To zaczekam aż pokażą się te o których Danusia mówiła,.Nie chcę już popełniać błędów i w pośpiechu kupować tylko po to aby było. jeszcze mam co robić na działeczce i ta rabata poczeka.
Dzisiejsze popołudnie na działeczce czysto relaksowe
1,5m nad ziemią coś takiego ptaszyny w ciągu doby sobie przygotowały
Niestety,jest to miejsce przy ścieżce i altance.Obawiam się ,że pomimo naszej ostrożności mogą się spłoszyć Inne już znalazły naszą budkę
Ale cudna ta dziupla w drzewie i zdjęcie sikorki wychodzacej z dziupli cudo. Pozostałe zresztą tez. Myslę że wiesz co to za ptaki ale tak na wszelki wypadek powiem ze w budce jest pleszka a na trawniku szpak. Super zdjęcia . Gratuluję jeśli to nowym sprzętem robione.
Ja opryskuję tymi dwoma razem połaczonymi jakie widzisz na zdjęciu. Próbowałam też magicznej siły ale wolę swój zestaw moim zdaniem lepiej działa. Nie posypuj po wierzchu żadnym podłożem , bardzo nie lubia żeby im wierzchnie korzonki zasypywac i korą też nie.
Jak na te Twoje ptaszki popatrzyłam to mi się przypomniało jak dzisiaj moja kotka polowała na "naszego" dzięcioła,który na nasze śliwki przylatuje.Miałam ubaw przez okno,na szczęście dzięcioł był sprytniejszy A potem pies gonił sierpówkę i miał szok jak mu odleciała.Ze zwierzakami nie można się nudzić