Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 16:16, 28 paź 2012

ewalm napisał(a)
Agatko, już po cebulach? jak kręgosłup?

Prawie! Jeszcze mi zostało tak z 50 czyli tyle co nic! A kręgosłup jakoś to znosi, pobolewa, ale ja mu wtedy ćwiczenia aplikuję i jest zadowolony w zasadzie
agata_chrosc... 16:19, 28 paź 2012

beta napisał(a)
hu hu ha, hu hu ha, nasza zima zła.....

nas też zasypało masakra jakaś...

obelisk pod róże cudny będzie bosko
i gratki z okazji kolejnej stówki

dziękuję Beta, i za stówkę i za obelisk! A zima - skoro się szybko zaczęła to może i szybko się skończy? Pozdrowionka
agata_chrosc... 16:21, 28 paź 2012

EPODLAS napisał(a)
Agato, u nas skończyła się złota jesień. Dzisiaj w ogrodzie smutno było. Spadł pierwszy śnieg, a u ciebie jeszcze kolorowo. Zazdroszczę.

Taki to juz klimat, że zazwyczaj jesień trwa dłużej i wiosna szybciej przychodzi. Ale zima rzadko bywa ładna - zazwyczaj albo pada, a taka fajna ze śniegiem i lekkim mrozem to rzadko. Ale może akurat w tym roku? Pozdrawiam jeszcze jesiennie
agata_chrosc... 16:23, 28 paź 2012

Przetacznik napisał(a)
Obelisk pod róże bardzo stylowy i piękny i dołączam się do pozdrowień i tradycyjnych winszowań ; )

Dziękuję Weroniko - a co to za pięknota - jakby ją zmroziło, ale jeszcze nie dawała za wygraną ściskam
agata_chrosc... 16:28, 28 paź 2012

bociek napisał(a)
Czesc Agata, ale szalowy obelisk rozany, super. Jakie roze (kolor kwiatow) posadzisz, zeby go opatulily???

U nas regularna zima, ciesz sie, ze u Ciebie tylko zimno, bo u nas slonce, ale obrazki iscie styczniowe

Pozdrawiam serdecznie

No witam Boćka!
A na obelisku będa z jednej strony Eden Rose - ta juz jest i zaraz się ją tam upnie elegancko, żeby od wiosny juz kierunek znała, a z drugiej - 2 sztuki takiej pięknej, a mało znanej rózy Jaqueline du Pre. To jest róza o pojedynczych kwiatach białych, z pomarańczowo-brązowymi słupkami w środku. Jest wyjątkowej urody, tylko sama jestem ciekawa jak na tym obelisku będzie wyglądała, bo co stronę jakąś o niej znajde to inne rozmiary podają. wg jednych dorasta do zaledwie 1,5m, a wg innych spokojnie do 2m. ano zobaczymy. Liczę na te wyższe warianty
A zimę już u Ciebie widziałam. Jest pięknie, ale pewnie długo nie potrawa., co jednych ucieszy a innych zmartwi, jak to zwykle
Pozdrowienia serdeczne
agata_chrosc... 16:30, 28 paź 2012

Ozz napisał(a)
Zima sobie pomyliła święta i sypnęła nie na te co trzeba

no dobra, poddaję się - to jakie teraz mamy święto? Nic mi kompletnie do głowy nie przychodzi, jak się okaże, że coś w rodzaju powszechnie znanej okolicznoci, to się ze wstydu spalę!
Pozdrowienia
an_tre 17:12, 28 paź 2012

Agatko wybacz ale chociaż na 404 stronce przyjmij gratulacje z tą słoneczno-śnieżną dynią pozdrawiam jesiennie

Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
bociek 17:17, 28 paź 2012

agata_chroscicka napisał(a)

Czesc Agata, ale szalowy obelisk rozany, super. Jakie roze (kolor kwiatow) posadzisz, zeby go opatulily???

U nas regularna zima, ciesz sie, ze u Ciebie tylko zimno, bo u nas slonce, ale obrazki iscie styczniowe

Pozdrawiam serdecznie

No witam Boćka!
A na obelisku będa z jednej strony Eden Rose - ta juz jest i zaraz się ją tam upnie elegancko, żeby od wiosny juz kierunek znała, a z drugiej - 2 sztuki takiej pięknej, a mało znanej rózy Jaqueline du Pre. To jest róza o pojedynczych kwiatach białych, z pomarańczowo-brązowymi słupkami w środku. Jest wyjątkowej urody, tylko sama jestem ciekawa jak na tym obelisku będzie wyglądała, bo co stronę jakąś o niej znajde to inne rozmiary podają. wg jednych dorasta do zaledwie 1,5m, a wg innych spokojnie do 2m. ano zobaczymy. Liczę na te wyższe warianty
A zimę już u Ciebie widziałam. Jest pięknie, ale pewnie długo nie potrawa., co jednych ucieszy a innych zmartwi, jak to zwykle
Pozdrowienia serdeczne

Aaaaaaaaaaaa, jakie fo paaaaaaa

Aga, gratulacje na okolicznosc czwartej setuni... Gapa ze mnie I w dodatku nie mam kwiatka Ale zycze Ci, zeby Twoj ogrod byl spelnieniem marzen, wytchnieniem i radoscia

Ciekawa jestem tego wypelnienia rozanego Musze sie przyznac - nie lubie zimy, dla mnie moglaby trwac 2 tygodnie, ale taka ze sniegiem i tylko w okolicach Bozego Narodzenia i Nowego Roku, a potem od razu wiosna
agata_chrosc... 18:10, 28 paź 2012

Aniu - bardzo dziękuję, dynia niesamowita, dorodna i do tego w kształcie gruszki! Pozdrawiam
agata_chrosc... 18:15, 28 paź 2012

Boćku - bardzo dziękuje za życzenia
A kto lubi zimę, poza narciarzami ewentualnie? Ja jej nie lubie za wspomnienia ciągle zmarznietych paluchów w butach do konnej jazdy. Raz takie mrozy były pamiętam, że w oficerkach nie dało sie jeździć i pożyczaliśmy walonki od ich szczęśliwych posiadaczy Ale nie mogły być za duże, bo się w strzemiona nie mieściły! Do tego ziemia zamarzała i galopowac się nie dało! Katastrofa! Ale teraz to nawet lubię jak popada i nie wieje za bardzo i pospacerować w ciepłych butach to bardzo proszę Wytrwałości życzę, bo to jednak początek, a nie koniec, niestety