak - trzmieliny są bezproblemowe. Jak przemarzną to i odbiją .
Celina 14:28, 13 kwi 2012

To zaczekam aż pokażą się te o których Danusia mówiła,.Nie chcę już popełniać błędów i w pośpiechu kupować tylko po to aby było. jeszcze mam co robić na działeczce i ta rabata poczeka.
Celina 20:10, 13 kwi 2012

Dzisiejsze popołudnie na działeczce czysto relaksowe
1,5m nad ziemią coś takiego ptaszyny w ciągu doby sobie przygotowały
Niestety,jest to miejsce przy ścieżce i altance.Obawiam się ,że pomimo naszej ostrożności mogą się spłoszyć

Inne już znalazły naszą budkę

A trzecie urządziły sobie spacerek

majkel0326 20:17, 13 kwi 2012

Fajne zdjęcia ptaków zrobiłaś Widać,że aparat już opanowany i w pełni wykorzystywany
Bogdzia 20:55, 13 kwi 2012

Ale cudna ta dziupla w drzewie i zdjęcie sikorki wychodzacej z dziupli cudo. Pozostałe zresztą tez. Myslę że wiesz co to za ptaki ale tak na wszelki wypadek powiem ze w budce jest pleszka a na trawniku szpak. Super zdjęcia . Gratuluję jeśli to nowym sprzętem robione.
Bogdzia 20:59, 13 kwi 2012

Celina napisał(a)

Celinko rh do opryskania . Koniecznie bo blade. Potrzebny florowit w płynie ogólnego stosowania (taki do wszystkich roślin) i drugi florowit w płynie do iglaków. Zrobic roztwór wg przepisu tylko ponieważ dajesz dwa nawozy to po pół dawki z tego co pisze i opryskaj kilka razy rh w odstępach powiedzmy czterodniowych tak mniej wiecej . Jeśli dostaną liście mocna zieleń to wystarczy opryskiwania . Daj też nawóz w granulkach na ziemie tak po półtorej garści i jeśli nie ma deszczu to podlewaj a jesli deszcz nie jest duży to też trzeba podlac bo spływa po liściach jak po parasolu a pod rośliny niewiele się dostaje. To na pewno w zupełności wystarczy. Jeśli ziemię masz przepuszczalną z piaskiem to trzeba jednak często podlewac. Widzę na nich sporo pąków kwiatowych więc powinny zakwitnąc.

Bożenko ,ten florowit ,to ma być taki nawóz w płynie do kwiatów kwitnących ?
Do ziemi dawałam po garści ,to zwiększę dbam o wigotność ,tego bardzo pilnuję!
Ziemia wymieniona, ale kupiłam jeszcze ,takie podłoże do kwaśnolubnych i chcę im jeszcze podsypać z góry i poszerzyć wokół korzeni.
Super że mi podpowiedziałaś o tym oprysku

Ja opryskuję tymi dwoma razem połaczonymi jakie widzisz na zdjęciu. Próbowałam też magicznej siły ale wolę swój zestaw moim zdaniem lepiej działa. Nie posypuj po wierzchu żadnym podłożem , bardzo nie lubia żeby im wierzchnie korzonki zasypywac i korą też nie.

zbigniew_gazda 21:02, 13 kwi 2012

Śliczne zdjęcia ptaszków. Gratuluję !!!!
Celina 21:12, 13 kwi 2012

Maju, Zbyszku
majkel0326 21:19, 13 kwi 2012

Jak na te Twoje ptaszki popatrzyłam to mi się przypomniało jak dzisiaj moja kotka polowała na "naszego" dzięcioła,który na nasze śliwki przylatuje.Miałam ubaw przez okno,na szczęście dzięcioł był sprytniejszy A potem pies gonił sierpówkę i miał szok jak mu odleciała.Ze zwierzakami nie można się nudzić
Celina 21:21, 13 kwi 2012

Bożenko! Ojejku jak dobrze ,że mi mówisz o tym podsypywaniu!!Jeszcze tego nie zrobiłam ,miałam zamiar jutro!
W takim razie kupię te środki i działam