Witam, ja w sprawie szałwii. Też posiadam. Mam szałwię omszoną tzn. wieloletnią i w tym roku posadziłam omączoną, która jest jednoroczna. Obie są ładne z tym, że omączona kwitnie bez przerwy i jest trochę jaśniejsza od Twojej tzn. mam wrażenie, że bardziej niebieska.
Pozdrawiam
omczona...hym, a jednak taka jest no moja omszona tez kwitnie non stop!
Witam, ja w sprawie szałwii. Też posiadam. Mam szałwię omszoną tzn. wieloletnią i w tym roku posadziłam omączoną, która jest jednoroczna. Obie są ładne z tym, że omączona kwitnie bez przerwy i jest trochę jaśniejsza od Twojej tzn. mam wrażenie, że bardziej niebieska.
Pozdrawiam
omczona...hym, a jednak taka jest no moja omszona tez kwitnie non stop!
nie omczona, tylko omączona pewnie, że jest , ja bym takiej ładnej nie narysowała
Agatko, dotarłam po powrocie i obejrzałam wszystko.
Płot świetny jako tło, pasuje do stylu ogrodu. Nie mogę się już doczekać sadzenia rabaty preriowej.
Zdjęcie z bukszpanem i różą znów kusi w stronę róż.
Już możesz jeździć, czy piechotę lecisz? Tak czy owak, widac, że zdrowie już praktycznie w pełni służy.
Gdzie dostać szałwię omączoną? To mogłoby być wyjście do donicy, albo do ukrycia doniczek w trawach. Nie szkoda wyrzucić jak zbrzydnie i nie skażę jej na zamarznięcie, skoro mogłaby żyć.
Wydaje mi się, że nie widziałam w szkółkach.