Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

Milka 12:16, 02 sie 2012

Płocik jest super i ile elementó tam pasuje, coraz łądniejszy zakątek i słynna ławka w pobliżu
JulkAd 12:23, 02 sie 2012

GabiK napisał(a)
Jalka, ale do głaskania to się trzeba zginać. Na prosto to co Agata może pogłaskać? Może derenia i jabłoń.

E no myślę, że z naszej Agatki "koszykarz" znowu nie jest do jakieś różyczki na pewno sięgnie, albo do bukszpanów, hortensji albo te bellsy na płocie, ewentualnie bluszcz na murku. Jak już się zmeczy może wziąć kocyk i na leżąco ze swoimi trawkammi porozmawiać
agata_chrosc... 12:26, 02 sie 2012

Julka, Gabiku - dla wyjasnienia, mogę sobie pogłaskać derenia, jabłoń, pigwę, dużego bukszpana i hortensje. Reszta niedostępna. Na kocyku nie bardzo bo dzisiaj raczej mokro, chociaż ciepło. Fajna nawet taka pogoda dla inwalidy
agata_chrosc... 12:27, 02 sie 2012

irena_milek napisał(a)
Płocik jest super i ile elementó tam pasuje, coraz łądniejszy zakątek i słynna ławka w pobliżu

Irenko, ławka jet akurat po drugiej stronie, ale u mnie wszędzie niedaleko. Fajnie, że wpadłaś
agata_chrosc... 12:35, 02 sie 2012

Znowu zrobiłam kilka zdjęć z pozycji siedzącej albo prawie wyprostowanej. I tak:

zdjęcie nieostre, ale za to dokumentacyjne! Jak dobrze się przyjrzeć to widać dzięcioła! Zanim zdążyłam dobrze nastawić to zwiał.

Mała kulka bukszpanowa, która wiosną nie dawała znaków życia, teraz cała się zazieleniła - piękne nowe przyrosty

I nowa u mnie, Sharifa Asma, pokazała pierwszy kwiat. A pachnie tak, że na tarasie czuję

JulkAd 12:40, 02 sie 2012

No właśnie się zastanawiałam co tam na pniaku czerwonego widać, a teraz to już wiem, że to jakiś lekarz na wizytę do drzewka przyleciał No zajęcie znalazłaś, ja do obiadu uciekam
agata_chrosc... 12:45, 02 sie 2012

A teraz największa niespodzianka! Róża, którą za cale 5 euro kupiłam w zeszłym roku w markecie budowlanym (mają też część ogrodową). Oczywiście bez nazwy. Dopiero jak ją posadziłam wreszcie do ziemi, jakiś miesiąc temu, wypuściła pędy zakończone pąkami. I właśnie otworzył się pierwszy z nich. Prawdę mówiąc jestem w szoku! Piękna! Przypomina Eden Rose, ale chyba to jednak coś innego, bo Eden ma ciemniejsze liście. Co to może być? Uprosiłam M żeby zrobił jej sesję foto. Oto i ona!

JulkAd 12:47, 02 sie 2012

No super ta Twoja NN, całkiem fajna niespodzianka
agata_chrosc... 12:50, 02 sie 2012

Prawda? Muszę się dowiedzieć co ona za jedna!
Milka 12:52, 02 sie 2012

NN wygląda jak rasowa angielka! a dzięcioł piękny!
przez tę chorobę, odkrywasz inne możliwości