Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

kasik778 21:22, 15 sie 2012

EPODLAS napisał(a)
Też pochwalę się nowymi żurawkowymi nabytkami. Kupiłam aż trzy "Palace Purple" Mają za zadanie zadarnić kawałek rabaty i mam nadzieję, że sprostają moim oczekiwaniem. No i mają taki intensywny kolor.

sprawdziłam jak wyglądają są bardzo ładne, ja mam mnóstwo bordowych żurawek, a odmiana? nie mam pojęcia, wrzucę na forum, może ktoś mądry mi oznaczy
agata_chrosc... 21:31, 15 sie 2012

JulkAd napisał(a)

Żurawkę mam podobną tez powoli rośnie, ale moja to na pewno Root Beer, Twoja ciut inne liście ma.Tyle odmian, głowa od nich boli

Otóż to! ALe to dobrze, bo zawsze można znaleźć zamiennik

No, masz rację, chociaż wczoraj w szkółce kupowałam żurawki (pisałam już u Sebka) i pytam się pana jaka odmiana, a on "że bordowa, bo żurawki są bordowe i żółte"

Przyglądam się tej Twojej i najbardziej mi pasuje do Georgia Peach.

Możesz mieć rację. Ona jest dość mocna kolorystycznie ta nazwa też mi tak po głowie chodzi więc to może tez być ta
agata_chrosc... 21:33, 15 sie 2012

monteverde napisał(a)
Gabik ma rację to Vienna, obejrzyj zdjęcia jak na nie klikniesz to się powiększą http://www.florini.pl/zurawka-viennadiv-classlat-heuchera-div-p1584.html obejrzałam Twój sklepik, właściwie to samo co i u nas

Aniu Vienna to nie jest na pewno, bo tej nazwy absolutnie nie kojarzę, a coś by mi się zapaliło chyba. A w sklepiku to samo, bo przeciez cebule do Polski głownie właśnie stąd jeżdżą! No to jak ma być co innego?
agata_chrosc... 21:35, 15 sie 2012

EPODLAS napisał(a)
Też pochwalę się nowymi żurawkowymi nabytkami. Kupiłam aż trzy "Palace Purple" Mają za zadanie zadarnić kawałek rabaty i mam nadzieję, że sprostają moim oczekiwaniem. No i mają taki intensywny kolor.

Witaj Bożenko! Palace rośnie dość dobrze, ale jest też raczej z tych wysokich. Ja mam do niej uraz bo tu u mnie to wszędzie tylko ta jedna odmiana jest. Co ja się nachodziłam, żeby w końcu coś innego znaleźć Pozdrawiam Cię ciepło
agata_chrosc... 21:37, 15 sie 2012

Enya73 napisał(a)

A ja się zastanawiałam niedawno, co zrobić ze starą ocynkowaną konewką. No to teraz już wiem. Dzięki za inspirację. Świetny pomysł.

Cała przyjemność po mojej stronie Ta inspiracja ma dwie mamuśki - ja konewkę powiesiłam na płocie, a Ana podpowiedziała, żeby do niej kwiatki wsadzić. I tak wespół, w zespól, udało się ją zmóc

No właśnie Ana też mi podpowiedziała, żeby ją pomalować na biało i zrobić jakiś fajny napis. Ale zrobię ją na szaro z białym napisem i do tego posadzę jakieś białe kwiatki.

No widzisz! I na dodatek ona szara juz jest sama z siebie. Jeszcze taką podobna konewkę upiększała Weronika-Przetacznik. Też bardzo fajnie
agata_chrosc... 21:38, 15 sie 2012

kasik778 napisał(a)

sprawdziłam jak wyglądają są bardzo ładne, ja mam mnóstwo bordowych żurawek, a odmiana? nie mam pojęcia, wrzucę na forum, może ktoś mądry mi oznaczy

Próbuj, ale jak już ustaliliśmy, to jest bardzo trudne, bo one takie podobne
GabiK 22:19, 15 sie 2012

Georgia Peach to to nie jest, a Root Beer to już na 100%.
Root Beer mam i uwielbiam, jest bardziej czerwona.
beta 08:56, 16 sie 2012

Agatko, normalnie nie wyrabiam, człek tylko trochę spóźnienia ma i potem problem z nadrobieniem

mam nadzieję że nadrobię, a narazie konewkę pochwalić chciałam, mam podobną, stoi jako eksponat, ale Ty swoją super wykorzystałaś

inspiracja czosnkowa -rewelacja!, lecę do wątku Packwood House...
Celina 09:45, 16 sie 2012

Ta żurawka rośnie wyjątkowo powoli, ale za to nie można jej odmówić urody Niestety zgubiłam tabliczkę i nie pamiętam jak się nazywa

Kupiłam dwie takie żurawy i posadziłam obok siebie.
jedna jest już wielka, a druga prawie nie drgnęła!
No i bądź tu człowieku mądry!
popcorn 09:46, 16 sie 2012

Ale fajne żurawki! Też tak mam - takie same obok siebie, jedna buja, a druga za nic nie chce

pozdrawiam!!