Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój skromny ogródeczek ...

Mój skromny ogródeczek ...

karolciab93 13:44, 20 maj 2012

jedno pole z warzywami drugie jest podobnej wielkosci

grochy i groszki a w tle foliak

truskawki pieknie kwitna juz sie nie moge doczekac pierwszych owocow
karolciab93 13:52, 20 maj 2012

trochu bardziej ogolnie widok na dom z poludniowo-zachodniej strony a i widac ile mam do koszenia chodź troszku

taka rosline zobaczylam dzis , rosnie sobie pod leszczyna i to bardzo bujnie wiecie moze co to ?

a teraz niestety problemy.. dwa z buszpanow zachorowaly.. czytalam wlasnie o chorobach i chyba miodowka i nie wiem jakis grzyb ? ..

i przepraszam ze jedno zdjecie wiecej ale nie chce nabijac kolejnego postu dla porownania bukszpan zdrowy z pieknymi przyrostami ..
majkel0326 19:08, 20 maj 2012

Karolcia,ta roślina to jakiś rozchodnik,też go mam,ale nie znam dokładnej nazwy.Azalię masz cudną A warzyw jak dużo,jest co robić przy takiej ilości.
hanka_andrus 23:20, 20 maj 2012

Pole za stodołą nie jest puste.....oooooo!
Jest co robić,całe szczęście,że lekcje za miesiąc odpadają......Pozdrawiam......
karolciab93 10:25, 21 maj 2012

Witam ojej ja znow tylko na chwilke bo zmykam kosic trawe jest tego troche wiec nie ma sie co ociagac tak pracy jest duzo niestety ale coz zycie na wsi ma swoje i plusy i minusy to jedno zdjecie i tak nie ukazuje do konca tego ile mamy jak bedzie sie cos dzialo np sianokosy to zrobie zdjecia a jak pogoda nadal bedzie taka jak teraz to pewnie pierwsze koszenie juz lada dzien.. no coz troche to pracy kosztuje ale wiadomo krowa w zimie tez z czegos musi zyc po podworku wlasnie szaleje nowy nabytek mamy - 5 indykow.. mamy je moze ponad tydzien a juz urosly jak szalone .. kurczaczki male tez fajnie sie patrzy jak to wszystko rosnie w oczach , szkoda ze rosliny nie maja takiego rozpedu no nic nie ma sie co rozpisywac trzeba leciec dzialac milego dnia wszystkim!
hanka_andrus 11:12, 21 maj 2012

Wpadam, pozdrowić trzeba swoją stałą czytelniczkę.Miłego dnia.....Ukłony dla rodziny.
majkel0326 21:09, 21 maj 2012

Karolcia,mnie też co roku kusi,żeby parę indyków kupić,ale ciągle jakoś odkładam to na przyszłość.A rośliny nabierają rozpędu,noce już ciepłe,wszystko rośnie aż miło
popcorn 22:06, 21 maj 2012

Ta roślina spod leszczyny ro rozchodnik, ale jaki nie wiem. Przesadź do ogródka, ładnie zadarnia
Bukszpan chyba miodówki nie ma - nie widzę na fotkach, za to te przebarwienia to chyba szkody mrozowe? Zostawiłabym, powinien się zregenerować, jeśli listki są suche wytrząsłabym je i już...
Pola z warzywami ogromniaste! Pielenie tego to wyzwanie...
dobrze ze masz prawko, bardzo sie porzydaje Szerokiej drogi!!!
pozdrawiam serdecznie!!
Celina 21:42, 22 maj 2012

Karolciu
Na 100% to nie miodowka na bukszpanie!!
Miałam w zeszły roku to jestem na bieżąco!
Spróbuj pościnać te uschnięte listki.i czekaj,jak będą przyrosty tzn, że mróz je poszczypał
Też myślę ,ze to rozchodnik ,przesadż go będziesz miała ładną roślinkę
Trzyma za Ciebie kciuki,niech wszystko Ci się układa Karolciu
majkel0326 13:03, 23 maj 2012

Karolciu,jak wytrzymujesz takie upały? Pozdrawiam serdecznie