Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój skromny ogródeczek ...

Mój skromny ogródeczek ...

mira68 14:13, 25 maj 2012

Karolciu ale super te małe zwierzaczki wszystko co małe piękne
Celina 14:46, 25 maj 2012

Karolciu od zawsze mam słabość do kaczek a to przez to że mój synuś najmłodszy zawsze sie nimi zachwycał i uwilbiał na nie patrzeć ; jak chodzą, jak nurkują, bo wtedy kupry im tak sterczą z wody
karolciab93 20:03, 25 maj 2012

hehe dziewczyny macie racje póki małe to piękne potem już trochu tracą swój urok
poplewiłam sobie troszke ale mam problem z żurawina bo sie rozrosla i wchodza pedy na trawe.. hoduje moze ktos z Was żurawinke ?
zabawa z aparatem bardzo mnie wciagla dzis kolejne zdjecia
rozkwitly nareszcie irysy

żurawka

goździk dopiero zaczyna

karolciab93 20:14, 25 maj 2012

pierwszy pączek małej jeszcze hosty

pierwsza lilia juz lada moment zakwitnie

stokroteczki

i końcówka już kwiatów azali

Celina 21:20, 25 maj 2012

Lilie masz Karolciu ogromne!
karolciab93 19:08, 28 maj 2012

Celinko to tylko jedna tak wybujała reszta dużo wolniejsza jeszcze troszku slonca i juz bedzie piekny kwiat
a ja zabiegana , zalatana.. ciagle cos plewie albo dogladam wiec czasu na Ogrodowisko mam malo.. dzis wykluly sie kolejne kaczuchy postaram sie zrobic zdjecie irysy juz prawie w peln rozkwitu a pogoda dopisuje , chociaz codziennie sie chmurzy i straszy burza a jednak nie pada.. a deszczyk leciutki by sie przydal .. zycze milego wieczorku wszystkim !
Celina 21:56, 28 maj 2012

Karolciu ten żółty irysek cudny ,nie mam takiego.!!
Zrób zdjęcia kaczorków
majkel0326 22:44, 28 maj 2012

Cześć Karolcia! W końcu dotarłam obejrzeć Twoje irysy.Taki żółty też mam,kiedyś wykopałam gdzieś na jakimś bagienku i przywlokłam do ogródka,jakoś sobie radzi Moje lilie są za Twoimi,u Ciebie już nawet kolor widać
karolciab93 21:03, 31 maj 2012

Witam znów mam zaległości niestety ale jest tyle pracy że nie wyrabiam brakuje czasu na wszystko siekamy ziemniaki, plewie co sie da , skosilismy juz jedno pole na siano .. na prawde dnia brakuje .. ale jutro robie sobie wolne od szkoly wiec mam nadzieje nadrobie trochu forum ode mnie troche zdjec , latalam dzis w przerwie na kawke z aparatem zeby Wam pokazac co sie u mnie teraz dzieje wiele nowosci nie ma ale zawsze to cos pozdrawiam cieplo
irysy już w pełnym rozkwicie, a w tle widac moja posiana w tym roku trawke

wspomniana lilia juz zakwitla jak na razie jedyna bo reszta dopiero male paczki ma

i goździk , nowy w moim ogródku, mam go pierwszy rok

karolciab93 21:14, 31 maj 2012

teraz troche z innej beczki to akurat nasadzenia w tunelu , pomidorki i ogorki juz pieknie kwitna

jedne z rzadkow groszku, na przodzie cukrowy w tle bodajze fasolka szparagowa a w oddali jaś zalapala sie tez salata, rzodkiewki juz przerwane i ziemniaki

wcinamy juz truskawki , na zdjeciu tylko jedna ale jest ich wiecej i koperek samosiejka

a to ogórki ktore byly siane prosto do goruntu , tez maja sie dobrze

w tle za drzewami widac drugie pole na ktorym rosna warzywa jak wspominalam jest tego duuzo