Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój skromny ogródeczek ...

Mój skromny ogródeczek ...

karolciab93 21:14, 31 maj 2012

teraz troche z innej beczki to akurat nasadzenia w tunelu , pomidorki i ogorki juz pieknie kwitna

jedne z rzadkow groszku, na przodzie cukrowy w tle bodajze fasolka szparagowa a w oddali jaś zalapala sie tez salata, rzodkiewki juz przerwane i ziemniaki

wcinamy juz truskawki , na zdjeciu tylko jedna ale jest ich wiecej i koperek samosiejka

a to ogórki ktore byly siane prosto do goruntu , tez maja sie dobrze

w tle za drzewami widac drugie pole na ktorym rosna warzywa jak wspominalam jest tego duuzo
karolciab93 21:24, 31 maj 2012

z góry przepraszam za zdublowany post, niestety usunac sie nie da wiec musi zostac
juz koncowka zdjec zeby nie zanudzic
borówka amerykańska

żurawinka, stralam sie uchwycic paczki kwiatowe , nie za bardzo wiem jak sie ja uprawia musze sie doksztalcic wiecej w tym temacie

lada dzien powitam z usmiechem róże

a to maleństwo oszalalo i mimo ze juz kazdy o wigilii zapomnial , zakwitlo ponownie
hanka_andrus 21:32, 31 maj 2012

Pięknie zadbany ogród i duży imały.Nieźle trzeba się naschylać przy robocie....Całe szczęście ,że już końcówka szkoły.Pozdrawiam..
karolciab93 21:35, 31 maj 2012

Oj masz racje Haniu dobrze ze juz tuz tuz wakacje bo doslownie nie wyrobilibysmy sie ze wszystkim , trzeba pilnowac zeby nie zaroslo na szczescie mnie plecy jeszcze nie bola , gorzej z nogami bo cierpną czesto ale trzeba sobie radzic jutro mam zamiar skończyć siekac jedno pole ziemniakow i w planach tez mam przewracanie siana , zeby dobrze przeschlo .. a wiec dzien pelen roboty trzeba zregenerowac sily
popcorn 21:39, 31 maj 2012

Karolciu podziwiam! Kupa roboty, ale jaka satysfakcja!! Pozdrawiam serdecznie! Wszystko pieknie rosnie
Celina 21:46, 31 maj 2012

Zestaw truskawkowo -koperkowy.Ciekawe jak by to smakowało?
Borówka bardzo dorodna
A gdzie kaczuszki?
karolciab93 21:54, 31 maj 2012

Dziękuje za miłe słowa dziewczyny
Celinko kaczuszki pstrykne jak tylko wyniesiemy je pierwszy raz na pole bo na razie uparcie siedza i sie grzeja pod kaczka a ta znow za nic w swiecie nie daje do siebie podejsc :/ swoja droga ze wszystkich zwierzat u nas to wlasnie kaczki najbardziej bronia swoich mlodych .. aa i mam tez dwa nowe kroliczki zupelnie inne maja kolory od pozostalych i sa przesliczne ! tez pstrykne jak nie zapomne
majkel0326 22:10, 31 maj 2012

Karolcia,imponujące warzywa,pięknie wszystko wyrosło.Roboty huk,ale jakie efekty! U nas też już łąki koszą
karolciab93 09:26, 01 cze 2012

Kochani u mnie wlasnie pada! troche sie zawiodlam bo sadzilam ze cos nadgonie z robota, no i zalalo siano wiec bedzie z nim wiecej pracy ale coz.. przynajmniej podleje rosliny , bo bylo tak sucho ze zeby plewic trzeba bylo wczesniej zlac woda.. wlasciwie to nadgonie prace domowe bo ze wzgledu na brak czasu oczywiscie nie bylo kiedy sprzatac .. Miłego dnia Wam zycze !
popcorn 09:34, 01 cze 2012

Milego! Ale Ty masz obowizakow mimo mlodego wieku!! Podziwiam!
Niech pada - u nas tez troszke popadalo