Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje poletko

Moje poletko

Celina 09:14, 12 kwi 2012

RH ,które "stoją w miejscu" mają wszystko ;kwaśno cieniście lekko wilgotno!!
Ten pierwszy nie kwitł od czasu zakupienia.tj 4 lata!! Paczki miał jak pestki wiśni.Ale tak jakby coś drgnęło w tym sezobnie i chyba sie coś urodzi w bólu bo się pączki powiększyły.Czym im pomóc?
Fotki z komórki ,sory!!
[img

zbigniew_gazda 09:27, 12 kwi 2012

Celinko - zdjęcia superrrrr! Pochwal się jaki sprzęcisko kupiłaś. Pozdrawiam. A ciałem się nie przejmuj - dojdzie do normy.
jotka 09:36, 12 kwi 2012

Celinko, możesz się ruszać po wczorajszej akcji ?
Mnie deszcz po niespełna dwóch godzinach pracy wygonił do domu to i nic nie boli. Ale pracy nie ubyło. Czekam teraz na weekend
Oferuję wirtualny masaż na zbolałe plecy
Mala_Mi 10:03, 12 kwi 2012

Fotak fajna i bardzo sympatyczna Ta oczywiscie z kaloszkami......
Milka 10:32, 12 kwi 2012

barbara_krajewska napisał(a)
Przez 8 godzin można sporo zrobić. Podejrzewam, że całą działkę oporządziłaś! Na zdjęcia czekam

Też tak myślę, ale w kościach to Celinka na pewno poczuje
Bogdzia 14:43, 12 kwi 2012

Celinko rh do opryskania . Koniecznie bo blade. Potrzebny florowit w płynie ogólnego stosowania (taki do wszystkich roślin) i drugi florowit w płynie do iglaków. Zrobic roztwór wg przepisu tylko ponieważ dajesz dwa nawozy to po pół dawki z tego co pisze i opryskaj kilka razy rh w odstępach powiedzmy czterodniowych tak mniej wiecej . Jeśli dostaną liście mocna zieleń to wystarczy opryskiwania . Daj też nawóz w granulkach na ziemie tak po półtorej garści i jeśli nie ma deszczu to podlewaj a jesli deszcz nie jest duży to też trzeba podlac bo spływa po liściach jak po parasolu a pod rośliny niewiele się dostaje. To na pewno w zupełności wystarczy. Jeśli ziemię masz przepuszczalną z piaskiem to trzeba jednak często podlewac. Widzę na nich sporo pąków kwiatowych więc powinny zakwitnąc.
alinak 20:09, 12 kwi 2012

Celinko dołoże do oferty Bogdzi magiczną siłę do RH. Danusia chwali i ja też . jednak myślę że tu by się przydało ASAHI ( bayer). stymuluje wzrost .
Celina 21:02, 12 kwi 2012

zbigniew_gazda napisał(a)
Celinko - zdjęcia superrrrr! Pochwal się jaki sprzęcisko kupiłaś. Pozdrawiam. A ciałem się nie przejmuj - dojdzie do normy.

Dzięki Zbyszku.Drogą zakupu nabyłam FUJI FINEPIH HS20EXR.
Ten od Danusi mnie przerósł, bo czeka mnie jeszce zakup kompa.Musiałam dokonać rozsądnego wyboru..Ale nowy nabytek cieszy mnie bardzo ,bo mnie chwalicie tutaj
Ciałem się już nie przejmuję ,bo od jakiegoś czasu na castingi nie chodzę, po wybiegach nie paraduję i z lekka pokrzywiona mogę być. Taka "zgrabniutka inaczej"
Celina 21:09, 12 kwi 2012

Jolu Irenko Aniu Już jest ok
dzisiaj leje cały dzień ,więc działeczka odpuszczona a ja złapałam pion.
Celina 21:20, 12 kwi 2012

Bogdzia napisał(a)
Celinko rh do opryskania . Koniecznie bo blade. Potrzebny florowit w płynie ogólnego stosowania (taki do wszystkich roślin) i drugi florowit w płynie do iglaków. Zrobic roztwór wg przepisu tylko ponieważ dajesz dwa nawozy to po pół dawki z tego co pisze i opryskaj kilka razy rh w odstępach powiedzmy czterodniowych tak mniej wiecej . Jeśli dostaną liście mocna zieleń to wystarczy opryskiwania . Daj też nawóz w granulkach na ziemie tak po półtorej garści i jeśli nie ma deszczu to podlewaj a jesli deszcz nie jest duży to też trzeba podlac bo spływa po liściach jak po parasolu a pod rośliny niewiele się dostaje. To na pewno w zupełności wystarczy. Jeśli ziemię masz przepuszczalną z piaskiem to trzeba jednak często podlewac. Widzę na nich sporo pąków kwiatowych więc powinny zakwitnąc.

Bożenko ,ten florowit ,to ma być taki nawóz w płynie do kwiatów kwitnących ?
Do ziemi dawałam po garści ,to zwiększę dbam o wigotność ,tego bardzo pilnuję!
Ziemia wymieniona, ale kupiłam jeszcze ,takie podłoże do kwaśnolubnych i chcę im jeszcze podsypać z góry i poszerzyć wokół korzeni.
Super że mi podpowiedziałaś o tym oprysku